Tarih: 03.07.2024 09:02

Astana'da Kazak-Çin forumu "İyi komşuluk ilişkilerinin yeni bölümü" düzenlendi

Facebook Twitter Linked-in

3 Temmuz'da Astana'da Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesi başlayacak. Başkentteki büyük bir etkinliğin arifesinde, Kazakistan ve Çin arasındaki kültürel alışverişi güçlendirmek için bir forum düzenlendi Kazpravda.kz, Çin Cumhuriyeti Kültür ve Enformasyon Bakanlığı'na atıfta bulunarak "İyi komşuluk ilişkilerinin yeni bölümü" dedi. Kazakistan

Toplantıya katılanlar: Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Enformasyon Bakanı Aida Balaeva, Kazakistan Cumhuriyeti Turizm ve Spor Bakan Yardımcısı Erzhan Erkinbaev, Çin medya kuruluşu (Çin Medya Grubu) başkanı Shen Haixiong, Genel Müdür Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Raushan Kazhibaeva Televizyon ve Radyo Kompleksi, JSC Khabar Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Kemelbek Oyshybaev, AIFC Otoritesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Temirlan Mukhanbetzhanov vb.

Kazakistan Cumhuriyeti Kültür ve Enformasyon Bakanı, devlet başkanı adına katılımcıları selamladı.

“Bu forumun Şanghay İşbirliği Örgütü zirvesi çerçevesinde düzenlenmesi semboliktir. Artık Kazak-Çin ilişkileri yeni bir seviyeye taşındı. Kapsamlı stratejik ortaklığımız her yıl daha da güçleniyor. Kültürel ve insani bağların da etkisi büyük. Gerçekten kültür ve sanat, ülkeleri ve medeniyetleri birbirine bağlayan altın bir köprüdür” diyen tebrik metnini Aida Balaeva okudu.

Cumhurbaşkanı ayrıca ŞİÖ zirvesi çerçevesinde iki ülkenin kültür merkezlerinin faaliyete geçeceğini vurguladı. Bu, karşılıklı işbirliğine yeni bir ivme kazandıracaktır. Ona göre Kazakistan ve Çin, eğitim, bilim ve turizm alanlarında yeni ortak projeler bekliyor.

Toplantıda taraflar kültür ve turizmin yanı sıra bilimsel ve eğitimsel faaliyetler alanında işbirliği konusunu ele aldı. Forum sırasında iki işbirliği anlaşması imzalandı. Çin Medya Kurumu Araştırma Enstitüsü ile ENU arasında adını almıştır. L.N. Gumilyov'un yanı sıra China Media Corporation'ın Avrasya Bürosu ile JSC NC Kazak Turizmi arasında.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —