-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,20% 0,09
-
EURO
51,01% 0,29
-
GRAM ALTIN
7113,93% 0,07
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
ABD'nin terörle mücadele direktörü istifa etti: "İran savaşı İsrail için başlatıldı"
ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü Joseph Kent, görevinden ayrıldığını açıklayarak, İran savaşının işgalci rejim "israilin baskısıyla yapıldığını" bildirdi.
ABD'nin İran savaşını işgalci rejimin baskısı nedeniyle başlattığını, üst düzey terörle mücadele yetkilisi istifa mektubunda iddia etti.
Joseph Kent'in istifa mektubunun öne çıkan ifadeleri şöyle:
"Uzun düşünmelerin ardından, Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörlüğü görevimden bugünden itibaren geçerli olmak üzere istifa etmeye karar verdim.
İran'daki devam eden savaşı vicdanen destekleyemem, İran'ın ulusumuz için yakın bir tehdidi yoktu ve bu savaşı israilin ve güçlü Amerikan lobisinin baskısı nedeniyle başlattığımız açıktır.
Bu yönetimin başlarında, üst düzey israilli yetkililer ve Amerikan medyasının etkili üyeleri, 'Önce Amerika' platformunuzu tamamen baltalayan ve İran'la savaşı teşvik etmek için savaş yanlısı duyguları körükleyen bir dezenformasyon kampanyası yürüttüler . Bu yankı odası, İran'ın Amerika Birleşik Devletleri için yakın bir tehdit oluşturduğuna ve şimdi harekete geçerseniz hızlı bir zafere giden açık bir yol olduğuna inanmanızı sağlamak için kullanıldı. Bu bir yalan ve israillilerin bizi, ulusumuzun en iyi erkek ve kadınlarından binlercesinin hayatına mal olan felaket Irak savaşına çekmek için kullandıkları taktiğin aynısıydı. Bu hatayı tekrar yapamayız.
11 kez savaş bölgesine gönderilmiş bir gazi ve israil tarafından kışkırtılan bir savaşta sevgili eşim Shannon'ı kaybetmiş bir şehit eşi olarak, Amerikan halkına hiçbir fayda sağlamayan ve Amerikan hayatlarının bedelini haklı çıkarmayan bir savaşta gelecek nesli savaşmaya ve ölmeye göndermeyi destekleyemem.
İran'da yaptıklarımızı ve bunları kimin için yaptığımızı düşünmenizi rica ediyorum. Cesur adımlar atmanın zamanı geldi. Yönünüzü değiştirip ulusumuz için yeni bir yol çizebilirsiniz ya da daha da gerilemeye ve kaosa doğru sürüklenmemize izin verebilirsiniz. Kartlar sizin elinizde." (İLKHA)
İran Dışişleri Bakanı ve BM Genel Sekreteri saldırıları görüştü
Avrupa Yetim Eli Kahramanmaraş'ta muhtaçlara yardımda bulundu
Pervari’de çocuklardan renkli Ramazan veda etkinliği
İşgalcilerden Lübnan'ın güneyine ve Beyrut'a saldırı: 9 şehit
Başkanı Yılmaz’dan Bursa yönetimine eleştiri: Kaynaklar verimsiz kullanılıyor
Diyetisyen Tekerek: Bayramda aşırı ve ağır yemekten sakının
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç’ten yoğun ziyaret programı
Çankırı’da bayram ziyaret saatleri belli oldu
Bursa Büyükşehir Meclisi’nde gergin toplantı! Su zamları, BUSKİ borçları ve yönetim eleştirileri
ABD'nin terörle mücadele direktörü istifa etti: "İran savaşı İsrail için başlatıldı"
Kenya'daki sellerde ölü sayısı 71'e yükseldi
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten,Orta Doğu ve 'Özel' yorumu... CHP kendi gündemine hakim değil
Kocaeli’ye özgü ürünler Hatıra Mağazası’nda
661 şehit, gazi ve yakını kamuya atandı... Şehit ve gazi çocuklarına '25 Yaş Tanıtım Kartı'
Balıkesir’de ebru sanatına icazet gururu
CHP’li Murat Emir’den Bakan Gürlek’in 'iddialar asılsız' açıklamasına yanıt
Mersin’de Atatürk’ün ziyaretinin 103. yılı kutlandı
Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Sabancı Vakfı’nın hibe programına yoğun ilgi
Van TSO Başkanı Takva: Devam eden savaş şehir ekonomisini olumsuz etkiliyor
Diyarbakır'da çarşı ve pazarlarda bayram hareketliliği
Bayburt’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 5 şüpheli yakalandı
Malatya Büyükşehir Belediye meclisi mart ayı toplantıları tamamlandı
Çocuklar bayrama tıraş olarak hazırlandı
79 ilde kaçak tütün operasyonu: 337 şüpheliye işlem
Bursa Gemlik’te Kaymakam Canbaba’dan şehit aileleri ve gazilere Ramazan ziyareti
Yetimler Vakfı’ndan Kadir Gecesi’nde Yemen’e iftarlık desteği
Adıyaman İl Sağlık Müdürü Şirik’ten bayramda beslenme uyarısı
Gıda Komitesi: Arz güvenliği riski yok! Denetimler artacak
Kütahya’da yerel kiraz türleri toprakla buluşacak
Yükleniyor











