Bugün, 15 Aralık 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Bakan Göktaş: Aileyi güçlendirmek, her türlü zarardan korumak görevimiz

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere geldiği Bitlis'te konuşan Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aileyi güçlendirmek, her türlü zarardan korumak amacıyla çağın getirdiği tehditlere karşı güçlendirmek görevimiz." dedi.

GENEL 18.07.2025 19:36:32 0
Bakan Göktaş: Aileyi güçlendirmek, her türlü zarardan korumak görevimiz

Havayoluyla Muş'a, oradan da karayoluyla Bitlis'e gelen Bakan Göktaş, ilk olarak Valiliği ziyaret etti.

Bakan Göktaş, Valilik ziyaretinde gerçekleştirdiği toplantının ardından basın açıklaması düzenledi.

Bakan Göktaş, insanı merkeze alan sosyal politikaları hayata geçirdiklerini belirterek, Bakanlık olarak yapılan hizmetlerin rakamsal istatistikleri ile ilgili olarak, "Kimseyi geride bırakmayan bir anlayışla hareket ediyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde insanı merkeze alan sosyal politikaları hayata geçiriyoruz. Toplumun her ferdinin refahı ve huzuru bizler için çok kıymetli. Kadın, çocuk, yaşlı, engelli, ihtiyaç sahibi her vatandaşımızın yanında şehit ve gazilerimiz her zaman başımızın tacı. Şehitlerimizin emanetlerine her daim sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bitlis'te de pek çok hizmete imza attık. 23 yılda Bitlis'te hükümetimiz 76,2 milyar liralık yatırım yaparken, Bakanlık yatırım ve desteklerimiz için 12,5 milyar lira." dedi.

2025 yılının "Aile Yılı" ilan edildiğini hatırlatan Bakan Göktaş, "Aileyi güçlendirmek, her türlü zarardan korumak amacıyla çağın getirdiği tehditlere karşı güçlendirmek görevimiz. Ailenin önemine dair farkındalık oluşturuyoruz. Çeşitli farkındalık çalışmaları yürütüyoruz. Türkiye genelinde 7 bin 848 faaliyet gerçekleştik Aile Yılına özel ve 111'i sadece Bitlis'te gerçekleştirdiğimiz çalışmalar. Bunların arasında hem ekonomik fayda, bir yandan aileleri ekonomik olarak destekleyecek etkinlikler hayata geçirdik. Bilinçlendirme, aynı zamanda aile kurumunun önemini özellikle işleyeceğimiz etkinlikler hayata geçiriyoruz. Tabii Aile Yılı toplum nezdinde büyük bir teveccühle karşılandı. Bu yıl aynı zamanda aile yılına özel biliyorsunuz indirim kampanyaları da başlattık. İki önemli politikayı Sayın Cumhurbaşkanımız müjdeledi Ocak ayında. Bunların ilki evlenecek gençlerin desteklenme projesi 81 ilimizde yaygınlaştırdık. Diğer yandan doğum destek sistemimizi güçlendirdik. Bu yıl doğan her çocuğa bir desteğimiz var. İlk çocuğuysa bir ailenin 5 bin liralık tek seferlik destek, ikinci çocuğuna bin 500 liralık 5 yıl boyunca annenin hesabına doğrudan her ay aktardığımız bir destek. 3. çocuğumuz için ise, 3. ve sonraki çocuklar için ise 5 bin liralık destek aktarıyoruz. Bu minvalde bugüne kadar toplam 220 bin 268 annenin hesabına ödemelerini yaptık. Böylece bugüne kadar yaklaşık 1 milyar 750 milyon liralık ödeme gerçekleştirerek ailelere destek olduk. Bitlis’te ise bin 639 anneye toplam 14,6 milyon liralık ödeme gerçekleştirdik." diye konuştu.

Yarı zamanlı çalışmaya da değinen Bakan Göktaş, şunları kaydetti: "Memurlara anne veya babaya çocuklarıyla daha fazla zaman geçirebilmeleri için özellikle küçük yaşta çocuk sahibi olan memurlarımıza 0-6 yaş çocuklar ilköğretime başlayana kadar yarı zamanlı çalışma imkanı sunmaya başlandı. Bu yönetmelik pek çok memur ailemizden büyük bir teveccüh ile karşılandı. Diğer yandan aslında 12. Kalkınma Planımızda yarı zamanlı, uzaktan çalışma, esnek çalışma modelleri de hayata geçirmeye yönelik çalışmalarımız vardı. Şimdilik memurlara yönelik bu yaptığımız çalışma tabii çok kıymetli bir adım. Böylelikle aileleriyle daha fazla zaman geçirebilecekler. Özellikle aile yılına özgü bu çalışmayı başlatmak bizler için çok kıymetli.  Ben bu minvalde yapılan bütün çalışmaları çok kıymetli buluyorum. Özellikle yarı zamanlı çalışmak, bu imkanı sağlamak, annelerin veya babaların hem kendi evlatlarına veya evlat sahibi olduklarında evlat edinme zamanında da bu imkana sahip olabilecekler. Bu çalışmanın aile yılında yapılması, ailelerin çocuklarıyla daha fazla zaman geçirebilmeleri, iş yaşam dengesi açısından da önemli bir model olarak ilk defa hayata geçirmiş bulunuyoruz. Ben öncelikle hayırlı olmasını diliyorum."

Bakan Göktaş'ı Bitlis Valiliği önünde Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, AK Parti Milletvekili Turan Bedirhanoğlu, Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay,  İl Emniyet Müdürü Ortaç Şekeroğlu, ilçe belediye başkanları ve bazı kurum amirleri karşıladı.

Bakanın kentteki temasları devam ediyor. (İLKHA)

Yorum Ekle

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Ağıralioğlu’ndan Adıyaman’da Kürtçe açıklaması: ‘Bizim milletimizin dilidir, Kürtlerin dilidir’ - Videolu Haber

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay vefat etti

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

Kassam Tugayları'ndan şehit edilen komutanları Saad hakkında açıklama

Adıyaman'da trafik kazası: 7 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Erzurum’da Yaz Turizmi Beklentiyi Karşılamadı

Erzurum’da Yeni Eğitim Yılı Velilere Ağır Geldi

Erzurum’da Kira Artış Tavanı Belli Oldu

HZ. PEYGAMBER’İN AHLAKI İNSANLIK İÇİN KURTULUŞTUR

Erzurum Kuzey Çevre Yolu’nda erkek cesedi bulundu, soruşturma açıldı

İspir’de heyelan sonrası 70 ev tahliye edildi: Risk izleme sürüyor

Doğu Anadolu’da bugün yerel sağanak ve serin hava bekleniyor

Erzurum’da Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı kapılarını açtı

: Erzurum Karayazı’da feci kaza: Aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi

FUAT DEMİR’İN ACI GÜNÜ

Konya Selçuklu'da eğitim yatırımlarına kesintisiz destek

İzmir Metrosu’ndan öğrencilere metro ve tramvay eğitimi

Bursa Hamitler'de 43 yıllık ortaokul yıkıldı... Yerine modern okul geliyor

Çocuklardan Siyer Yarışması’na büyük ilgi: Asıl ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı

Güneş: Bugün gençlerimizin en büyük ihtiyacı; aidiyet duygusu, doğru rol modeller ve samimi rehberliktir

Türkiye’de bir ilk: Liseliler tercihten önce üniversite öğrencisi oldu

Liseli gençlerden örnek dayanışma: Balon al, Melek’e umut ol

Başkent Üniversitesi’nden 2025 UI GreenMetric Dünya Üniversiteler sıralamasında büyük başarı

Bakan Tekin açıkladı: Meslek liselerine ilgi artıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9

YAZARLAR