Tarih: 07.10.2024 10:34

'Affedin bizi'

Facebook Twitter Linked-in

Hatay Defne'deki halk buluşmasında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 'Hatay’ı kazanmadığımız için bütün samimiyetimle Hatay’daki bütün güzel insanlardan özür diliyorum, affedin bizi' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Osmaniye ve Hatay’ı ziyaret etti. Özel, Osmaniye’deki ziyaretlerinin ardından Hatay’ın Defne ilçesinde halk buluşması yaptı. Özel’e burada MYK üyeleri, milletvekilleri ve ilçe belediye başkanları eşlik etti.

ÖZÜR DİLEDİ

31 Mart 2024 yerel seçiminde Lütfü Savaş'ı yeniden aday göstererek tepki çeken Özel, seçimi AK Parti'nin kazanması üzerine Hataylılardan özür diledi. Özel, "Hatay’ı kazanmadığımız için bütün samimiyetimle Hatay’daki bütün güzel insanlardan özür diliyorum, affedin bizi" dedi.

'HATAY İÇİMİZDE BÜYÜK YARA OLDU'

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bir yerel seçim süreci geçirdik. Yerel seçimin akşamında Türkiye’de büyük bir başarı, 47 yıl sonra CHP’nin birinci parti olmasını, Türkiye nüfusunun yüzde 65’ine hizmet etmeyi, ekonominin yüzde 78’ini, turizm kentlerinin yüzde 92’sini yönetme yetkisini aldık. O gece bir büyük başarı ama içimizde bir büyük yara oldu. O da Hatay Büyükşehir Belediyesi’ydi.

'HATALARIMIZ, EKSİKLERİMİZ OLDU'

 

Biz o süreçte hata yapmamak için elimizden geleni yapmamıza rağmen, bütün iyi niyete rağmen maalesef hatalarımız oldu, eksiklerimiz oldu, ders almamız gereken süreçler oldu. Çok kötü niyetli saldırılar, çok haksızlıklar gördük ama hepsini bir tarafa bırakıyorum ve diyorum ki Hatay’ı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Benim şahsi meselem’ dediği Hatay’ı, böyle bir acının üstüne her ne kadar tehditler görse, dediler ki ‘Ankara ile burası bir olmazsa hizmet gelmez’ dediler.

'AFFEDİN BİZİ'

Yaptıkları ayrımcılığı açık açık tehdide döktüler. Ama bütün mazeretleri, bütün bahaneleri bir yana bırakarak Hatay’ı kazanmadığımız için bütün samimiyetimle Hatay’daki bütün güzel insanlardan özür diliyorum, affedin bizi.

ERDOĞAN'A 'ESAD' ÇAĞRISI

Şimdi tarihi bir fırsat var, biz hep şunu söylüyorduk; ‘Esad’la konuşmalısın’, bize diyordu ki ‘Eli kanlı Esed’le konuşmam, git sen konuş’. Dedim ki ‘Gideceğim, Esad’la görüşeceğim, bu işlerin çözülmesi için adım atacağım’. Türkiye bu konuyu konuştu, ‘Ben de gideceğim’ dedi. O günden beri ne gidiyor ne de bizim gitmek üzere olduğumuz süreci serbest bırakıyor, karşı tarafa Putin üzerinden baskı yapıyor, işi kilitliyor. Ben Suriye yönetiminin bizden resmi yazı talebini önemsiyorum, ‘gün bildireceğiz’ dediler, bekliyorum. Erdoğan benden önce giderse memnun, sorun çözülürse müteşekkir olurum.

'NE BEKLİYORSUN?'

Esad af ilan etti, genel af. Ne bekliyorsun, hemen git gerekli teminatları al, bütün Avrupa Birliği ülkeleriyle Selin Hoca konuşuyor, biz konuşuyoruz, Avrupa elini taşın altına sokmaya hazır, yeter ki çözüm olsun. Bu insanların güvenliğinin sözünü al, zaten af çıktı, oranın yaşanılabilir bir hale gelmesini sağlayalım, hızla davulla, zurnayla artık bu sığınmacıları memleketlerine yollayalım, başka çaresi yok bu işin.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —