-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Alimler Birliği'nden çağrı: Aksa'nın açılması için acil harekete geçilmeli
Dünya Müslüman Alimler Birliği, Mescid-i Aksa'nın kapatılmasını "tehlikeli bir emsal" olarak nitelendirerek açılmasının hem dini hem insani bir zorunluluk olduğunu vurguladı.
Dünya Müslüman Alimler Birliği, siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'yı kapalı tutmasına sert tepki gösterdi.
Yapılan açıklamada, Aksa'nın ibadete açılmasının hem şer'i hem de insani bir sorumluluk olduğu belirtilerek, kapatılmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi.
Birlik, Mescid-i Aksa'nın uzun süreli kapatılmasının onlarca yıldır görülmeyen tehlikeli bir gelişme olduğuna dikkat çekerek, bu adımın Aksa üzerinde fiili egemenlik kurma girişimi anlamına geldiği uyarısında bulundu.
Açıklamada İslam ülkelerine acil harekete geçme çağrısı yapılırken, Aksa'nın kapalı tutulmasının mevcut statüyü değiştirme riski taşıdığı ve İslami kimliğini hedef aldığı vurgulandı.
Müslümanlara da çağrıda bulunan Birlik, Aksa'ya yönelik uygulamalara karşı barışçıl gösteriler ve oturma eylemleri düzenlenmesini istedi. Cuma hutbelerinde Mescid-i Aksa'nın öneminin anlatılması ve yaşananların gündeme taşınması gerektiği ifade edildi.
Ayrıca İslam ülkelerinin liderlerine resmi ve acil çağrılar yapılması, konunun ele alınacağı olağanüstü bir İslam zirvesi düzenlenmesi talep edildi. Din kurumları ve vakıfların da halkı bilinçlendirme ve karar alıcılar üzerinde baskı oluşturma konusunda sorumluluk üstlenmesi gerektiği belirtildi.
Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'yı 29 gündür kapalı tuttuğu ve Filistinlilerin girişini engellediği, bunun ise 1967'den bu yana görülmemiş bir uygulama olduğu ifade edildi. Bu durumun Kudüs'te mevcut statünün değiştirilmesine yönelik ciddi endişelere yol açtığı kaydedildi. (İLKHA)
1923’ün karanlık olayı: Ali Şükrü Bey suikastı
Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı
Mehmet Yelken: 'Nemrut en kısa sürede ziyarete açılacak'
Başkan Tutdere Sitilce’de arıtma tesislerini inceledi
Adıyaman’da 2026-2027 eğitim öğretim yılı taşıma planlaması toplantısı yapıldı
Sümer Anaokulu’nda ‘Oyun Panayırı’ sahnelendi
Vali Bozkurt’tan Erzurum Valiliği ve DAP’a ziyaret
Başkan Büyükakın: Miras değil alınteri
Bilecik’te asırlık gelenek yaşıyor
Halka açılan kampüs kapılarının gerçekleri…
Çok kuvvetli yağış geliyor
Trakya Emekçi Kadınları’nın Ege yolculuğu başlıyor
UBK’dan Çanakkale’de medya çalıştayı
Kumluca’da Sabah Namazı Buluşmaları Ramazan Sonrası da Coşkuyla Devam Ediyor: Sıradaki Durak Hacıveliler
Volkswagen siyonist rejim için füze üretecek
Yükseköğretimde “Erzurum Deklarasyonu…”
Siyer Yarışması derece sahipleri ödüllerini Gazze’ye bağışladı
Meteoroloji uyardı: Ege ve Batı Akdeniz'de kuvvetli yağış ve fırtına etkili olacak
İran işgalcilerin konakladığı oteli vurdu, çıkarma gemilerini hedef aldı
Akademide yerel kalkınma devri!
Alimler Birliği'nden çağrı: Aksa'nın açılması için acil harekete geçilmeli
Kudüs ve Beytüllahim'de biri çocuk 3 Filistinli şehit edildi
UZUNDERE’DE HİZMET SEFERBERLİĞİ: YENİ ARAÇ FİLOSU DUALARLA TANITILDI
ABD ve siyonist rejimden İran ve Lübnan'a yoğun saldırı: Sivil yerleşimler vuruldu
Nevzat Karabağ Anadolu Lisesi’nden Unutulmaz Destan!
İran ve Hizbullah'tan çok cepheli misilleme: Füze yağmuru ve sahada ağır darbe
Ankara'dan Aksa çağrısı: Müminler Mescid-i Aksa'nın birleştirici ruhuyla kıyama durmalıdır
HÜDA PAR Mersin İl Başkanı’ndan Mersin Aile Platformu'na ziyaret
HÜDA PAR heyeti Akdeniz’de esnafın sorunlarını dinledi
İran'dan işgalin 6 çelik fabrikası ve bölgedeki 5 ülkeye saldırı uyarısı
Yükleniyor











