-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Bahçeli: Terörsüz Türkiye Hedefimizden Taviz Yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada iç ve dış gelişmelere ilişkin önemli mesajlar verdi. Terörsüz Türkiye hedefinin kararlılıkla sürdüğünü vurgulayan Bahçeli, ABD’nin küresel siyasetine sert eleştiriler yöneltirke
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında yaptığı konuşmada hem iç siyasete hem de küresel gelişmelere ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli, siyasette doğru zamanlamanın önemine dikkat çekerek, MHP ve Cumhur İttifakı’nın izlediği siyasetin hem doğru hem de zamanla uyumlu olduğunu ifade etti.
Konuşmasında küresel sistemin ciddi bir ahlaki ve hukuki çöküş yaşadığını belirten Bahçeli, özellikle ABD Başkanı Donald Trump’ın uluslararası hukuku yok sayan açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi. Bahçeli, dünyada çatışma ve savaşların arttığını, uluslararası hukukun ağır yara aldığını ve küresel düzenin kaosa sürüklendiğini söyledi.
ABD’nin küresel “jandarmalık” rolünü eleştiren Bahçeli, tek taraflı güç kullanımının yeni ve yıkıcı bir normal haline gelme riski taşıdığına işaret etti. “Bugünün dünyasında demokrasi, özgürlükler ve insan hakları ciddi bir tehdit altındadır” diyen Bahçeli, ABD’nin izlediği politikaların küresel konvansiyonel savaş riskini artırdığını dile getirdi.
İRAN VE SURİYE UYARISI
İran’da yaşanan protestolar ve ekonomik sıkıntılara da değinen Bahçeli, bu gelişmelerin arkasında emperyalist provokasyonlar olduğunu savundu. İran’ın siyasi ve toprak bütünlüğünün Türkiye için hayati önemde olduğunu vurgulayan Bahçeli, bölgede yaşanacak bir istikrarsızlığın tüm komşu ülkeleri tehdit edeceğini ifade etti.
Suriye’deki gelişmelere ilişkin değerlendirmesinde ise SDG/YPG’yi hedef alan Bahçeli, terör örgütü PKK’nın örgütsel varlığının sona erdiğini ve uzantılarının da aynı akıbeti paylaşması gerektiğini söyledi. Halep’te yaşanan olaylarda sivilleri canlı kalkan olarak kullananın SDG/YPG olduğunu savunan Bahçeli, Suriye’nin toprak bütünlüğünün korunmasının şart olduğunu dile getirdi.
emeklilerimizin derdi derdimiz, beklentileri beklentimizdir.En düşük emekli maaşı alan ve sayıları yaklaşık 5 milyona yaklaşan kardeşlerimizin sosyal ve ekonomik durumlarını iyileştirmek için gerekirse elimizi değil gövdemizi taşın altına koymalıyız.Onlar üzülürken bizler rahat olamayız
“TÜRK’ÜN KADERİ KÜRT’TÜR”
Terörsüz Türkiye hedefinin altını çizen Bahçeli, Türk ve Kürt halkları arasındaki kardeşliğe vurgu yaparak, “Bilinmelidir ki, Türk’ün kanı Kürt’e, Kürt’ün kanı da Türk’e haramdır.
Çünkü biz kardeşiz, biz kader ve keder ortağıyız” ifadelerini kullandı.
DEM Parti’ye de çağrıda bulunan Bahçeli, Türkiye partisi olma sorumluluğuyla hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
EMEKLİLERE DESTEK MESAJI
Konuşmasının sonunda emeklilerin ekonomik sıkıntılarına değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaklaşık 5 milyon düşük maaşlı emeklinin yaşam koşullarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguladı.
"Emeklilerimizin derdi derdimiz, beklentileri beklentimizdir" diyen Bahçeli, "En düşük emekli maaşı alan ve sayıları yaklaşık 5 milyona yaklaşan kardeşlerimizin sosyal ve ekonomik durumlarını iyileştirmek için gerekirse elimizi değil gövdemizi taşın altına koymalıyız. Onlar üzülürken bizler rahat olamayız" diye konuşarak destek mesajı verdi.
Yurtta bugün hava nasıl olacak? (15 Mart 2026 Pazar)
Mustafa Elitaş'tan Kayseri'de ulaşım yatırımlarına destek
Malatya'da çocuklara tekne orucu iftarı
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da ilçe başkanları ve il yönetimiyle buluştu
Yetimler Vakfı’ndan iftar programı
Yapıcıoğlu, Şehit Yasin Börü’nün ailesini ziyaret etti
ABD Irak'taki vatandaşlarını ülkeyi terk etmeleri yönünde uyardı
Rusya, Ukrayna'daki askeri ve enerji tesislerini hedef aldı
Lübnan'da can kaybı artıyor: Siyonist işgalcilerin saldırılarında şehit sayısı 826'ya yükseldi
Malatya'da 2 otomobil çarpıştı: 3 yaralı
AB, Rusya’ya yönelik yaptırımları 6 ay daha uzattı
Mardin’de sağanak yağış etkili oldu: Yollar göle döndü
Hakan Fidan: Mescid-i Aksa’yı kapatmak tehlikeli adımdır
Bursa'da gençler bilimle buluştu
Arakçi: Hürmüz Boğazı sadece ABD, israil ve müttefiklerine kapalı
Başkan Bozbey, Bursaspor taraftarlarıyla şampiyonluk heyecanını paylaştı
Yığılca–Yedigöller yolunda genişletme çalışmaları sürüyor
Bursa Büyükşehir Belediyespor zirveyi sevdi
Denizli’de U-10 Futbol Ligi heyecanı yeniden başlıyor
Mersin'de haşere alarmı
Bener: Ramazanın özellikle son 10 günü itikâf ve ibadetle geçirilmeli
Rusya, Yunan gemisini vurdu
Erdoğan: "Gerektiğinde kayıtsız kalmayız"
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Mardin Midyat’ta yatırımları tanıttı
Tohumlar geleceğe emanet
Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı artıyor: 72 bin 234 şehit
Küçük mimarlar iş başında
Ramazan’ın manevi iklimini Balyanoz’da yaşadılar
Küba ABD ile son dönem görüşmelerini ilk kez doğruladı
Brezilya ile ABD arasında vize gerginliği
Yükleniyor










