Tarih: 18.09.2024 08:21

ABD, stratejik rakibi Rusya'ya karşı sert duruşunu göstermek için yaptırımları kullanıyor

Facebook Twitter Linked-in

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov, ABD'nin bitmek bilmeyen yaptırım paketlerinin siyasi bir mekanizma ve Washington'ın stratejik rakibi Moskova'ya karşı sertliğini gösterme yolu haline geldiğini söyledi.

"Sonsuz kısıtlama paketleri artık bize ekonomik zarar vermekle ilgili değil. Demokrat yönetimin seçim çıkarlarına hizmet eden bir siyasi mekanizma haline gelmelerinin üzerinden uzun zaman geçti. Bunlar ülkemize, Amerika'nın stratejik rakibine karşı sertlik göstermenin bir yolu haline geldi," dedi diplomat.

ABD'li sağduyulu analistlerin ve gazetecilerin Rusya'ya yönelik yaptırımların etkinliğini defalarca sorguladığını söyledi.

Büyükelçi, yaptırımlar nedeniyle Rusya'nın önünde bazı engeller bulunduğunu belirterek, bu soruna tamamen göz yummamak gerektiğini söyledi.

 

"Sadece ölçekleri duyurulandan çok daha zayıf. Yerel ekonomi kısıtlamalara karşı dayanıklılık göstermeye devam ediyor. Bu, Uluslararası Para Fonu raporlarında açıkça belirtiliyor. Ulusal ekonomiyi rekor bir hızla modernize ediyor, üretim kapasitesini geri kazandırıyoruz. Bu, diğer şeylerin yanı sıra, güvenilir ortakların katılımıyla tedarik zincirlerinin çeşitlendirilmesiyle de destekleniyor," dedi diplomat.

Ayrıca, "yerel yetkililer ve Rus düşmanı yorumcuların baskısı altında Rus pazarından kaçan" Amerikan şirketlerinin milyarlarca dolarlık zararlarından da söz etti.

"Bunu vurgulayacağım: Kimseyi kovmadık. Şirketlerle çalışmaya devam etmeye hazırdık," dedi Antonov. "Basında artık girişimcilerin siyasi ve bazen psikolojik baskıya nasıl yenik düştükleri ve sonra kendilerini nasıl tekmeledikleri hakkında yeterince hikaye var. Özellikle birçoğu için artık geri dönüş yolu yok. Bazı hükümet politikaları yüzünden değil, piyasanın geleneksel yasaları yüzünden. Onların yerini basitçe diğer ülkelerden gelen rakipler aldı," dedi büyükelçi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —