Bugün, 24 Ekim 2024 Perşembe

ERMENİ AKLI
              Bizim köyde bir öz deyiş var! “it akıllı” Ermenilerdeki akıl asla iflah olmaz! Geçmişte de böyleydi şimdide böyle. Tarihi olayları ,yüzlerce yıllık bölümünü incelediğimizde, karşımıza birileri tarafından kullanılan akıl, yabancılar için kanlarını döken, vahşi ,it akıllı bir guruptan bahsediyoruz demektir.
              Ermenilerin diğer özelliklerinden bir kaçını sayalım. Kolay kandırılırlar, bir tutam ot için  yapamayacakları vahşet yoktur. Tıpkı Yunanlılar gibi. Tarih böylesine vahşiliklere tanıklık etmektedir. Tarihin tanıklıklarına , günümüzde bizler de tanıklık etmekteyiz.
             
              Aklı ele geçirilmiş bir Ermeni; hasmik Gasparyan, güdümlü aklıyla Azerbaycan’ın Rusların tuzağına düşmesinden dem vurmakta,1954 Lahey sözleşmesi ve UNESCO standartlarından dem vurarak Azerbaycan’ın zarara uğrayacağından, Ermeni kültür varlıklarının yok edilmesini diline dolayarak aklınca tehditler savuruyor.
              Bir kere daha anlaşıldı ki; Uluslar arası kuruluşlar İsevi dünyaya hizmet etmekte, İsrail’in emrinde bulunmaktadır. Güçlü isen, muhtaç değilsen, seni kimse durduramaz. Ölen ve ölecek Ermeniler kimsenin umurunda değildir. Onlar elde edecekleri üç kuruşun hesabını yaparlar.
              Birinci dünya savaşında nasıl kullanıldı iseler, şimdi de kullanıyorlar. Birinci dünya savaşında Osmanlıyı yok etmek için kullanıldılar. Ruslar; Türk dünyasının iletişimini kesmek yardımlaşmasını önlemek amacıyla Türk yurtlarına yerleştirildiler ve kendilerine sözde bir devlet hediye edildi.
              Türkler ortak bir hedefe kilitlenmek üzereler. Emperyalist dünyanın  öncüleri ve akıl hocası İsrail’in uykuları kaçmış halde. Akıllarına gelen  her yola baş vuruyorlar. Bir yandan Ermenileri silahlandırırken öte yandan, Azerbaycan devlet başkanı İlham Aliyev’e mektup yazıyorlar.
              Barıştan ,barışa katkı vermekten bahsediyor ve Azerbaycan’ı Aliyev’in şahsında tehdit ediyorlar. ABD barış dediğinde savaş –kan –göz yaşı- yıkım demek istiyor. Karşılıklı tavizden anlaşılan ise; Ermenileri kurtarıp, tekrar işe yarar hale getirilmesi anlamına gelir.
              ABD başkanı ile Hasmik Gasparyan’ın dedikleri  örtüşüyor. Ancak yemezler! Türk devleti ve Türk devlet aklı sizi kılcal damarlarınıza varıncaya kadar tanımakta, aklınızdan- hayallerinizden geçenleri bilmekte ve ona göre ön almaktadır.
              Avucunuzu yalarsınız. Azerbaycan ve Türkiye’de yaşayanlar Türk’tür ve bilinçli bir ulusun parçalarıdır. Ayrılık kabul etmeyen bir bütünlüğe sahiptirler. Sanırım İran’a fazla zarar veremezsiniz. Çünkü İran sizlerin müttefikidir. Yönetim şekli ne olursa olsun!
              Anlaşılan o ki İran ve Ermenistan Türk dünyasının göbeğinde bir ur misalidir. Yerleştirilen bu mayınlar vakti geldiğinde temizlenecektir. Türk dünyasının bütünleşmesine hiçbir güç engel olamayacaktır.
              Aradan geçen yüz elli yıllık ,esaret dönemi başarısız oldu. Bundan sonraki güdük akıllarca üretilecek girişimler, mutlaka başarısız olacaktır. Musul ve Kerkük’ün sınırlarımız içine alınacağı sırada doğudaki Kürt isyanları, İngiliz ürünüydü.
              Şimdilerde , içimizi karıştırmak üzere ciddi hazırlıkların yapılması hiç te şaşırtıcı değil. Ön hazırlık için Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin denetimindeki bölgelerde muhaliflerin bir birine saldırmaları, İsrail işi, ABD eylemidir.
              Yıllardan beri ısrarla vurguladığım , cephe gerisi önlemler alınmasına yönelik dikkat çeken çağrılarım günümüzde ete kemiğe bürünmüş, devletin en üst kademesinden birlik ve beraberlik çağrıları sürekli gelmeye devam etmektedir.
              Dilde- fikirde-işte birliğimizi koruduğumuz sürece, hiçbir şeyden çekinmemize gerek yoktur. Kardeşlik gibisi –sevgi gibisi yoktur. Türk dünyası asla parçalanmayı kabul edemez-etmeyecektir. Ne içeride ,ne dışarıda-nede Anadolu’da!
              Azerbaycan ile bağlarımızın daha da üst düzeylere çıkarılacağından şüphem yoktur. Birde ülkemde hala yaşama mücadelesi veren mandacı zihniyetin ipinin çekilme vaktinin geldiğine inanıyorum.
              Görklü Çalap’ımızın görkemli selamları; Her zaman ve her yerde birliğimize zarar veren elleri kırma mücadelesi veren ,sabırlı- aklın gereklerine uyanların üzerine olsun vesselam.
NOT: HTTPS//kafkassam .com/hasmik-gasparyan
                                                                                                                                               LÜTFULLAH KALELİ


ERMENİ AKLI

ABD başkanı ile Hasmik Gasparyan’ın dedikleri örtüşüyor. Ancak yemezler! Türk devleti ve Türk devlet aklı sizi kılcal damarlarınıza varıncaya kadar tanımakta, aklınızdan- hayallerinizden geçenleri bilmekte ve ona göre ön almaktadır.

Lütfullah Kaleli

23.10.2024 14:09:00

Trendyol Türkiye 1.Futbol Ligi 10.hafta maçının hakemleri belli oldu.

Erzurumspor’da Keçiörengücü Günleri Başladı

ERZURUM SPOR FK U-16 YAŞ GRUBU KENDİ EVİNDE KAÇAN 2 PUANA ÜZÜLDÜ..

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ U-18 YAŞ GRUBU 6'INCI HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI..

16. Uluslararası MEB Robot Yarışması sonuçlandı

ERZURUM SPOR FK BİR PUANA ÜZÜLDÜ..

TORTUM SPORA KENDİ EVİNDE YAN BAKILMIYOR..

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ U-18 YAŞ GRUBU 6'INCI HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI..

ASKERÎ HASTANE ve LİSELER YENİDEN AÇILSIN!

ERZURUM SPOR FK U-15 YAŞ GRUBU TAKIMI KENDİ EVİNDE FARKA KOŞTU..

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 9 8 0 1 19 25
2.Beşiktaş 8 6 0 2 12 20
3.Samsunspor 9 6 2 1 7 19
4.Fenerbahçe 8 5 1 2 11 17
5.Eyüpspor 9 4 2 3 4 15
6.İstanbul Başakşehir 8 4 2 2 4 14
7.Göztepe 8 3 2 3 4 12
8.Trabzonspor 8 2 0 6 2 12
9.Kasımpaşa 9 2 2 5 -1 11
10.Sivasspor 9 3 4 2 -2 11
11.Konyaspor 9 3 4 2 -3 11
12.Bodrum FK 9 3 5 1 -3 10
13.Rizespor 9 3 5 1 -10 10
14.Alanyaspor 9 2 4 3 -4 9
15.Antalyaspor 9 2 5 2 -9 8
16.Gazişehir Gaziantep 8 1 4 3 -4 6
17.Kayserispor 8 0 3 5 -7 5
18.Hatayspor 8 0 5 3 -7 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1

YAZARLAR