Bugün, 24 Ekim 2024 Perşembe

Uydu üzerinden yayın yapan ulusal TV Tempo TV'de canlı olarak sunduğumuz "Gazetecilerle Gündem" adlı programımız öncesinde beni hazırlayan, ekibin başında gelen kuaförüm Ümit ile bu kez öğle yemeği atışmasıyla birlikte sohbet etmeye hazırlanıyorduk. Tam o sırada, İsrail'i yerle bir etmek için yere dökülen Colalarımızı ısmarladığımız bakkal Ercan kardeşimizin: "Duydun mu, Ankara TUSAŞ'ı basmışlar!" demesiyle şok olduk.
Bizi şoke eden bu haber üzerine bir yanda TV'deki haber kanallarını arıyor, diğer yandan da şokumuzu artıran saldırı öncesi berberde ve benim gibi tıraşa gelen müşteriler arasında yaptığımız sohbette, yaşanacak diye tereddüt etmiş, oynanacak bu tür oyunları da konuşmuştuk. 
Ve Ankara'nın ardından, adının önüne Kahraman eklenen Kazan'da bu istemediğimiz, lanetlediğimiz, kınadığımız olay meydana gelmişti. Yani korktuğumuz başımıza gelmişti. Bu yaşananı, kim veya kimler tarafından gerçekleştirildiğini değil, hangi ülke veya ülkelerin katkısıyla olabileceğini tartışarak, canlı yayın eşliğinde yapılan saldırıyı nefesimizi tutarcasına adım adım izliyorduk.
Ben ise kuaförüm Ümit arkadaşımın adını anarak, Bahçeli'nin çıkışlarıyla yaşanan barış ortamının bozulup bozulmadığını düşünerek, bu son olaya hem yürekten üzülen bir insan, hem bir Kürt, hem de bir gazeteci olarak kanlı saldırıyı izlerken, diğer yandan da bu saldırıyı yayınlayan TV kanallarına, internet yoluyla sanala düşen fotoğraf ve görüntülerin nasıl olup da jet hızıyla havuz medyayı besledikleri ileri sürülen AA, DHA ve İHA aracılığıyla kamuoyuna servis edildiğini düşünmüyor değildim.
Çünkü o an bunun mümkün olamayacağı gibi, mevcut iktidarın basın ve medya üzerinde tuttuğu demokrasi (!) kılıcı olan iletişim başkanlığı ve her olayda jet hızıyla yayın yasağı getiren savcıların, hakimlerin olduğu bir ülkede, daha silahlar patlarken, bakanın bile "Rehineler var, şehitler var, tüm kapılarda baskın var" diyerek konuya tam hakim değilken, nasıl oluyordu? "Sanki" birileri de o sırada, hem de daha mermiler patlarken, insanlar yere düşerken içeride dizi ya da film çeker gibi kameraların çektiği görüntü ve fotoğrafları dışarıya servis ediyordu.
Evet, bunu fark edip internet daraltılmadan önce hemen "Bahçeli'nin barışa yönelik çağrısından bir gün sonra Başkent Ankara'da TUSAŞ'ta yaşanan ve hala devam ettiği söylenen saldırı anında içeride “ne hikmetse (!) jet hızıyla” dışarıya taşan foto ve görüntülerin paketlenmişçesine kamuoyuna sunulması da sorulmalı." #gazetecifakiryılmaz✍️" mesajını yazıp, X platformuna attım ve soruyorum.
Ardından da ANKARA KAHRAMANKAZAN'DA Kİ TUSAŞ SALDIRISI GİBİ TERÖRİSTÇE ve İSTENMEYEN SALDIRILARIN BANT DARALTMA İLE, YAYIN YASAĞIYLA DEĞİL, İSTİHBARAT VE BAŞTA İÇİŞLERİ, DIŞİŞLERİ OLMAK ÜZERE İLGİLİ KURUMLARIN İŞİNİ YAPAMADIĞINI KABUL EDİP, İSTİFA MEKANİZMASINI DÜŞÜNEN BİR ANLAYIŞLA ÇÖZÜLECEĞİ DE UNUTULMAMALIDIR... #fakiryılmazgazeteci şeklinde iki mesaj attım. Cevaplaması gereken sorulara iki soru daha ekliyorum.
Evet, basın denilince başta faşistlerden daha faşist dediğim ulusalcılar, kafatasçı milliyetçiler ve gelişi güzel ellerine aldıkları cetvellerle ülke kurtarma aklı veren eski, altlarını ıslatan emekli istihbaratçılarla ya da vatan-millet-sakarya edebiyatı yapanların değil, aklı selim insanların ve de yetkililerin cevaplaması gereken bu soruların, o çok istenen barışa sorun olmaması için dua ederken, BRICS toplantısına giden Erdoğan'ın NATO'yu, AB'yi, Amerika'yı rahatsız eden Tataristan'ın başkenti Kazan'da olması, saldırının Ankara Kazan'da olmasını da hesaba katıp, yaşanan son olay ve yaşanacakları buna göre değerlendirmek gerekir derim. 
Tabi, Özgür Özel'in Edirne'ye, ardından Diyarbakır'a giderken Bahçeli'nin çıkışıyla gündeme gelen yeni sürece ne diyeceklerini beklenen Öcalan'ın ve karşı tarafın cevabını almadan da el ve ayak detayları olmayan sarafan giydirilen Matruşka bebekli bu olayı "falan yaptı, filan yaptı" diyerek geçiştirilemeyeceğini de unutmamak gerekir.


Tataristan Kazan'dan, Ankara Kazan'a...

Fakir Yılmaz

24.10.2024 16:28:00

Trendyol Türkiye 1.Futbol Ligi 10.hafta maçının hakemleri belli oldu.

Erzurumspor’da Keçiörengücü Günleri Başladı

ERZURUM SPOR FK U-16 YAŞ GRUBU KENDİ EVİNDE KAÇAN 2 PUANA ÜZÜLDÜ..

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ U-18 YAŞ GRUBU 6'INCI HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI..

16. Uluslararası MEB Robot Yarışması sonuçlandı

ERZURUM SPOR FK BİR PUANA ÜZÜLDÜ..

TORTUM SPORA KENDİ EVİNDE YAN BAKILMIYOR..

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ U-18 YAŞ GRUBU 6'INCI HAFTA MÜSABAKALARI TAMAMLANDI..

ASKERÎ HASTANE ve LİSELER YENİDEN AÇILSIN!

ERZURUM SPOR FK U-15 YAŞ GRUBU TAKIMI KENDİ EVİNDE FARKA KOŞTU..

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 9 8 0 1 19 25
2.Beşiktaş 8 6 0 2 12 20
3.Samsunspor 9 6 2 1 7 19
4.Fenerbahçe 8 5 1 2 11 17
5.Eyüpspor 9 4 2 3 4 15
6.İstanbul Başakşehir 8 4 2 2 4 14
7.Göztepe 8 3 2 3 4 12
8.Trabzonspor 8 2 0 6 2 12
9.Kasımpaşa 9 2 2 5 -1 11
10.Sivasspor 9 3 4 2 -2 11
11.Konyaspor 9 3 4 2 -3 11
12.Bodrum FK 9 3 5 1 -3 10
13.Rizespor 9 3 5 1 -10 10
14.Alanyaspor 9 2 4 3 -4 9
15.Antalyaspor 9 2 5 2 -9 8
16.Gazişehir Gaziantep 8 1 4 3 -4 6
17.Kayserispor 8 0 3 5 -7 5
18.Hatayspor 8 0 5 3 -7 3
19.Adana Demirspor 8 0 7 1 -13 1

YAZARLAR