Tarih: 08.02.2026 17:06

Siyer Yarışması'na katılan çocuklar: Peygamber Efendimizin hayatını anlamak bizim için bir onurdur

Facebook Twitter Linked-in

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her sene düzenlenen Siyer Yarışması'na Mardin’de katılan Peygamber sevdalısı çocuklar, sınav hakkındaki düşüncelerini İLKHA mikrofonuna paylaştı.

Çocuklar, sınava katılmaktaki asıl amacın ödül almak olmadığını; Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ı öğrenmek, anlamak ve hayatlarında tatbik etmek olduğunu ifade ettiler.

Ahmet Eymen Güzel, yarışma sayesinde dini bilgilerini tazelendiğini ifade ederek, "Çok güzel bir sınavdı, sorular kolaydı. Kitap da çok güzeldi, Peygamber Efendimiz Aleyhisselamın hayatı anlatılıyordu. Sınavı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Kitabı 3 kere okudum. Sınav benim için kolay geçti. Sınavda Peygamber Efendimiz Aleyhisselamın katıldığı savaşlar, yanında yetişen sahabeler hakkında sorular çıktı. Dini bilgim bu sayede tazelenmiş oldu. Bundan dolayı Peygamber Sevdalıları Vakfı’na teşekkür ediyorum. Her yıl olmasını istiyorum, her yıl zaten katılıyorum. Herkesin katılmasını tavsiye ediyorum.” dedi.

6’ncı sınıfa giden Muhammed Ali Mungan, “Sınav çok kolaydı. İnşallah herkes Peygamber Efendimizi örnek alarak yaşar, dünya bu şekilde güzel olur. Sınavı tertipleyenlere teşekkür ediyorum. Sınavda yapılan savaşlar ve Peygamber Efendimizin yaptığı anlaşmalar dikkatimi çekti. Sınav süresi yetti. Her yıl katılıyorum, herkesin bu yarışmaya katılmasını tavsiye ediyorum.” dedi.

Abdulhalık Yaprak, sınavda ödülün değil, Peygamber Efendimizi tanımak amacında olduklarını dile getirerek, "5’inci sınıfa gidiyorum. Siyer Yarışması çok güzeldi. Peygamber Efendimizin hayatını anlamak benim/bizim için bir onurdur. Sınavda beni zorlayacak sorular vardı ama genel olarak çok güzel geçti. Allah hepimizi bu tür sınavlara katılmayı nasip etsin. Sınava çalışmama değdi. Hiç olmazsa bile değerli bilgiler edindik, Efendimizi tanımış oluyoruz. Sınava yine katılacağım inşallah. İşgal rejimi israilin Allah belasını versin." şeklinde belirtti.

Rıdvan Bakı, sınava katılmadaki asıl amacının Hazreti Muhammed Aleyhisselam olduğunu belirterek, "Siyer Yarışması kolaydı, kazanacağıma inanıyorum. Siyer kitabını 4-5 kere okudum. Önemli olan sınava girip ödül kazanmak değil, Peygamber Efendimiz’in hayatını öğrenmek ve tatbik etmektir. Peygamber Efendimiz’in evliliği, doğumu, dedesinin yanında kalması ve süt annesi hakkında bilgiler edindim. Ödül çok da önemli değil, asıl olan Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmektir. Gazze’deki Müslümanların, çocukların Allah yardımcısı olsun. İşgal rejimi kahrolsun.” dedi.

Ali Baki, Gazze'deki akranları için üzüldüklerini ifade ederek, "Sınav güzeldi, ben biraz stresliydim. Kitabı 14 kere okudum. Hedefimde ödül yok, asıl olan Yüce Allah’ın rızasını kazanmaktır. Sınavdaki sorular çok kolaydı, süre de yetti. Geçen yıl da sınava girmiştim, gelecek yıl da katılacağım inşallah. Gazze’deki kardeşlerimiz için üzülüyorum. Allah işgal rejimin belasını versin.” dedi.

Yarışmanın çok güzel geçtiğini ifade eden Azat Şahin, "Yarışma bayağı güzeldi. Bazı sorularda zorlandım ama genel olarak iyiydi. Hiçbir ödül alamasak bile en azından Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyoruz. Peygamber Efendimizin 63 yaşında vefat ettiğini, 40 yaşında Peygamber olduğunu, fil ordusu gibi önemli konuları öğrendim. Kitabı 2 kere okudum. Bu yarışmayı herkese tavsiye ediyorum. Ödül olsa da sevinirim, olmasa da sevinirim.” şeklinde ifade etti.

Efe Ada Büyükdemir ise yarışmada bayağı tecrübe edindiklerini dile getirerek, şu ifadelere yer verdi:

"Yarışmaya kendi isteğimle katıldım. Kitabı iki kere bitirdim. Ödül alamasam bile tecrübe etmiş oldum. Tecrübe etmek bile çok iyiydi. Kitabı da zaten çok beğendim. Beni cezbeden konu kitabın tamamıydı. Sınav çok güzeldi, ikinci kez katılma fırsatım olsaydı yine katılırdım. Hedefim ödül olmasa bile Peygamber Efendimiz hakkında bilgi edinmektir. İşgal rejimi zaten Allah tarafından kabir azabıyla cezalandırılacaktır. Gazze’deki kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun, kalanlara başsağlığı diliyorum." (İLKHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —