-
BIST 100
15945,77%-1,11
-
DOLAR
44,36% 0,05
-
EURO
51,38% 0,14
-
GRAM ALTIN
6360,37% -0,98
-
Ç. ALTIN
10614,40% -3,08
Bahçeli: Birlikten güç doğacak
Bahçeli: Birlikten güç doğacak
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’deki grup toplantısında hem iç politikaya hem de Orta Doğu’daki gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi. Bahçeli, “Terörsüz Türkiye” hedefinin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.
ANKARA (İGFA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup toplantısında yaptığı konuşmada, milli birlik ve beraberlik vurgusu yaparak “Terörsüz Türkiye” hedefinin stratejik bir öncelik olduğunu söyledi.
Ramazan Bayramı ve Nevruz’un birlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini belirten Bahçeli, Türkiye’nin iç huzurunun en büyük güvence olduğunu ifade etti. “Bir olacağız, beraber olacağız, birlikten güç doğacağını göstereceğiz” diyen Bahçeli, toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Konuşmasında Orta Doğu’daki gelişmelere de geniş yer ayıran Bahçeli, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarının bölgesel barışı tehdit ettiğini söyledi. Artan gerilimin küresel bir savaşa dönüşme riskine işaret eden Bahçeli, “Savaş durmalı, silahlar susmalı, diplomasi öne çıkmalıdır” çağrısında bulundu.
Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ Grup Toplantısında Konuşuyor https://t.co/dyOxOH9IXm
— MHP (@MHP_Bilgi) March 24, 2026
İsrail’in bölgedeki askeri operasyonlarını sert sözlerle eleştiren Bahçeli, Filistin’de yaşananlara dikkat çekerek uluslararası toplumun daha etkin rol alması gerektiğini vurguladı. Birleşmiş Milletler’in mevcut krizler karşısında yetersiz kaldığını savundu. “Terörsüz Türkiye” hedefinin sadece güvenlik değil, toplumsal birlik projesi olduğunu ifade eden Bahçeli, Türk ve Kürt vatandaşların ortak kaderde buluşmasının önemine değindi. Bu süreçte demokratik ve hukuki adımların aşamalı şekilde atılacağını belirtti.
Türkiye’nin küresel ölçekte daha güçlü bir aktör olma fırsatıyla karşı karşıya olduğunu dile getiren Bahçeli, “Türk ve Türkiye Yüzyılı” vizyonunun bu sürecin yol haritası olduğunu söyledi.
Konuşmasının sonunda Ramazan Bayramı’nı ve Nevruz’u kutlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Katar’da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan askerler ve hayatını kaybedenler için başsağlığı dileklerini iletti.
HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı
Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak
Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı
Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza
Adıyaman FAAL Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Aslan’dan Vali Varol’a Ziyaret
Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı
Adıyaman’da gençler tiyatro sahnesinde hünerlerini sergiledi
Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek
Adıyaman Üniversitesi’nde ‘Firavunla Yüz Yüze’ tiyatrosu sahnelenecek
Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı
Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli
Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi
Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı
Ankara'da lise öğrencileri Çanakkale ruhunu sahneye taşıdı
Bakan Kurum daimi temsilcilere COP31'i anlatacak
Bakan Işıkhan: Gençliğe yapılan yatırım, geleceğe yapılan en değerli yatırımdır
Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi
Adıyaman'da İl Hayvan Hakları Koruma Kurulu toplantısı yapıldı
Şanlıurfa'da ücretsiz psikolojik destek hizmeti sürüyor
HÜDA PAR Bursa teşkilatları kongreye gidiyor
Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok
Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz
Konya Selçuklu'ya ikinci Mahalle Külliyesi
Manisa'da şeker ölçüm sensörleri Büyükşehir’den
Ateş çemberindeki dünyaya karşı bilim vurgusu
Cizre’de seyir halindeki tanker alev topuna döndü
Bursa'da edebiyatla kadın hikayelerine yolculuk
Konya'da 'Balkonlar Bostan Olsun' yaygınlaşıyor
Artvin’de ‘dünya su günü’ etkinliği
En iyi pedallar Dünya Şampiyonası için Sakarya’da seçilecek
Yükleniyor










