-
BIST 100
16216,50%1,04
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,52% 0,03
-
GRAM ALTIN
6532,58% 2,46
-
Ç. ALTIN
10959,76% 1,83
Alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemlerinde takvim netleşti
Alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemlerinde takvim netleşti
MEB Personel Genel Müdürlüğünce öğretmenler için alan değişikliğine bağlı yer değişikliği duyurusu yapıldı.
ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre alan değişikliğine bağlı yer değiştirme işlemleri, "Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nin 40'ıncı maddesi kapsamında yapılacak. Bakanlıkta kadrolu görev yapan öğretmenlerden adaylıkları kaldırılmış olmak şartıyla Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının 20 Şubat 2014 tarih ve 9 sayılı Öğretmenlik Alanları, Atama ve Ders Okutma Esasları ile eki çizelge doğrultusunda, mezun oldukları yükseköğretim programına göre atanabilecekleri alanlara atanmak üzere alan değişikliği başvuruları alınacak.
Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken öğretmen kadrolarına atananlar için, başvuru tarihi itibarıyla toplam dört yıl çalışma süresi şartı aranacak.
Bilim ve sanat merkezleri, halk eğitimi merkezleri ile özel program ve proje uygulayan eğitim kurumları hariç, öğretmen ve eğitim kurumu yöneticilerinin tercihine açılacak alanlar ve kontenjanlar, alanlar itibarıyla kontenjan açılacak olan il/ilçe grubunun net öğretmen ihtiyacı ve Bakanlığın öğretmen atamasına ilişkin planlaması dikkate alınarak belirlenecek.
İl içinde norm kadro fazlası olan alanlardan öğretmen ihtiyacı olan alanlara, iller arasında ise öğretmen doluluk oranı yüksek illerden öğretmen doluluk oranı düşük illere yönlendirme yapılacak şekilde kontenjan belirlenecek.
TERCİHLER 20-24 NİSAN'DA ALINACAK
Alan değişikliği işlemleri iki aşamalı gerçekleştirilecek. Ön başvurular 6-10 Nisan 2026 tarihleri arasında MEBBİS üzerinden yapılacak, 20-24 Nisan 2026 tarihleri arasında sistem üzerinden eğitim kurumlarına tercihler alınacak. Atama işlemleri 28 Nisan 2026 tarihinde gerçekleştirilecek. Alan değişikliğine bağlı ataması gerçekleşen öğretmenlerin görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri, 3 Ağustos 2026 tarihinden itibaren başlayacak.
Kapanan köy yolları yeniden ulaşıma açıldı
Bingöl'de okulda 'Kar spreyi' paniği: 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı
İzmir Serbest Bölgesi’ndeki rüşvet soruşturmasında 34 sanık hakkında dava
Evlenecek gençlere faizsiz kredi ve indirim desteği
AK Parti Adıyaman Milletvekilleri Bakan Uraloğlu’nu ziyaret etti: Ulaşım projeleri konuşuldu
GTÜ'de GES kurulumu başladı
DİSK-AR raporladı... Türkiye’de geniş tanımlı işsizlik AB’nin 2,4 katı!
Gazze'de şehit sayısı 72 bin 265'e yükseldi
Ramazan sonrası düzenli beslenme alışkanlığını kazanmak için izlenmesi gereken yol
Bingöl’de kuzuların anneleriyle buluşma anı kalpleri ısıttı
Prof. Dr. Şirik, Altınşehir Mahallesi Hastane Projesi’ni sahada inceledi - Videolu Haber
Konya Büyükşehir'den çınarlara vefa
Gölcük'te Kütüphaneler Haftası’nda öğrencilere tiyatro keyfi
DSÖ 'Bursa Taahhüdü'nü yayımladı
İZFURNEX 2026 İzmir Mobilya Fuarı kapılarını açtı
Nilüfer Belediyespor’u play-off heyecanı sardı
Kocaeli Gölcük’te sanat çiçek açtı
Uzmanından kritik uyarı: Geçmeyen öksürük veremin habercisi olabilir
Bakan Göktaş: Gençlere 10 milyar 734 milyon lira kredi desteği sağladık
Türkiye ile Birleşik Krallık arasında Eurofighter anlaşması
Bursa Yıldırım'da Mimarsinan 2. Etap için ilk imzalar atıldı
Gastronomi, sinema ve akademi Londra’da buluşuyor
Savaşın Gölgesinde Tarım ve Ekonomi Uyarısı
TKDK, IPARD III kapsamında 2026 yılı çağrı takvimini açıkladı
“Her gebeye bir ebe” uygulamasıyla anne adaylarına yakın takip
Ürün değişikliği başvurularında son tarih 15 Nisan
Türkiye ile İngiltere arasında Eurofighter için teknik ve lojistik destek anlaşması
İngiltere’de 300 gencin evinde sosyal medya yasakları ve zaman sınırlaması test ediliyor
Batman'da sera üretimine nem uyarısı
Siirt'te hastane önündeki yol yeniden çöktü
Yükleniyor











