Tarih: 24.06.2024 10:37

1.Uluslararası Pilav Festivali Antalyada gerçekleşti.

Facebook Twitter Linked-in

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Kepez Belediyesi himayelerinde olarak; Antalya merkezde faaliyette bulunan Tacikistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, Azerbaycan,  İran, Irak, Tataristan gibi ülke derneklerinin ve toplum temsilcilerinin katılımı ile ‘’ Yaşayan Yemek Kültürü’’ değerlerimizden ‘’ PİLAV TEMALI’’ ‘’ 1. ULUSLAR ARASI PİLAV FESTİVALİ’’ etkinliğimizi  22 Haziran 2024 Cumartesi günü Saat: 18:00 ila Saat:23:00 arasında Kepez Belediyesi Dokuma Park içi etkinlik alanında  gerçekleştireceğiz.


Bir günlük program akışında, katılımcı STK’lar, kendilerine ayrılan stantlarda kurulacak ocaklarda, ülkelerinden getirdikleri malzemeleriyle, kendilerine özgü pişirme tekniğini kullanarak pilavlarını pişireceklerdir. Görsellik içeren 2 adet sunum tabağını Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği (TGYD) tarafından oluşturulacak en az  3 adet 5 Yıldızlı Otelin Baş Aşçılarından müteşekkil Juri’ye, değerlendirilmesi için sunacaklardır. Juri’nin değerlendirilmesi sonucunda 1.lik,2.lik ve 3.lük ödülleri verilecektir. Ayrıca, sunum sırasında ve plaketlerle ödül  verme töreni sonrasından kapanışa kadar milli müzik ve sahne şovları devam edecektir. Bu bağlamda, Juri’ye sunumlardan sonra Protokole ve Misafirlerimize yapılan pilavlardan ikram edilecektir.


Etkinliğimizle ilgili Sahne, Saha, Stant, Süsleme ve Çevre Düzenlemesi ile transferlerin operasyonu ve Sosyal Medya duyuruları Katılımcı Dernekler tarafından yürütülmektedir.
İlgili Belediyelerimiz adına Başkan vekillerimiz ile Yabancı misyon şeflerinden katılımcılar ve STK Başkan ve Temsilcilerinin katılımını beklediğimiz bu etkinliğimizde, Siz Değerli Basın Kurum ve Temsilcisinide aramızda görmekten çok mutlu olacağız.
Bilgilerinize Arz Ederiz. 21.06.2024
FESTİVAL DÜZENLEME KOMİTESİ ADINA
Hikmet Kenan YOZGATLI
Türkiye Irak Akdeniz İslam Ülkeleri İş Birliği ve İş İnsanları Derneği

Tum1haber/Antalya/Hasan Eryiğit




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —