10102,52%-0,03
35,63% -0,03
37,17% 0,10
3139,80% -0,61
5033,23% -0,51
Alexander Gintsburg, fon mevcudiyetine bağlı olarak kanser modelleri üzerinde iki veya üç yeni hayvan çalışması setinin de yürütüleceğini belirtti
Rus bilim insanları, böbrek, meme ve pankreas kanserlerini hedefleyenler de dahil olmak üzere özelleştirilmiş mRNA aşıları geliştirmek için kanserli hastalıkların modellerini oluşturmak üzerinde çalışıyorlar. Ayrıntıları TASS ile paylaşan Rusya Gamaleya Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi Direktörü Alexander Gintsburg'a göre, bu aşılar için denemeler bu yılın sonlarında veya 2026 başlarında başlayabilir.
"Eğer (fon miktarı - TASS) anlaşmalarla uyumluysa, bu çabayı agresif bir şekilde sürdüreceğiz, halihazırda iyi kurulmuş olan melanom çalışmalarına paralel olarak çalışarak <...> ek kanser modelleri geliştireceğiz. Melanomun ardından, insanlarda en yaygın ve ölümcül kanser olan ve ciddi sonuçları olan küçük hücreli akciğer kanseri için aşılar üretmeyi planlıyoruz. Ayrıca, belirli böbrek kanserleri ve muhtemelen meme ve pankreas kanserleri için aşılar da yol haritamızın bir parçası," diye açıkladı uzman ve melanom hastaları için kanser aşısı denemelerinin Eylül ayında başlamasının planlandığını ekledi.
Gintsburg, fon mevcudiyetine bağlı olarak, kanser modelleri üzerinde iki veya üç yeni hayvan çalışması setinin de yürütüleceğini belirtti. "Yıl sonuna veya gelecek yılın başlarına kadar, onkoloji merkezleri ilgili kanserler teşhisi konulan hastalarda kanser aşısını test etmeye başlayabilir," diye açıkladı.
Gintsburg daha önce TASS'a kanser aşısı üzerindeki klinik öncesi araştırmaların tümör büyümesini baskılamada etkili olduğunu gösterdiğini belirtmişti. Ayrıca klinik çalışmalarda kanser aşısının ilk alıcılarının melanom ve küçük hücreli akciğer kanseri hastaları olabileceğini de vurguladı.
Rusya Sağlık Bakanlığı Radyoloji Tıbbi Araştırma Merkezi Genel Müdürü Andrey Kaprin, daha önce aşının klinik öncesi çalışmalarının tamamlandığını doğrulamıştı.