Tarih: 05.03.2026 19:25

67 İlde Dev Narkotik Operasyonu: 638 Şüpheli Yakalandı, Tonlarca Uyuşturucu Ele Geçirildi

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara bir yenisi daha eklendi. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre polis ekipleri, son 5 gün içerisinde 67 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek uyuşturucu madde satıcılarına yönelik geniş çaplı bir çalışma gerçekleştirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda il emniyet müdürlüklerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye'nin farklı bölgelerinde eş zamanlı olarak yürütülen operasyonlar kapsamında çok sayıda adrese baskın yapıldı.

Yetkililer, operasyonların özellikle uyuşturucu madde ticaretinin yoğun olduğu bölgelerde yoğunlaştırıldığını ve sokak satıcılarının hedef alındığını belirtti. Emniyet birimleri tarafından yürütülen çalışmaların uyuşturucu ile mücadelede önemli bir adım olduğu vurgulandı.

895 Ekip ve Binlerce Personel Katıldı

Operasyonlara toplam 895 ekip ve 2 bin 237 polis katıldı. Çalışmalarda ayrıca teknolojik imkanlar ve özel eğitimli ekipler de aktif şekilde kullanıldı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, operasyonların daha etkili yürütülebilmesi için 12 hava aracı ve 21 narkotik dedektör köpeğinin görev aldığı bildirildi. Hava destekli takipler ve dedektör köpekleri sayesinde çok sayıda gizlenmiş uyuşturucu maddeye ulaşıldığı ifade edildi.

Polis ekipleri, operasyonlar kapsamında belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlerken, bazı şüphelilerin yakalanmamak için kaçmaya çalıştığı ancak kısa sürede etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Yetkililer, uyuşturucu madde ticaretine karşı yürütülen operasyonların planlı ve istihbarata dayalı olarak gerçekleştirildiğini belirterek, toplum sağlığını tehdit eden suç örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade etti.

Yüzlerce Kilo Uyuşturucu Ele Geçirildi

Gerçekleştirilen operasyonlarda 574 kilogram uyuşturucu madde ile 755 bin 614 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Ele geçirilen maddelerin önemli bir kısmının piyasaya sürülmeden önce yakalandığı belirtildi.

Operasyonlar kapsamında 638 şüpheli gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden 266'sı çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ayrıca 68 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiği açıklandı.

Diğer şüphelilerle ilgili adli işlemlerin ise devam ettiği bildirildi.

İçişleri Bakanlığı yetkilileri, uyuşturucu ile mücadelenin yalnızca güvenlik güçlerinin değil toplumun tüm kesimlerinin desteğini gerektirdiğini vurguladı. Özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu ticaretine karşı mücadelede operasyonların artarak devam edeceği ifade edildi.

Yetkililer, vatandaşlardan şüpheli durumları güvenlik birimlerine bildirmelerini isterken, Türkiye genelinde uyuşturucu ile mücadele kapsamında hem operasyonel çalışmaların hem de önleyici faaliyetlerin sürdürüleceğini belirtti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —