Adnan Şimşek

Tarih: 10.10.2024 11:11

BÜTÜN SORULARIN CIKACAGI TEK KİTAP

Facebook Twitter Linked-in


 *Değerler Tüketildi, Elimizde İse Sloganlar Kaldı*   
                                                                                                                

 'Mustafa Altunok'  (Yazar-Şair-Siyasetçi)
                                                                           

  Sümmani Ocağından, çağlar ötesinden gelen esintiler, ışığında gördüğümüz, şudur.
   Gardaşım Mustafa Altınok'un dediği vechile, günümüz Türkiye’sinde *Değerler Tüketildi, Elimizde İse Sloganlar Kaldı* 
Değer kelimesinin sözlük anlamı,(bir şeyin değdiği, ona denk diye düşünülen, kabul edilen karşılık.) 
    Peki, insani değerler, beşeri varlığı esas özüne ulaştıran ve o varlıktan gerçek anlamında bir insan meydana getiren duygu, düşünce ve davranışlar olduğuna göre, insani değerler nelerdir? İnsanlık”, insanı insan yapan değerleri içerir. Özgürlük, eşitlik, kardeşlik, adalet, sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve dayanışma insana özgü ve bütün insanlar için ortak sayılabilecek üstün değerlerdir.
   Bununla beraber milli, manevi, dini değerler. Bir toplumda, Milli, manevi, dini değerler korunmadığı takdirde, ortada ne özgürlük kalır, ne kardeşlik, nede sevgi, hoşgörü  yani en başta, milli, manevi, gibi, değerler olması gereken asıl değerlerdir.
   Bunlar var olursa, özgürlük, eşitlik, kardeşlik, adalet, sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve dayanışma insana özgü ve bütün insanlar için ortak sayılabilecek üstün değerler var olur ve yaşar. Yoksa ortada devlet olmaz, olursa benim devletim olana kadar mücadeleden vaz geçmek olmaz. Bir dava adamında olmazsa olmazı, önce davasını kendi yaşayacak, yaşayacak ki, yaşatacak, yaşamadığını nasıl yaşatacak değilmi? İçi boş testiden ter gelmez, kendine ışığı olmayanın, kimseye feri olmaz misali.
   O zaman bir milleti yoldan çıkarmanın en kolay yolu olan, beyin göçü, yani milli manevi, dini duygu ve düşünceleri, başka milletlere enjekte ederek, kana karışmasını saglayarak, toplumsal değişiklik savaşlarının en hızlı savaşları olan kültürle, giyim kuşamlardan tutun giydiğimiz ayakkabının markasına varana kadar  nelerimizin neler olduğunu göremeyecekmişiz hala.
Günümüzde NECİP TÜRK MİLLETİ, DEGERLERİNİ HEMEN HEMEN BİTİRİYOR, ELDE SADCE SLOGANLAR KALIYOR. Söylem güzel, EYLEM BERBAT.
Ağzımız başka konuşur, içinden başka konuşur, aynı bir zamanların KIZILDERİLİLERİN AMERİKALILAR İÇİN SÖYLEDİĞİ SÖZ MİSALİ,
BU BEYAZ ADAM ÇATAL DİLLİ misali...
Bu memlekette vatan millet Sakarya dediğimiz kızıl elmamız sözde kalıyor. Türk’üz deriz, bütün gün içinde, sosyal yaşantımızdan tutun, dini inanışımıza kadar her şeyimiz, Avrupapılar gibi.
Avrupalı her pazar kiliseye gider, papaza günah cıkarır, papaz af eder, öbür pazara kadar yine bildiğini yapar yine gider yine papaza günah çıkarır misali, günümüz Müslümancıda cumaya gider rabbinden mağfiret diler, yaptıklarına pişmanlık duyarak bir daha işlemeyeceğine dair söz verir öbür cumaya kadar yine bildiğini okur hale gelmemizin  bir cumaya gitmekle, Hristiyanlar gibi bir pazar kiliseye gidersin papaza günah çıkartırsın, nasıl olsa hep papaz af ediyor bazı diye  diye bildiğini okuması misali.
  Ey asrın Müslüman Türk Evladı Senin Rabbin olan ALLAH(c:c)Böyle bir Allah mı? Ki ''O'' na verdiğimiz sözde sadık kalmamaktayız.
Rabbimiz ALLAH (c:c)KARŞISINDA NE KADARDA CESURUZ.(!)
Yeniden Milli, dini, insani değerlerimize sımsıkı sarılmak, yaşamak ve yaşatmak adına sloganımız
ZAFER İNANANLARINDIR

 

Ervahı ezelde lehi kalemde,
 

                                    


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —