Beşikdüzü'nün tanınmış esnaflarından Hasan Aksoy, Mart ayında gerçekleştirilecek olan Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimleri için başkan adaylığını resmen duyurdu. Aksoy, "Şeffaflık, dijitalleşme ve gerçek temsil" vurgusu yaparak dikkat çekici projelerini paylaştı.
Mart ayında yapılacak olan Beşikdüzü Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkanlık seçimleri öncesi hareketlilik artıyor. İlçenin aktif esnaflarından ve STK tecrübesiyle tanınan Hasan Aksoy, düzenlediği basın açıklamasıyla adaylığını kamuoyuna ilan etti. Aksoy, esnafın sadece aidat ödeyen değil, oda tarafından desteklenen ve yönlendirilen bir yapıda olması gerektiğini savundu.
"Meselemiz Sadece Başkan Olmak Değil"
Konuşmasına tüm üyeleri ve hemşehrilerini selamlayarak başlayan Aksoy, ticaretin değişen dinamiklerine vurgu yaptı. Ticaretin artık sadece dükkan açmaktan ibaret olmadığını belirten Aksoy, "Yeni mevzuatlara ve modern ticaret şekillerine hakim bir kardeşiniz olarak aday oluyorum. Meselemiz sadece başkanlık koltuğuna oturmak değil, iyi bir başkan olabilmektir." ifadelerini kullandı.
Karışıklığa Nokta Koydu: "Tek Adaylığım Bu Oda İçindir"
Adaylık sürecinde oluşan bilgi kirliliğine de değinen Aksoy, sadece Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanlığına talip olduğunu net bir dille ifade etti. Şoförler Odası, Ziraat Odası veya Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi gibi kurumlarda herhangi bir görev beklentisi olmadığını, iki makama birden adaylık gibi bir durumun söz konusu dahi olamayacağını belirtti.
İşte Hasan Aksoy'un İlk İcraat Sözleri:
Adaylık açıklamasında esnafın hayatını kolaylaştıracak ve prestij kazandıracak projelerini sıralayan Aksoy, göreve gelmesi halinde hayata geçireceği bazı çalışmaları şöyle özetledi:
* Esnaf Kimlik Kartları: Protokoller aracılığıyla bu kartlar esnafa indirim ve avantajlar sağlayacak somut bir belgeye dönüşecek.
* Dijital Görünürlük ve QR Kod: İş yerlerine özel QR kodlu çıkartmalarla esnafın konum ve iletişim bilgilerine erişim kolaylaşacak; web sitesi olmayan esnaflara dijital destek verilecek.
* Sosyal Medya Desteği: Her ay bir esnafın tanıtım videosu oda hesaplarından paylaşılarak tanıtım seferberliği başlatılacak.
* Tam Şeffaflık: Odanın tüm gelir-gider cetveli, maaşlar ve harcamalar açık bir şekilde üyelerle paylaşılacak.
* Eğitim ve Vizyon: Güncel mevzuatlar ve modern ticaret yöntemleri üzerine bilgilendirme toplantıları periyodik olarak düzenlenecek.
Hasan Aksoy, açıklamasını "Değişim, farklılık ve vizyon isteyen tüm esnaflarımızın oylarına talibim. Bu görevi hak ve hukuk çerçevesinde, en iyi şekilde yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın." sözleriyle noktaladı.