Tarih: 30.09.2024 10:29

ABD, Bangladeş'in Dakka Yönetimi ile Çalışacak

Facebook Twitter Linked-in

Dhaka Tribune gazetesinin haberine göre, Bangladeş'in geçici hükümetine "başdanışman" olarak liderlik eden Muhammed Yunus, Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu çerçevesinde New York'ta Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

Görüşme sırasında Blinken, Washington'un Bangladeş'in Dakka yönetimiyle işbirliği yapacağını belirterek, "İyi bir ortak olmak istiyoruz. Bangladeş için işlerin hızlı yürümesini sağlayacağız," dedi.

ABD'nin Bangladeş'teki en büyük yabancı yatırım kaynağı olduğuna dikkat çeken Blinken, bunun önümüzdeki yıllarda artmasını beklediğini ifade etti.

Yunus ise görüşmede, yolsuzlukla mücadele ve kanun düzeninin iyileştirilmesinin hükümetin öncelikleri arasında yer aldığını vurguladı. "Önceki rejim döneminde ülke bir yolsuzluk okyanusuna batmıştı. (Yolsuzlukla mücadele) benim en önemli meselem," diye ekledi.

Ülkeden önceki hükümetle bağlantılı kişiler tarafından yurt dışına kaçırılan milyarlarca doları geri almak için ABD'den destek isteyen Yunus, "Bu çok büyük bir miktar. İnanılmaz," dedi.

Blinken, bu konuda ABD hükümetinin yardım teklifinde bulundu.

Görüşmede, geçici hükümetin gerçekleştirdiği reformlar, yolsuzlukla mücadele önlemleri, Bangladeş'in yurtdışında kaybolan parasının geri getirilmesi, işgücü sorunları, ticari ve ekonomik işbirliği ile kanun ve düzen konuları ele alındı.

İkili ayrıca Arakanlı Müslümanlar krizini de görüştü. Yunus, Bangladeş'teki mülteci kamplarında yaşayan yüz binlerce Arakanlı Müslüman çocuk için destek talep etti.

Yunus, 24 Eylül'de ABD Başkanı Joe Biden ile de bir araya gelmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —