-
BIST 100
16406,97%1,32
-
DOLAR
44,11% 0,08
-
EURO
51,02% -0,02
-
GRAM ALTIN
7337,76% 0,03
-
Ç. ALTIN
11798,29% -0,24
Adıyaman’da İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü anıldı
ADIYAMAN (PERRE) - Berfin GÜRBÜZ- Adıyaman'da, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 105. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Val
İstiklal Marşı, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilerek Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşı olarak kabul edilmişti. Adıyaman Valiliği tarafından, İstiklal Marşı'nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 105. yıl dönümü dolayısıyla anma programı düzenlendi. "Milletimizin Hürriyet Destanı: İstiklal Marşı 105 Yaşında" başlığıyla gerçekleştirilen programda, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı.
Valiliğin konferansa salonunda gerçekleştirilen anma programına Adıyaman Valisi Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Cumhuriyet Başsavcısı Gökhan Şahin, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Arzum Nazman, İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.
Program kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli etkinlikler yer alırken, İstiklal Marşı'nın kabulünün tarihi sürecine ve milli mücadele dönemindeki önemine ilişkin değerlendirmeler de paylaşıldı. Etkinlik çerçevesinde düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol tarafından takdim edildi.

Programda yapılan konuşmalarda, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin sembollerinden biri olan İstiklal Marşı'nın, milli birlik ve beraberliğin önemli bir göstergesi olduğu vurgulandı. İstiklal Marşı'nın her bir mısrasında iman, cesaret ve bağımsızlık duygusunun güçlü bir şekilde ifade edildiği belirtilirken, marşın özgürlük, vatan ve bayrak sevgisini yansıtan bir eser olduğu ifade edildi.
Ayrıca, milli mücadelenin zorlu şartları altında kaleme alınan İstiklal Marşı'nın, Türk milletinin bağımsızlık iradesini ve geleceğe olan inancını simgelediği kaydedildi. Programda, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un "Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın." sözlerine de atıfta bulunularak, marşın ortaya çıktığı dönemin tarihi koşullarına dikkat çekildi.
Anma programında, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Mücadelesi'nin tüm kahramanları rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.
Kaynak : PERRE
Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
TİHEK’te "İslamofobi ile mücadele" paneli düzenlendi
Adıyaman’da Yeşilay Haftası Satranç Turnuvası gerçekleştirildi
Adıyaman’da Geleneksel Okçuluk Heyecanı yaşandı
Bursa Osmangazi'de Anadolu’nun kahramanlık türküleri yankılandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da yakalandı
Malatyalılardan Kürecik NATO Radar Üssü ve Patriot tepkisi
Kırmızı bültenle aranan 13 kişi Gürcistan’da yakalandı
İran, siyonist Şin Bet karargahına İHA'yla hedef aldı
Yuvamız Bakırköy’de miniklere “Sıfır Atık” eğitimi
Edirne 2. Amatör’de gruplar belli oldu
Fitre sadece bir yardım değil, oruçtaki kusurları tamamlayan ibadettir
Konya’da kütüphanelerde masa rezervasyonu uygulaması
Çin’in en büyük siyasi toplantısı sona erdi
Konya Karatay’da online rezervasyon dönemi genişliyor
Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı
Süt ve süt ürünlerinde yoğurt üretimi arttı
Konya’da trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti
Diyarbakır'da otomobil yayaya çarptı
Merkez Bankası rezervleri 197,5 milyar dolara geriledi
İran'ın 41. dalga operasyonu başladı: "Düşmanın her seviyedeki zulmüne tereddütsüz cevap verilecek"
Ömer Kocakaya, Adıyaman’da kaybolmaya yüz tutmuş mesleğini 40 yıldır sürdürüyor - Videolu Haber
Elazığ Valiliği’nden at arabasıyla hasta taşınması iddiasına açıklama
İlaç fiyatlarında yeni kur düzenlemesi yürürlüğe girdi
Kenya’da sel felaketinin sebep olduğu can kaybı yükselmeye devam ediyor
Bakan Göktaş, BM KSK 70'inci oturumu kapsamında ikili görüşmelerde bulundu
Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı
Edirne’de 2026 çeltik ekim başvuruları başladı
Paris’te "Türkiye-NATO: Gelecek perspektifleri" konferansı düzenlendi
Ziraat mühendislerinden çiftçilere kritik uyarılar
Yükleniyor










