Tarih: 28.06.2024 08:56

Başbakan Kızılorda bölgesinde yeni bir termik santral inşaatının ilerleyişini kontrol etti

Facebook Twitter Linked-in

Kazakistan Cumhuriyeti Hükümeti basın servisi dayandırdığı haberine göre , yaklaşan ısıtma sezonuna hazırlık olarak Başbakan Olzhas Bektenov, Kyzylorda bölgesinde yeni bir termik santral inşaatının ilerleyişi hakkında bilgi aldı.

Başbakan'a, termik kapasitesi 277 Gcal/saat olacak yeni termik santralin inşaatına ilişkin çalışmaların hızı hakkında bilgi verildi. Şu anda kazı hazırlık çalışmaları tamamlandı, ekipmanların kurulumunun temeli atılıyor - sahada yaklaşık 600 kişi ve 60 parça ekipman yer alıyor. İnşaat çalışmaları plana göre yürütülüyor. Tesisin 2025 yılında devreye alınması planlanıyor. Yatırımcı şu anda projeye 70 milyar tengeden fazla yatırım yaptı.

Olzhas Bektenov, ülke ekonomisinin aktif gelişimi ve sanayi kuruluşlarının faaliyete geçmesi nedeniyle ek enerji kapasitesine ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

“Yeni termik santralin inşası devlet başkanının özel kontrolü altındadır. Lansmanın güney bölgelerdeki elektrik yüklerinin istikrara kavuşturulması ve genel olarak ülkenin enerji güvenliğinin güçlendirilmesi üzerinde olumlu bir etkisi olacak" diye vurguladı.

Kızılorda bölgesinin Akimat'ına, gaz tedarik boru hattı ve termik santral inşaatının zamanında tamamlanması ve tüm tesislerin ısıtma sezonuna hazır olmasını sağlaması talimatı verildi.

Ayrıca, cam kümesinin oluşturulacağı cam levha üretimine yönelik bir yatırım projesi örneği kullanılarak, devlet başkanının imalat sanayi payının artırılması yönündeki talimatlarının yerine getirildiği doğrulandı.

Olzhas Bektenov, Kazakistan ekonomisi için önemli projelere yatırım yapmaya hazır yatırımcılara destek sağlanması gerektiğini vurguladı.

Çalışma gezisi sırasında yol ve ulaşım altyapısının geliştirilmesine dikkat edildi. Özellikle Kızılorda - Zhezkazgan, Kızılorda - Uçkuduk otoyollarının inşası ve Kızılorda - Aktobe otoyolunun yeniden inşası. Ulaştırma Bakanlığı'na gerekli çalışmaların yapılması ve projelerin zamanında tamamlanması için ilgili belgelerin hazırlanması yönünde talimat verildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —