Bugün, 15 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

"Anadolu'dan Meclis'e, Meclis'ten Gazze'ye İnsani Koridor" yürüyüşüne Şırnak'tan destek

Peygamber Sevdalıları gönüllüleri, yarın Ankara'da yapılması planlanan kitlesel yürüyüşe destek olmak için Şırnak'tan Ankara'ya doğru yola çıktı.

GENEL 9.08.2025 20:35:00 0

"Anadolu'dan Meclis'e, Meclis'ten Gazze'ye İnsani Koridor" sloganıyla Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) öncülüğünde yarın Ankara'da TBMM önünde bir program düzenlenecek.

Cizre otobüs terminalinde toplanan gönüllüler, kendileri için hazırlanan otobüsle Ankara’ya doğru yola çıktı.

Yapılacak yürüyüş ve yolculuk hakkında açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları koordinatörü Abdullah Kurami, İslam ülkelerinin liderlerinin ve tüm sorumluluk sahiplerinin henüz vakit varken, Allah katında olan mesuliyetlerini yerine getirmelerini, siyonist rejimin soykırımını durdurmanın vaktinin çoktan geçtiğini ifade etti.

Açıklamasına, Nisa Süresi 75 ayeti ile başlayan Kurami, “Hem size ne oldu ki, Allah yolunda ve çaresiz bırakılan erkekler, kadınlar ve çocuklar uğrunda (O'nun rızası için) savaşmıyorsunuz? Onlar ki: “Rabbimiz! Bizi halkı zalim olan bu şehirden çıkar, bize tarafından bir sahip gönder ve bize tarafından bir yardımcı gönder!” diyorlardı. İzzeti kuşanan, zalimlerin karşısında dik duran, mazlumların safında yer alanlara selam olsun. Gazze'de yaşanan soykırıma seyirci kalmayan Selahaddin-i Eyyubi ve Abdülhamid Han'ın torunlarına selam olsun." diye belirtti.

“İşgal rejimi, Gazze’de açlığı silah olarak kullanmaktadır”

Gazze’de şehitlerin sayısının her geçen gün arttığını aktaran Kurami, “Siyonist işgal rejimi, 2 yıla yakın bir süredir Gazze’de insanlık haysiyetini ayaklar altına almaktadır. Siyonist rejimin işlediği suçlar her geçen gün katlanmaktadır. Bir millet dünyanın gözleri önünde yıkım, talan, açlık, kıtlık, insani tüm ihtiyaçlardan yoksun bırakılarak ölüme terk edilmektedir. Bir avuç siyonist tüm dünyanın gözlerinin içine baka baka bu cürümleri işlemektedir. Gücü ve iktidarı elinde bulunduran devlet idarecileri başta olmak üzere bu zulümlere seyirci kalan tüm insanlık ailesi ve İslam ülkeleri büyük bir vebal altındadır. İslam ülkelerinin sessizliğinden istifade eden işgal rejimi, Gazze’nin yüzde 90’ından fazlasını enkaza çevirmiştir. 7 Ekim 2023’ten bu yana 60 binden fazla kardeşimiz şehid düşmüş, 150 bin civarı kardeşimiz ise yaralanmıştır. 20 binden fazla kardeşimiz enkaz altında olup henüz naaşlarına ulaşılamamıştır. Şehid ve yaralıların yüzde 70’ten fazlası bebek, çocuk ve kadınlardan oluşmaktadır. Gazze adeta birer çocuk mezarlığına dönüşmüştür. İşgal rejimi, Gazze’de açlığı silah olarak kullanmaktadır. Yaptığı bunca zulümden sonra sözde insancıl gözükmek için kurulan yardım noktaları, birer katliam noktalarına dönüşmüştür. Yardım noktalarında yapılan sistematik saldırılarda şehidlerin sayısı her geçen gün daha da artmaktadır. Gazze’de yaklaşık 2 milyondan fazla kardeşimiz, yüksek derecede akut gıda güvensizliği ile karşı karşıya bırakılmıştır. 600 bine yakın kardeşimiz aşırı açlıktan ölüme yol açabilecek hastalıklara yakalanmıştır.  70 binden fazla çocuk akut yetersiz beslenme yüzünden tedaviye muhtaç hale gelmiştir.” dedi.

“Dünyanın geçici menfaatlerinin peşinden koşup bu zulme destek sağlayanlara yazıklar olsun”

Açıklamasında, vicdan sahibi devlet liderlerine seslenen Kurami, “Gazze ve bütün Filistin’de insanlık tarihinin en büyük dramlarından biri yaşanıyor. Batı dünyasının ve İslam düşmanı tüm şer yönetimlerin desteğini arkasına alan Siyonist haydutlar, Siyonist teröristler hiçbir sınır, uluslararası hiçbir hukuki ve ahlaki kural tanımadan Müslüman Filistin halkına soykırım uygulamaktadırlar. Ey ümmeti Muhammed ve ey İnsanlık ailesi; açlıktan dolayı katledilen her bir çocuğun, gencin, kadının ve yaşlının vebali hepimizin boynunadır. Gücü elinde bulundurup Gazze’deki zulme seyirci kalanlara yazıklar olsun. Bu zulme sessiz kalıp ben insanım diyenlere yazıklar olsun. Dünyanın geçici menfaatlerinin peşinden koşup bu zulme destek sağlayanlara yazıklar olsun. Kalpleri körelmiş, gözleri harama dalmış, kulakları zulme çanak olmuş, dilleri fitneye hizmet eden uluslararası toplum ve devletler Gazze soykırımından mesuldür. Bu mesuliyetten hiç kimse beri değildir. Başta İslam ülkelerinin liderleri akan kanın en büyük sorumlusudur. İslam ülkelerinin liderleri üzerlerine düşeni yapmış olsaydı, bugün Gazze’de bu kan akmayacak, evler yıkılmayacak, soykırım olmayacaktı. İslam ülkelerinin liderleri ve tüm sorumluluk sahipleri olarak henüz vakit varken, Allah katında olan mesuliyetlerinizi yerine getirin. Siyonist rejimin soykırımını durdurmanın vakti çoktan gelip geçmiştir. Dünyanın özgür halklarından ve vicdan sahibi devlet liderlerinden öncelikli ve acil talebimiz şudur: Açlık, kıtlık ve ilaçsızlıktan dolayı bir halkın yok olması tüm insanlık âleminin yok olması anlamına gelecektir. İnsanlığın haysiyetini omuzlamak için Gazze’de insani krize bir an önce son verilmeli ve Gazze’ye İnsani Koridor açılmalıdır.” şeklinde konuştu.

Son olarak yarın yapılacak olan yürüyüş hakkında bilgi aktaran Kurami, “İşte bu gündemle ve bu amaçla ‘ANADOLU’DAN MECLİS’E MECLİS’TEN GAZZE’YE’ sloganı ile Türkiye’nin her yerinden yola koyuluyoruz. 10 Ağustos Pazar günü saat 18.30’da Ankara Güven Park’ta toplanıp TBMM’ye yürüyerek bu talebimizi daha yüksek sesle haykırıyoruz. Müslüman Filistin halkını terk etmeyeceğiz. Gazze özgürleşinceye kadar, direniş kazanıncaya kadar meydanları boş bırakmayacak, kardeşlerimizin feryatlarını tüm dünyaya duyurmaya, acılarına ortak olmaya çalışacağız. Ne pahasına olursa olsun, bedeli ne olursa olsun, Siyonistlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin saldırılarına, linç kampanyalarına aldırmadan Kudüs davasını omuzlayacak, bu mukaddes davaya canımızla, malımızla ve imkân bulduğumuz her şeyle sahip çıkacağız. Gazze'nin kahraman halkına, izzeti kuşanan liderlerine, Siyonist işgale direnen mücahitlere selam olsun.” ifadelerine yer verdi. 

Yorum Ekle

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Ağıralioğlu’ndan Adıyaman’da Kürtçe açıklaması: ‘Bizim milletimizin dilidir, Kürtlerin dilidir’ - Videolu Haber

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay vefat etti

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

Kassam Tugayları'ndan şehit edilen komutanları Saad hakkında açıklama

Adıyaman'da trafik kazası: 7 yaralı

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Konya Selçuklu'da eğitim yatırımlarına kesintisiz destek

İzmir Metrosu’ndan öğrencilere metro ve tramvay eğitimi

Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor

Çocuklardan Siyer Yarışması’na büyük ilgi: Asıl ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

Türkiye’de bir ilk: Liseliler tercihten önce üniversite öğrencisi oldu

Liseli gençlerden örnek dayanışma: Balon al, Melek’e umut ol

Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında büyük başarı

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR