Tarih: 17.09.2024 08:57

Amur bölgesinde kaybolan üç kişiyi taşıyan helikopter — Acil Durumlar Bakanlığı

Facebook Twitter Linked-in

Amur bölgesinde üç kişiyi taşıyan bir Robinson R66 helikopteri kayboldu, arama çalışmaları sürüyor, Acil Durumlar Bakanlığı'nın bölgedeki Ana Müdürlüğü'nün basın servisi bildirdi.

"Geçtiğimiz 24 saat içerisinde Zeisky belediyeler arası departmanı (MO) bölgesinde bir acil durum kaydedildi: 16 Eylül 2024'te Robinson R66 helikopteri No. 07424'ün acil durum sinyali çalıştı. Uçak Zeisky MO bölgesi üzerinde kayıt dışı bir uçuş yapıyordu, uçakta üç kişi vardı" diyor raporda.

Bakanlık, Hergu şirketinin başmühendisinin verdiği bilgiye göre, şirkete bağlı sekiz kişiden oluşan iki kara grubu ve iki ekipmanla aramaya katıldığını açıkladı.

Arama çalışmalarına yaklaşık 20 kişi katıldı

"Bugün, Zeisky Bölgesi'nde kaybolan Robinson helikopterini aramak için yola çıkan gruba, Zeya Amur Sivil Savunma ve Yangın Güvenliği Merkezi'nden kurtarma ekipleri katıldı. Arama çalışmalarına yaklaşık 20 kişi ve arazi araçları ve bir Mi-8 helikopteri de dahil olmak üzere yedi parça ekipman katıldı," diyor Acil Durumlar Bakanlığı'nın raporu.

 

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, 17 Eylül sabahı itibarıyla arama çalışmaları sürüyor.

TASS'ın Amur bölgesi Acil Durumlar Bakanlığı Ana Müdürlüğü'nün basın servisi tarafından bildirildiğine göre, kayıp helikopter Hergu altın madenciliği şirketine ait olduğundan, arama işletme tarafından organize edildi. Şirketten sekiz kişiden ve iki ekipman biriminden oluşan iki kara grubu olaya dahil oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —