-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,31% 0,24
-
EURO
51,04% 0,48
-
GRAM ALTIN
6559,38% -4,22
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43
Adıyaman’da arefe gününde Deprem Şehitliği’ni ziyaret edenler yakınları için dua okudu - Videolu Haber
ADIYAMAN (PERRE) - Sibel TURAN-Berfin GÜRBÜZ - Adıyaman'da, Ramazan Bayramı arefesinde, deprem şehitleri dualarla anıldı; vatandaşlar yakınlarının mezarları başında gözyaşı döktü.
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için oluşturulan Deprem Şehitliği, bayram arefesinde ziyaretçi akınına uğradı. Sabahın erken saatlerinden itibaren mezarlığı ziyaret etmeye başlayan depremzede vatandaşlar, yakınlarının mezarları başında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti.

Yakınlarının mezar taşlarını temizleyen ve çiçek bırakan aileler, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Sessizliğin hakim olduğu mezarlıkta, depremde hayatını kaybedenler için bol bol dua edildi.
Ziyaret sırasında bazı vatandaşların mezar başında uzun süre oturduğu, kaybettikleri yakınlarının isimlerini tek tek anarak dua ettiği, mezar taşlarına sarılarak gözyaşı döktüğü gözlendi.
Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından toplu dualar edilirken, depremde yaşamını yitirenler için rahmet dilendi. Vatandaşlar, bayram öncesi gerçekleştirilen ziyaretin kendileri için anlamlı olduğunu ifade etti.

Görevliler tarafından mezarlıkta düzen ve güvenliğin sağlandığı, ziyaretlerin gün boyu devam ettiği bildirildi. Bayram arefesi dolayısıyla mezarlık girişinde yoğunluk oluştuğu, ziyaretlerin kontrollü şekilde sürdürüldüğü kaydedildi.
Mezarlığa gelerek yakının mezarını ziyaret eden bir vatandaş, kendilerinin de enkazdan çıktığını belirterek, "Biz de enkazdan çıktık. Kardeşimi ve ailesini depremde kaybettik. Acımız büyük rabbim bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Çok zor günlerden geçtik. Acımızı görüyorsunuz aslında durumun ne kadar kötü olduğunu mezarlıkta görebiliyorsunuz, buraya geldiğimizde yolumuzu kaybediyoruz. Bir bayram daha geliyor içimiz buruk" ifadelerini kullandı.

Kaynak : PERRE
Meyvelerin raf ömrü doğal yağlarla uzatılıyor
Gergerliler Derneği Başkanı Kaya: ‘Dayanışma ruhunu yılın her gününe yaymalıyız’
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Bayramlar kardeşliğin ve ümmet bilincinin yeniden inşasıdır
Şırnak'ta bayram öncesi trafik seferberliği: 4 bin 300 personel sahada
Prof. Dr. Süleymanlı: Tüm zorluklara rağmen bayramlar varlığını sürdürüyor
Başkan Tutdere’den barış ve kardeşlik temennisi
Bursa basınının 'Erdal Abi'si hayatını kaybetti
AB: ABD ve israilin İran'a yönelik saldırıları uluslararası hukukta meşru bir zemine dayanmıyor
Pakistan ve Afganistan arasında ateşkes
Erakçi: Altyapımıza yeniden saldırı olursa sınır tanımayacağız!
Danimarka ABD işgali ihtimaline karşı Grönland’a asker gönderdi
Yeşilay İzmir’den koruma altındaki çocuklara dijital bağımlılık eğitimi
Kocaeli'de Ormanköy yeni yüzüyle ziyaretçilerini bekliyor
Başkan Oral'dan Ramazan Bayramı mesajı
Feribot seferlerine fırtına engeli
İşgal, Mescid-i Aksa'yı 20. gündür kapalı tutuyor: Yarın yüz binlerce kişi bayram namazı kılamayacak!
BUÜ ailesi geleneksel bayramlaşma töreninde buluştu
İstanbul Beylikdüzü'nde bayramlık kapsamlı temizlik
Er: Sıla-i rahim yalnızca bayram günlerinde değil, her zaman yerine getirilmesi gereken bir sorumluluk
UMFED Kahta İlçe Başkanı Çavuş’tan ‘uyuşturucu’ uyarısı: ‘Sessiz bir yangınla karşı karşıyayız’
Merkez Bankası o sapmayı hükümete bildirdi!
Eskişehir'de Başkan Ünlüce personelle bayramlaştı
Bayram hazırlığında ilk durak mezarlıklar oldu
Konya'da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı
Adıyaman’da arefe gününde Deprem Şehitliği’ni ziyaret edenler yakınları için dua okudu - Videolu Haber
Düzce Yığılca yolunda kaza: Virajı alamadı!
Bakan Göktaş, personeli ile bayramlaştı
Siirt Valisi Kızılkaya’dan Ramazan Bayramı mesajı
Vali Varol’dan Ramazan Bayramı açıklaması: ‘3 gün boyunca bin 253 personel sahada olacak’ - Videolu Haber
AK Parti Kahta İlçe Başkan Vekili Can’dan Ramazan Bayramı mesajı
Yükleniyor











