Vüsale ALİ

Tarih: 24.10.2024 12:54

TÜRKİYE İÇİN TEYAKKUZ VAKTİ!

Facebook Twitter Linked-in

Uzun süredir yazmadıktan sonra dün başımıza gelen ağır saldırı olayından sonra sessizliğimi bozuyorum. Çünkü, paylaşmak istediğim fikirlerimin dikkate alınacağını umuyorum.

Çünkü, Türk Dünyasının kalesi, göz bebeği Can Türkiye’miz hiçbir zaman olmadığı kadar tehdit ve tehlike altındadır. Çünkü, bu günlerde hiçbir zaman olmadığı kadar Bir ve Beraber olup dayanışmalıyız.  Çünkü, ülkemiz bu dönem en çok savunulmaya hassas ve kritik süreçten geçiyor. Çünkü, Türk Gençliğini güneşli ve huzurlu, güvenli ve refah istikbale ulaştırmalıyız. Çünkü, Türk milleti olarak beka ve var oluş tehdidi ile karşı karşıyayız!

23 Ekim  2024 tarihinde  TUSAŞ- Türk Havacılık  ve Uçak Sanayi Anonim Kurumuna üç kişilik terörist saldırısı ile EYP bombası  ve silahlı çatışma sonucunda 5 şehidimiz, 22 yaralımız  var. 

KAAN  yerli ve milli yeni nesil Milli Muharip Uçağının tanıtımından bu güne çok sayıda TUSAŞ hakkında belgesel, görsel video ürünleri gerek sosyal medyada, gerek TV programlarında çokça konuşuldu, çokça yayınlandı. Fakat, bu kadar bilgi ve haber içeren, ülkemiz ve güvenliğimiz için hayati ehemmiyete  malik bu Kurum göründüğü gibi yüksek düzeyde korunmamış, şehit olan güvenlik görevlimizden belli oluyor ki, her hangi kamu kurumunda olduğu gibi bu Kurumda da girişte güvenlikçi  görevlendirilmiş, olay baş verdikten hemen sonra TSK, JÖH, MİT mensupları yetişse de Kurumda çalışanlar rehin alına bilmiş, patlama olmuş, çalışanlardan şehit düşen olmuştur.  Bu boyutta bir saldırıyı sadece 3 terörist gerçekleştire bilmiş.

Üzülerek belirtmek istiyorum ki, ülkemizde gerçekten biz Türklere karşı, devletimize karşı ne denli devasa tehlikeyi fark ettiğimiz halde  dikkate almıyor,  gerektiği düzeyde muhafaza önlemi yapmıyoruz.

Dünkü saldırıda hem şehit verdik, hem yaralılarımız var, daha kötüsü psikolojik  tedirginlik yarattı halkımızda.

Bana göre bu olaydan acil şekilde ders çıkararak tüm ülkemiz üzere,  tüm illerimizde bulunan yüksek önem arz eden, milli ve devlet var oluşumuza hizmet eden her türlü kamu kurum ve kuruluşlarının güvenliğini arttırmalı, kapsamlı koruma ile güvenlik tedbirleri almalıyız.

Bu gibi kurumlara TSK, Jandarma ve MİT mensuplarından ekip görevlendirmekle birlikte  ilgili STK mensuplarının desteğinden de faydalanmak yerinde olur diye düşünüyorum.

Fikrimce Türkiye’miz bundan sonra her an savaş çıka bilir tehditle yüz yüze iken acil toplantı ile AFAD Bakanlık konumuna getirilmeli, AFAD bünyesinde yetişen diğer Arama-Kurtarma Dernek ve Kuruluşları AFAD bünyesine kabul edilip, her türlü tehdit ve tehlikelere karşı ek eğitimle olası tüm savaş ve saldırı durumlarına hazır vaziyete getirilip eğitilmelidir.

Bunun yanı sıra ilgili tüm kurum ve kuruluşlara, STK üyelerine kurum görevlendirilmeleri dahilinde silah eğitimi verilmeli,  bomba imhası, saldırganı etkisizleştirme gibi konularda  dün baş vermiş olayı örnek alarak  eğitim verilip,  ülkemizin bekası, güvenliği için her alanda hazırlıklı konuma getirilmelidir. 

Türkiye Cumhuriyetinin istikbali ve istikrarına hizmet eden tüm kamu kurum ve kuruluşlarının etrafında TSK, JÖH, MİT mensuplarından ekip halinde oluşan güvenlik güçlerimiz kapsamlı ve donanımlı teçhizatla kurumları koruma görevi ile görevlendirilmeli, böyle kurumlara giriş –çıkışlar,  kapılar ve yangın merdivenleri,  tesis tam alanları güçlendirilmiş muhafaza sistemine geçilmelidir.

Bundan sonra saldırıların artacağı yönündeki sezgilerimize dayanarak toplumsal olarak ta psikolojik hazırlıklı olmalı, “Her Türk Asker doğar” deyimi ile devletimizin başına çöken “kara bulutlara”  karşı dik duruş sergilemeli, etrafta olup bitenleri pür dikkat gözlemleyerek, milli birlik ve beraberlik gücü oluşturmalıyız. 

Sosyal medyada halkı kaosa, karmaşaya, fikir ayrılığına teşvik eden  hiçbir sayfaya yorum yapmayarak, paylaşmayarak onların ekmeğine yağ sürmemeli, sosyal medya güçlerini büyütmemeliyiz. Hatta böyle sayfaları ihbar ederek çoğalmalarını engellemekle ülkemizde sinsi planlar peşinde olan yabancı servis ajanlarının işlerini, tuzaklarını bozmalıyız.

İnanıyorum ki, Cumhuriyetimiz bu badireleri de atlatarak çağımızın en güçlü, dünyada  söz sahibi olan,  dünyayı kaosa sürükleyenleri yenecek güce ulaşarak adaleti, barışı sağlayan dev Devlet olarak dünya sahnesine çıkacaktır!

 

Vüsale ALİ

Kayseri 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —