10840,60%1,05
36,60% 0,09
39,72% 0,19
3522,36% 0,13
5671,28% 1,27
CHP, "ABD KARARGÂHI" TÜSİAD'ın KUYRUĞUNA ASLA TAKILMASIN!
ECEVİT'i DEVİRME KAMPANYASININ BENZERİNE, CHP de ŞİDDETLE KARŞI ÇIKSIN!
Anamuhalefet Partisi CHP, eleştirilerini kendisi dile getirmelidir. CHP, asla TÜSİAD'ın kuyruğuna takılmasın!
TÜSİAD'ın, suretâ haktan görünerek bazı haksızlıklara karşı çıkması, "ABD karargâhı" olduğu gerçeğini değiştirmez!
TÜSİAD, daha önceki dönemlerde, özellikle ilk kadın başkanı döneminde bölücü yaklaşıma taviz vermiş; "Açılım" bölücülüğünü dayatmıştı. Ecevit hükümetine karşı da "ilan" ile kampanya açmış ve ABD'yi de Türkiye'ye karşı etkilemeye çalışmıştır!
AK Partinin selefleri, Ecevit hükümetine yapılan TÜSİAD operasyonuna tepki göstermediği gibi, 2002'de ABD'nin iktisadi-mâlî kriz komplosuyla Ecevit koalisyonunu devirmesine de karşı çıkmadılar! Hattâ bu belediyeler, 1999 büyük İstanbul ve Marmara depreminde bozgunculuk yapmışlar; Clinton'a çocuk sevdirerek ABD'ye şirin görünmeye çalışmışlardır!
Ancak CHP, asla fırsatçı bir tavra girmemeli; iktidara çatıyor, diye Amerikancı ve darbeci TÜSİAD'ın ABD adına öne fırlamasına ve millî muhalefeti yedeğine almasına fırsat vermemelidir!
Rahmetli yazar İlhan Selçuk'un vahim hatasına düşmemeli; ABD işbirlikçisi tekelci sermayeyi, "laik işadamları, demokrasiyi savunan iş dünyası" vs. gibi gerekçelerle "haklı ve masum" görmekten kaçınmalıdır.
Orhan Sencer, Mustafakemalpaşa- Bursa
17 Şubat 2025