Lütfullah Kaleli

Tarih: 17.10.2024 13:40

TÜRKLER VE…

Facebook Twitter Linked-in

TÜRKLER VE….
              Türk devletleri teşkilatı: Bizler için umut oldu; geleceğimizi aydınlatıyor, gücümüzü çoğaltıyor. Aldığım duyuma göre ; Japonya, TDT’na  üye olmak istiyormuş. Bu istek bana kara deniz ekonomik iş birliğini hatırlattı.
              Özal döneminde başlatılan girişim, ilgisiz ülkelerin birliğe alınması sonucu, Kara deniz işbirliği; önce işlevselliğini yitirdi; sonrada unutuldu gitti. Yani boşuna zaman ve enerji harcandı. Düşmanların uyanmalarına birleşmelerine neden olundu.
              TDT düşmanlarımızın uykularını kaçırıyor. İsevi ve putperest dünyanın ortak hareket ettiklerini görmek için deli olmamak yeterli. Japonların hali belli. Bağımsızlıkları söz götürür halde. ABD ile göbek bağları bilinen şey.
              Çin-Japon-Rus-İran –ABD ve diğerleri asla Türklerin birleşmelerini ortak bir hedefte kenetlenmelerini asla istemezler. Türklerin birleşmesi; ortak hedeflerde kenetlenmeleri onlar için kıyametin başlangıcıdır.-
              Adamların her türden girişimlerde bulunacağı; ahlaki ve insani her türden değerleri görmeyecekleri kesindir. Tıpkı İstiklal savaşında- Karabağ savaşında-Kıbrıs ta – Filistin ve Lübnan’da –Irak’ta-Suriye’de olduğu gibi.
              Ne derseniz deyin-ne ile suçlarsanız suçlayın! Adamlar duymuyor, sizleri yok sayıyorlar. Paranız ve gücünüze göre; sizlere işlem yapıyorlar. Adamların önündeki tek engel, Türkiye ve Türk dünyasıdır. Zevklerine göre soykırım yapamıyorlar, akla ziyan işkenceleri uygulayamıyorlar.
              İşe önce Türk dünyasını güçlendirme –birleştirme- ortak hedeflerde buluşturmak gerekli. Sonra isteyenler, ümmetçilik uğruna Türk düşmanlığı yapmadan yollarına devam ederler. İslam’da ilk girişim önce kan bağı olanlarla başlatılır.”ye!eyyühel müddesir kum fe enzir.” Ayeti ile sabittir.
              Sevgili ümmetçi ve siyasal İslamcı dostlar! Kafanıza göre işlem yapamazsınız. Sözlerinizde doğru iseniz; İslam’a ve Kuran’a göre davranmak zorundasınız. Aksi durumda; Tıpkı Siyonistler gibi Tüm Müslümanların ahına ortak olursunuz! Sizlerin de elleriniz kirlenir, yürekleriniz kararır.
              Gerçekten , İsrail zulmünden rahatsız iseniz, haydi bakalım Türk dünyasına destek vermeye! Savaş sanayisini çok daha yükseklere taşımaya. Ne dersiniz siyasal İslamcı  ve Ümmetçi dostlar.
              Sözün kısası beyler düşman uyumuyor, Çalışıyor , uyursak yok oluruz. Devletimizin üzerine düşeni yaptığına inanıyorum. Ancak bazı kesimler laftan anlamıyor, olaylardan ders çıkarmıyor. Tıpkı Suriye’de  düşmanı bir kenara bırakarak, aralarında çatışan ve mermileri sınırlarımızın içine düşen gafil ve hainler gibi! Bir ara İsrail’e gösterdikleri anlayışın binde birini Kendilerini kurtaran-koruyan-yardım eden Türk askerine saldıran-Türk bayrağına el uzatanlar gibi!(Kayseri de olanlar sırasında.)
              Her şeyin fazlası zarar, ölçülü olmak gerek! Terbiye etmek, eğitmek gerek. Din kardeşliği üç kuruşa satılan şey olmamalıdır. Kendi aralarında anlaşamayan sözde din kardeşlerimizin aralarını düzeltmek gerek! ”Ve eslıhu beyne ehaveyküm” ayetinin gereğini yapın.
              Görklü Çalap’ımızın görkemli selamları özü sözü bir olanların uyumayanların, hilelere karşın her türden önlemleri alanların- güç hazırlayanların, Türk dünyasına hizmet edenlerin üzerine olsun vesselam.
                                                                                                                                         LÜTFULLAH KALELİ


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —