-
BIST 100
15790,28%-0,52
-
DOLAR
44,46% 0,28
-
EURO
51,29% 0,07
-
GRAM ALTIN
6330,60% 1,35
-
Ç. ALTIN
10541,83% -0,68
3 ilde yolsuzluk operasyonu... Uşak Belediye Başkanı dahil 11 şüpheli gözaltında!
3 ilde yolsuzluk operasyonu... Uşak Belediye Başkanı dahil 11 şüpheli gözaltında!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Uşak merkezli iddialarla ilgili 3 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Aralarında Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın da olduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.
İSTANBUL (İGFA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Uşak Belediyesi’ne yönelik ciddi yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirdi.
Soruşturmada, ihalelerde usulsüzlük yapıldığı, mükerrer faturalandırma yoluyla haksız kazanç elde edildiği ve bazı menfaatlerin rüşvet olarak alındığı yönünde müşteki ve gizli tanık beyanları bulunduğu belirtildi. Ayrıca belediye yönetimine yönelik, bağış adı altında para toplandığı, bu paraların usulsüz şekilde kullanıldığı ve bazı harcamaların belediye bütçesinden karşılandığı iddiaları da dosyada yer aldı.
Soruşturma kapsamında, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım ve bazı belediye yöneticileri hakkında “rüşvet”, “irtikap” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlarından inceleme yürütüldüğü bildirildi.
Açıklamada, şüpheliler arasında yoğun iletişim trafiği bulunduğu, mali incelemelerde ise kaynağı belirsiz yüksek tutarlı para hareketleri, nakit işlemler ve yurt dışı transferlerin tespit edildiği ifade edildi. Bu finansal hareketlerin, şüphelilerin gelir profilleriyle uyumsuz olduğuna dikkat çekildi.
Elde edilen teknik ve mali verilerin, tanık beyanlarıyla örtüştüğünün değerlendirildiği soruşturma kapsamında, bugün Uşak, Ankara ve Kocaeli’nde eş zamanlı operasyon düzenlendi.
Operasyonlarda toplam 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi.
Öte yandan gazeteci Zafer Şahin de, Uşak Belediyesine yönelik yolsuzluk operasyonunda çarpıcı ayrıntıları sosyal medya hesabından paylaştı.
Gazeteci Şahin, rüşvet ve ihaleye fesat iddialarıyla hakkında işlem başlatılan Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, Ankara’daki lüks otelde iki sevgilisinden biri olduğu öne sürülen 21 yaşındaki belediye personeliyle birlikte yakalanarak gözaltına alındığı o görüntüleri de paylaştı.
HAMAS: İşgalcilerin Mescid-i Aksa'yı kapatma kararı planlı bir Yahudileştirme girişimidir
İstanbul’da engelli vatandaşlar için "Engelsiz Şarj" uygulaması hayata geçirildi
Diyarbakır’da silahlı kuyumcu soygunu kameralara yansıdı
Komisyon beklenen raporu sundu... Türkiye yapay zekâda üreten ve düzenleyen olacak
KAYDIRDIKÇA KAYBOLUYORUZ
TOFAŞ – Trabzonspor Basketbol Maçı Biletleri Satışta
Gülyalı Turnasuyu Kordon Park’ta İkinci Etap Çalışmaları Hız Kazandı
Balıkesir’de Belediyecilik Hizmetleri Vatandaşla Buluşuyor
Eskişehir’de Modern Hayvan Bakımevi Hizmete Açıldı
Kayısı ve Zerdali, Yeterlilikte Zirvede
5G, Otoyollarda Trafik ve İletişimi Güçlendiriyor
Batman'da sel riskine karşı kuşaklama projesiyle kalıcı çözüm başlıyor
Yeşilyurt Belediye Başkanı GEÇİT, vatandaşların taleplerini dinledi
Kanada'da İslami eğitim veren okullara ilgi artıyor
Hasarlı araçlar üzerinden dolandırıcılık: 29 şüpheli hakkında gözaltı kararı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Stratejik iletişim, bir iç güvenlik unsuru haline de gelmektedir
Bitkisel ürünlerde en yüksek yeterlilik kayısı ve zerdalide
Otoyollarda 5G dönemi başladı
Bursa’da araçtaki zuladan çok sayıda madde çıktı
Türkiye Yüzyılında Yurt Dernekleri Güç Birliği: Ankara’da Geniş Katılımlı Çalıştay
Tarihi cami siluetlerini tesbih tanelerine işliyor
Adalet Bakanı Akın Gürlek, Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve heyetini kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası sistem neredeyse her alanda büyük bir meşruiyet krizi yaşıyor
Ordu’da çölyak hastalarına Büyükşehir’den destek
Kocaeli Gebze’nin “Cevher Çocukları” bilim ve sanatla buluşuyor
Bursa Yıldırım’dan büyüklere vefa
Ordu bu yaz yeni bir sosyal yaşam alanına kavuşacak
Balıkesir’de vatandaşa yakın çözüm
Eskişehir'de Hayvan Bakımevi açıldı
Bursa’da uyuşturucu operasyonu
Yükleniyor











