Bugün, 13 Aralık 2025 Cumartesi

“VAR”lığınızın bir anlamı olmalı değil mi?

Birkaç hafta öncesinde Hakan Kutlu hocamızın basın ile yapmış olduğu bir toplantısında “hakemler konusunda ne düşünüyorsunuz “ diye bir soru sormuştum.

Hocamız ciddi anlamda soyadına yakışır bir şekilde cevap vererek, konuyu irdelemek istememişti ama ben o sorumu sorarken, daha önce ki sezonlarda yaşananları ve o toplantı sonrasında ki karşılaşmalarda yaşananları kastetmiştim aslında.

Hakan Kutlu hocamızın yaşadığı sıkıntının ve benim aylar öncesinden sorduğum o sorunun cevabını; Pazar günü oynanan Erok Spor maçında, canlı olarak hem de milyonların gözü önünde izledik.

İnsaf heybelerinin ve “VAR” lıklarının içine ne doldurmuşlar bilmiyorum ama gördüğüm kadarıyla, hakemlerimizin büyük bir çoğunluğunun “VAR” lıklarının; pek adil ve “özgür” olmadığı yönünde ki kanaatimiz, Pazar günü bir kez daha ispatlanmıştır.

Hakan hocam; müsterih olunuz. 

Sahada bu şehrin formasını giyinen arkadaşlarımızın ve sizin ve hatta hatta başka oyuncuların ve başka takımların, sıcak/soğuk demeden, her türlü sıkıntılara rağmen, sahaya ve tribünlere yansıtmış olduğunuz hakkın karşılığını, “VAR” lığı belli olmayanlar değil, adaletin ve gerçeklerin tek sahibi olan “hak” elbette verecektir. 

Bizim inancımız ve kanaatimiz bu yönde.

Ancak;

Anlık kazanımlarıyla hükümdarlık kurduklarını zanneden zavallı beyinlerin, “özgür” olmayan bu kafatası zihniyetlerinde; intikam çığlığı atanların rezaletine ise “ya sabır” diyerek beklemekten başka da bir çaremiz bulunmamaktadır. 

Ahmet Başkan işte yıllardır, sırf Erzurum Spor FK için uygulanan ve cezalar ile kartlar ile sallanan parmaklar ile susturulmaya çalışılan “hakem kanaati” sıkıntının mücadelesinin üstesinden gelmeye çalışıyor. 

Sahada kazandıklarının, hak ettiklerinin ve dahi alın teri haklarının, saha kenarında “özgür” olmayan beyinlerce heba edilmesine karşı çıkıyor. 

Bu da bizim kendi saha kenarından aleni olarak gördüğümüz gerçeğin ta kendisidir. 

Düşüncelerimizin özgürlüğü yanı sıra; birilerinin menfaati için alınmış bir kanaat falan da değildir. 

Biz haklılığımızı savunduk, savunuyoruz ve elbette ki savunmaya da devam edeceğiz. 

Ve birileriniz de saha da ve kenarında ve hatta masa başında görevleri gereği hakkı uygulayacak.

Ki;

“VAR” lığınızın bir anlamı olsun değil mi?

Aksi halde “VAR” lığımızın ne anlamı var ki? 


“VAR”lığınızın bir anlamı olmalı değil mi?

.

Vedat Kan

18.02.2025 09:27:00

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8

YAZARLAR