Tarih: 12.09.2024 09:26

ABD'nin Rusya'ya stratejik yenilgi yaşatma hedefi gerçekçi değil

Facebook Twitter Linked-in

Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoli Antonov, ABD hükümetinin Rusya'nın derinliklerinde saldırılar için ABD tarafından sağlanan silahların kullanımına ilişkin kısıtlamaların kaldırılması olasılığına ilişkin açıklamalarına ilişkin yorumda bulunarak, Washington'un Rusya'ya stratejik bir yenilgi yaşatma hedefinin imkansız olduğunu söyledi.

"ABD, Ukrayna ihtilafının bataklığına doğru kendini giderek daha da derinleştiriyor" diyen Trump, ABD hükümetinin "milyarlarca dolarlık silah ve mühimmatı Kiev rejimine aktararak ABD vatandaşlarının refahını feda etmeye hazır olduğunu" sözlerine ekledi.

"Washington küratörlerinin tek talebi Rus birlikleriyle askeri çatışmaları artırmaktır. Düşmanca adımlara karşı toleransımızın veya sabrımızın sınırı için test edilmeye devam ediyoruz. Genel amaç ülkemizin meşhur stratejik yenilgisidir," diye devam etti büyükelçi.

ABD yönetiminin "Rusya'nın çıkarlarını inatla görmezden geldiğini" söyledi.

 

Büyükelçi, "Şimdi giderek daha fazla Rus topraklarını uzun menzilli silahlarla bombalama olasılığından bahsediyorlar. Sadece birkaç politikacı, yerel yetkililerin yolunu açtığı bir Üçüncü Dünya Savaşı olasılığından bahsediyor," dedi.

Antonov, "Teröristlerle müzakere etmenin imkansız olduğunu" yineledi.

"Rusya'nın ulusal çıkarları dikkate alınmadan Doğu Avrupa'da ateşkesi öngören hiçbir plan veya sözde 'barış girişimi' mümkün değildir" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —