Tarih: 06.07.2024 16:16

50. ALTIN KİRAZ FESTİVALİ'NDE COŞKULU AÇILIŞ

Facebook Twitter Linked-in

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 50.’si düzenlenen Altın Kiraz Festivali, kortej yürüyüşü ile başladı. Ardından gerçekleştirilen halk oyunları gösterisi ve konser, izleyenleri büyüledi. Coşku, görülmeye değerdi
Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 50.’si düzenlenen Altın Kiraz Festivali, kortej yürüyüşü ile muhteşem bir başlangıç yaptı. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünde toplanan kalabalık, mehteran takımı eşliğinde Tütünçiftlik Kültür Merkezi'ne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında Körfez Belediyesi sporcuları dev bir Türk bayrağı açarken, Kazakistan’dan gelen dombra ekibi, yerel kıyafetleriyle Yerel Kültür Platformu üyeleri ve kalabalık bir grup etkinliğe renk kattı. Vatandaşlara yürüyüş boyunca kiraz dağıtıldı.

Başkanı Şener Söğüt'ün yanı sıra; Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, kamu kurum müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin Okudan, MHP İlçe Başkanı Doğan Bekiroğlu, siyasi parti temsilcileri, STK ve oda temsilcileri, Kocaeli Yerel Kültür Platformu Başkanı Dr. Metin Şentürk, TOYŞAD Genel Başkanı Gökalp Şentürk,Körfez Esnaf Odası Başkanı Yahya Öztürk, Kent Konseyi Başkanı Nazmi Akın ve çok sayıda vatandaş katıldı.

COŞKULU BAŞLANGIÇ
Yürüyüşün ardından etkinlikler mehteran takımının gösterisiyle başladı. Ardından Körfez Belediyesi Halk Oyunları Ekibi sahne aldı ve büyük beğeni topladı. Açılış konuşmasını yapan Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, “Bu yıl Kiraz Festivali’nin 50.’sini düzenlemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Hep birlikte nice 60’ları göreceğimize inanıyorum,” dedi.

KİRAZ TUTKUMUZ AZALMIYOR
Başkan Söğüt, “Yarım asırdır devam eden bir festival. Her ne kadar kiraz üretimi azalsa da, teşvik noktasında elimizden geleni yapıyoruz. 1950’li yıllardan sonra ilçemizdeki büyük sanayi atılımlarıyla kiraz bahçeleri yerlerini sanayi kuruluşlarına ve yerleşim birimlerine bıraktı. Ancak kiraz ve üzüm bağlarımız azalırken sevdamız ve tutkumuz artarak devam ediyor,” şeklinde konuştu.


KENTİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR DEĞER
Kirazın kaybolmaması ve üretimin teşvik edilmesi için her yıl vatandaşlara ücretsiz kiraz fidanı desteği sunduklarını belirten Başkan Söğüt, “Kentimiz için önemli bir değer olan kirazı her yıl festival etkinlikleriyle kutluyoruz. Bu yıl festival aslında bir hafta önce başladı ve 400’e yakın sporcumuz Kiraz Koşusu’nda yarıştı,” dedi.

KÜLTÜR VE SANAT DOLU FESTİVAL
Başkan Söğüt, festivalin kültür ve sanat etkinlikleriyle devam edeceğini belirterek, “Bugün Kiraz Çiçeği Koromuzun konseri olacak. Yarın yerel sanatçılarımızın konseri ve milli maç heyecanı yaşayacağız. Pazar günü çocuk şenlikleriyle devam edeceğiz. Pazartesi günü ise Hereke Kalesi’nde 2. Kısa Film Festivali’nin galasını yapacağız,” dedi.


KÖRFEZ AYNI ZAMANDA TARIM ŞEHRİ
Başkan Söğüt, Körfez’in sanayi ve liman kenti olmasının yanı sıra tarım faaliyetlerinin de sürdüğünü belirtti. “Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte tarım ve çiftçimizin yanındayız. Kirazın kaybolmaması için kiraz fidanları dağıttık ve her bahçemizde kiraz fidanımız var. Körfez’in sadece sanayi ve liman şehri olarak değil, tarım şehri olarak da anılmasını istiyoruz,” dedi.

KAZAKİSTAN'DAN MİSAFİRLER
Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar da kısa bir konuşma yaparak Yarımca Kirazı'nın bölge için önemli bir değer olduğunu vurguladı ve festivalin bu değeri yaşatmak adına önemli olduğunu belirtti. Kazakistan’dan gelen dombra ekibi müzik ziyafeti sunarken,  TOYŞAD Turan Elleri Ozanlar, Yazarlar, Şairler ve Aydınlar Derneği Genel Başkanı Gökalp Şentürk, Başkan Söğüt’e yerel kıyafetler giydirdi.


ETKİNLİKLER DEVAM EDİYOR
Hatıra fotoğraflarının ardından Körfez Belediyesi Kiraz Çiçeği Korosu, Şef Selçuk Eker ve Murat Kiremitçi yönetiminde muhteşem bir konser verdi. Vatandaşlar sevilen şarkılara alkışlarla eşlik etti. Festival kapsamında cumartesi günü saat 19.00’da Tütünçiftlik Kültür Merkezi önünde yerel sanatçıların konseri gerçekleşecek. Pazar günü çocuk şenliği ve uçurtma şenliği, pazartesi günü ise Hereke Kalesi’nde 2. Kısa Film Festivali’nin galası yapılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —