-
BIST 100
15945,77%-1,11
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,38% 0,14
-
GRAM ALTIN
6360,37% -0,98
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
ABD ile İran arasında temas arayışı: Üçlü arabuluculuk devrede
ABD'nin İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik saldırıları sürerken, Türkiye, Mısır ve Pakistan'ın arabuluculuğunda iki ülke arasında görüşme yapılması için diplomatik temaslar hız kazandı.
ABD'nin İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik saldırıları devam ederken, taraflar arasında olası bir görüşme için diplomatik girişimler yoğunlaştı. Türkiye, Mısır ve Pakistan'ın arabuluculuğunda ABD ile İran İslam Cumhuriyeti yetkililerinin önümüzdeki 48 saat içinde bir araya gelmesi için temasların sürdüğü bildirildi.
Uluslararası basına yansıyan bilgilere göre, görüşmenin Pakistan'ın başkenti İslamabad'da yapılması ihtimali üzerinde duruluyor. Ancak taraflar arasında ciddi görüş ayrılıklarının devam ettiği ifade ediliyor.
Kaynaklar, İran İslam Cumhuriyeti'nin ABD'ye karşı derin bir güvensizlik taşıdığını ve bunun temelinde Washington'un diplomatik süreç devam ederken gerçekleştirdiği saldırıların bulunduğunu belirtti. Tahran yönetiminin bu nedenle temkinli hareket ettiği kaydedildi.
ABD'li bir yetkili, İran'ın müzakerelere açık sinyaller verdiğini ancak henüz resmi bir onay sunmadığını ifade etti. Aynı yetkili, İran tarafının ABD üslerinin kapatılması ve tazminat ödenmesi gibi taleplerinin süreci zorlaştırdığını öne sürdü.
Öte yandan ABD'nin İran İslam Cumhuriyeti'ne savaşın sona erdirilmesine yönelik 15 maddelik bir plan ilettiği aktarıldı. Söz konusu planın İran'ın nükleer ve füze programları ile deniz yollarının güvenliği gibi başlıkları içerdiği belirtildi.
Planın Pakistan üzerinden Tahran'a ulaştırıldığı, Pakistan Genelkurmay Başkanı Asım Munir'in de İran Meclis Başkanı Muhammed Bakır Kalibaf ile temasa geçerek görüşmelere ev sahipliği yapmayı teklif ettiği ifade edildi.
Buna karşın İran İslam Cumhuriyeti yönetiminin hem iç iletişimde yaşanan zorluklar hem de olası yeni saldırı endişesi nedeniyle hızlı bir yanıt vermekte zorlandığı değerlendiriliyor.
Beyaz Saray ise diplomatik çabaların sürdüğünü kabul ederken, ABD'nin İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik saldırılarının kesintisiz devam edeceğini açıkladı. ABD Başkanı Donald Trump da İran tarafının müzakere baskısı altında olduğunu öne sürerek taraflar arasında dolaylı temasların sürdüğünü dile getirdi. (İLKHA)
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Adıyaman FAAL Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan’dan Vali Varol’a Ziyaret
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Adıyaman’da gençler tiyatro sahnesinde hünerlerini sergiledi
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Firavunla Yüz Yüze’ tiyatrosu sahnelenecek
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı
Ankara'da lise öğrencileri Çanakkale ruhunu sahneye taşıdı
Bakan Kurum daimi temsilcilere COP31'i anlatacak
Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır
Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi
Adıyaman'da İl Hayvan Hakları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı
Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor
HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor
Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok
Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz
Konya Selçuklu'ya ikinci Mahalle Külliyesi
Manisa'da şeker ölçüm sensörleri Büyükşehir’den
Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu
Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü
Bursa'da edebiyatla kadın hikayelerine yolculuk
Konya'da 'Balkonlar Bostan Olsun' yaygınlaşıyor
Artvin’de ‘dünya su günü’ etkinliği
En iyi pedallar Dünya Şampiyonası için Sakarya’da seçilecek
Yükleniyor










