-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,26% 0,01
-
EURO
51,26% -0,05
-
GRAM ALTIN
6404,70% -3,26
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
AİLEM'den 268 bin 719 çağrıya çeviri desteği
AİLEM'den 268 bin 719 çağrıya çeviri desteği
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, işitme engelli vatandaşların kamu, özel sektör ve sosyal hayattaki iletişim ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla hayata geçirdikleri İşitme Engelliler Engelsiz İletişim Merkezi (AİLEM) aracılığıyla bugüne kadar 268 bin 719 çağrıya tercüme desteği sağlandığını bildirdi.
ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir yaptığı açıklamada, yüzde yüz erişilebilirlik hedefiyle engelli bireylerin hizmetlere ulaşımını kolaylaştıracak dijital dönüşüm çalışmalarına hız verdiklerini belirtti. İşitme engelli bireylerin iletişim engellerini kaldırmak için projeler yürüttüklerini kaydeden Göktaş, AİLEM uygulamasının bu alanda önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.
Vatandaşların, kamuda, özel sektörde ve sosyal hayatlarında iletişim ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kurdukları AİLEM’in Türk işaret dilini kullanan vatandaşlar için ortak bir iletişim noktası haline geldiğini ifade eden Bakan Göktaş, şunları kaydetti: “İşitme Engelliler Engelsiz İletişim Merkezi (AİLEM) bugün 51 bin 932 kullanıcı tarafından aktif olarak kullanılıyor. Alışverişten aile içi iletişime, öğretmen-veli görüşmesinden hasta-doktor iletişimine kadar birçok konuda günde ortalama 150 çağrıya çeviri hizmeti sağlıyoruz. 3 yıldır hizmet veren merkezimizde bugüne kadar Türk İşaret Dili çevirmenlerimiz tarafından 268 bin 719 çağrıya çeviri desteği sağlandı. İletişim merkezimize hem bakanlığımızın internet sitesi hem de mobil uygulama üzerinden erişilebiliyor. ”
Bakan Göktaş, AİLEM’in dışında ayrıca bakanlığın merkez ve taşra teşkilatlarında da aktif hizmet verildiğini hatırlatarak, şu an 53 ilde toplam 75 Türk İşaret Dili tercümanıyla sahada olduklarını kaydetti. Göktaş, "Tercümanlarımız son 5 yılda tapu, belediye, valilik, noter, banka ve sağlık gibi alanlarda işitme engelli vatandaşlarımıza yaklaşık 10 bin 473 defa çeviri hizmeti sağladı. AİLEM ve saha çalışmalarımızla, Türk İşaret Dili kullanan tüm vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.
İşgalin Lübnan'a saldırısında ölü sayısı 1021'e yükseldi
Suçüstü yakalanan hırsızlar çatıya kaçtı
Malatya'da otomobil takla attı: 4'ü çocuk 6 yaralı
Balıkesir'de fakir çiftçi olmayacak
İran'dan ABD'nin "petrol satışına izin" açıklamalarına yanıt
Can Dost, patili canlara şifa dağıtmak için yollarda
Ahmet Tevfik Dayan: ‘Nevruz, milli hafızamızın önemli bir parçasıdır’
Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere’den bayram ziyareti
Ahmet Akın'dan bayram mesaisi
Batman Kozluk'ta bayramda sağlık çalışanlarına ve hastalara ziyaret
Erakçi: Japonya bizimle temasa geçerse Hürmüz'den gemilerinin geçişine izin verebiliriz
Adıyaman Milletvekili Hüseyin Özhan’dan ‘Down Sendromu Günü’ mesajı
Antalya 4 milyon yazlık çiçekle bahara hazırlanıyor
Bursa Nilüfer Belediyesi “Sıfır Atık Belgesi”ni yeniledi
Bilecik Pazaryeri'nde Refiye Anne'ye bayram ziyareti
İBB Huzurevi'nde duygusal bayramlaşma
ABD'nin bombardıman uçakları İngiltere'den havalandı
Çevre Dostu Çiftçi Kartı Projesi Antalya Gazipaşa’da büyüyor
Kocaeli'nde 12 metreküp atık denize ulaşmadan toplandı
Bursa Osmangazi'de bayramda karla mücadele
Nepal genelinde Ramazan Bayramı neşe ve birlik içinde kutlandı
MHP ve DEM Parti’den bayram ve Nevroz buluşması: Barış ve yasal düzenleme vurgusu
Antalya’da yapay zeka devrimi
Bakan Işıkhan açıkladı: 36 ilaç daha geri ödeme listesinde
Pazartesi okul var mı, okullar ne zaman açılıyor? Bayram tatili ne zaman bitiyor!
Antalya Büyükşehir'in ramazan etkinliklerine yoğun ilgi
Bursa’nın 700 yıllık mirası 700 çınarla kök salıyor
AİLEM'den 268 bin 719 çağrıya çeviri desteği
VARAN 60
Bayram Yoğunluğuna Karşı Antalya’da Üst Düzey Güvenlik Önlemleri
Yükleniyor











