Tarih: 18.11.2024 16:24

Kenan Kolat’tan CHP Berlin Birliği’ne Veda

Facebook Twitter Linked-in

 

Kenan Kolat’tan CHP Berlin Birliği’ne Veda

Kenan Kolat’tan CHP Berlin Birliği’ne Veda: “Görevler Geçici, Mücadele Kalıcıdır”

Kenan Kolat’tan CHP Berlin Birliği’ne VedaCHP Berlin Birliği’nin genel kurulunda başkanlık görevini devreden Kenan Kolat, çiçek takdimi ve teşekkür plaketiyle onurlandırıldı. Görevini Prof. Dr. Ziya Akçetin’e devreden Kolat, örgüte katkıları nedeniyle alkışlarla uğurlandı.

Kenan Kolat’tan CHP Berlin Birliği’ne Veda

Kenan Kolat’tan CHP Berlin Birliği’ne Veda

 

CHP Berlin Birliği’nin üç dönemdir başkanlığını yürüten Kenan Kolat, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklama ile görev süresinin sona erdiğini duyurdu. 2015 Kasım ayında üye olarak katıldığı CHP Berlin Birliği’nde, Kasım 2016 seçimlerinde başkanlık görevine seçilen Kolat, bu görevi 17 Kasım 2024 tarihine kadar sürdürdü. Genel kurul toplantısında görevi Prof. Dr. Ziya Akçetin’e devreden Kolat, mesajında birlik ve mücadele vurgusu yaptı.

İlgili Haber(Arşiv)
CHP Berlin’de Yeni Dönem: Temsil Bayrağı Kimin Elinde?

 

Kolat, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Geçen 8 yıl boyunca örgütümüzü Berlin’de, Almanya’da ve yurtdışında adından söz ettiren, çalışkan ve ilkeli bir yapıya dönüştürdük. Kurumsallaşma yolunda önemli gelişmeler kaydettik. Türkiye genelinden daha yüksek bir oy oranı yakalayarak, Berlin’de %30’un üzerinde bir başarı sağladık. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AKP adayıyla başa baş bir sonuç elde ettik. Bu süreçte emek veren tüm arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum.”

Kenan Kolat, görev süresince kendisine destek veren CHP Berlin Birliği üyelerine, sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına ve ailesine şükranlarını sundu. “Görevler geçicidir, kalıcı olan Türkiye’deki demokrasi mücadelesidir. Yeni yönetime devrettiğimiz bayrağı daha yukarılara taşıyacaklarından hiç kuşkum yok,” sözleriyle yeni başkan Prof. Dr. Ziya Akçetin’e ve ekibine başarılar diledi.

CHP Berlin Birliği’nde bir dönemin sona ermesiyle, Kenan Kolat’ın katkıları ve liderliği uzun süre hatırlanacak gibi görünüyor. Prof. Dr. Ziya Akçetin’in başkanlığındaki yeni yönetimin, Kolat ve ekibinin bıraktığı mirası nasıl ileri taşıyacağı ise merakla bekleniyor.

Kenan Kolat: Türk-Alman Toplumunda Etkili Bir Aktivist ve Siyasetçi

Kenan Kolat, 1959 yılında İstanbul’da doğmuş ve yaşamını Almanya’da sürdüren bir aktivist ve siyasetçidir. Eğitim hayatına Özel St. Georg Avusturya Lisesi’nde başlamış, lisans eğitimini ise İstanbul Teknik Üniversitesi’nde gemi inşaatı mühendisliği bölümünde sürdürmüştür. 1980 yılında Almanya’ya göç eden Kolat, üniversite diplomasını burada tamamlamıştır.

Türk toplumunun haklarını savunma ve güçlendirme amacıyla birçok sivil toplum kuruluşunda aktif rol oynayan Kolat, ilk olarak Türkspor’un yönetim kurulunda görev almıştır. Daha sonra Berlin Türk Bilim ve Teknoloji Merkezi adlı öğrenci derneğinde iki dönem başkanlık yapmıştır. Kolat, Berlin-Brandenburg Türkiye Toplumu’nun kuruluşuna öncülük etmiş ve bir yıl sonra genel sekreterlik görevini üstlenmiştir. Almanya Türk Toplumu (Türkisch-Deutsche Gemeinde zu Berlin e.V.) isimli sivil toplum kuruluşunun yönetiminde 16 yıl boyunca yer alan Kolat, bunun 10 yılında başkanlık görevini yürütmüştür. Ayrıca Berlin Göç Konseyi’nin kurucuları arasında bulunmaktadır.

Siyasi alanda da etkili bir isim olan Kenan Kolat, Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) içerisinde mahalle, ilçe ve eyalet düzeyinde çeşitli yönetim görevleri üstlenmiş, bir dönem parti meclisi üyeliği yapmıştır. Bunun yanı sıra, son üç dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Berlin Başkanlığı görevini yürütmektedir. Genel seçimlerde milletvekili adayı olan Kolat, halen Almanya Kültürlerarası Sosyal Hayır Kurumu’nun eş başkanlığını yapmaktadır.

Kenan Kolat, sivil toplum ve siyaset çalışmalarının yanı sıra, Almanya’da “Kolat Politika ve Strateji Danışmanlığı” isimli bir şirketi de yönetmektedir. Türk ve Alman toplumları arasında bir köprü görevi üstlenerek, hak mücadelesi ve sosyal dayanışma alanlarında önemli katkılar sağlamaktadır.

 

 

 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —