Bugün, 9 Şubat 2026 Pazartesi
  • BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Başkan Alemdar: Sakarya’nın dört bir yanına raylarla ulaşmak istiyoruz

Başkan Alemdar: Sakarya’nın dört bir yanına raylarla ulaşmak istiyoruz

GÜNDEM 8.02.2026 16:51:18 0
Başkan Alemdar: Sakarya’nın dört bir yanına raylarla ulaşmak istiyoruz

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç ve yönetimine raylı sistemden, kentsel dönüşüme, sanayi dönüşümünden gençlik ve spor yatırımları kadar tüm yol haritasını sunumla anlattı.

SAKARYA (İGFA) - Sakarya’nın dört bir yanına raylarla ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Alemdar, ulaşımda bütünsel planlama hedefinden, Sapanca Gölü’nden, kentsel dönüşümden bahsetti.

Başkan Alemdar, “Mekece'den Karasu'ya kadar Sakarya'nın dört bir yanına 'raylarla' ulaşmayı hedefliyoruz. Yazlık Kavşağı’nı da raylı sisteme uygun bir şekilde hayata geçiriyoruz. Ayrıca gölün 6 kilometrelik kıyı hattını ilk etapta Sapanca’mıza yakışır bir alana çevireceğiz. dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Bekir Uztürk, yönetim kurulu ve komite başkanlarıyla bir araya geldi.

SATSO ile oda, dernek ve iş dünyası temsilcilerinin ardından Sakarya Ticaret Borsası heyetini de AKOM’da ağırlayan Başkan Alemdar, hayata geçirilen yatırımlar ve devam eden, planlanan projelere dair bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Başkan Alemdar bilgilendirme sunumunda raylı sistemden metrobüse, Bilim Merkezi’nden Şehir Kütüphanesi’ne, spor yatırımlarından kentsel dönüşüme, sosyal donatı alanlarından altyapı ve üstyapı yatırımlarına kadar yapılan ve yapılması planlanan tüm eser ve hizmetleri tek tek katılımcılarla paylaştı.

“Bu Şehir Hepimizin” diyen anlayışla, yapılan her hizmeti yalnızca öğrencinin, emeklinin ya da esnafın değilsanayiciden tarımla ve ticaretle uğraşan herkese kadar uzanan geniş bir perspektiften değerlendirdikleri dile getiren Başkan Alemdar, birliktelik ve istişare kültürüyle şehrin yarınlarına kalıcı eserler bırakmak için çalıştıklarını söyledi.

Başkan Alemdar, "Göreve alır almaz ilk olarak ulaşımdan başladık. İlk ve ortaokul öğrencilerimiz için ücretsiz ulaşım hizmetini hayata geçirdik. Ardından otobüs filomuza 23 yeni araç dahil ettik. ADARAY’ı yeniden hizmete aldık. Hemen sonrasında ise metrobüs hattını tamamen kendi öz kaynaklarımızla inşa ettik. Şehir merkezinden Yenikent bölgesine uzanan toplam 19,5 kilometrelik hattın 16,5 kilometresini tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Aynı zamanda metrobüsü raylı sisteme entegre olabilecek şekilde planladık.” dedşç

“Her ilçemize sosyal donatı alanları kazandırıyoruz. Karasu’da Yeni Mahalle Kıyı Parkı’nı tamamlayarak hizmete açtık. Açıldığı günden bu yana vatandaşlarımızın buluşma noktası haline gelen park, bölgedeki en güzelsosyal alan oldu. Şu anda ise Söğütlü’de Ritim Park, Ferizli’de Atatürk Parkı, Pamukova Mekece’de sosyal tesis ve Kaynarca’da Aziz Duran Parkı’nda ilçelerimizin sosyal dokusuna uygun çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu projeleri yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.”

ULAŞIM UZUN SOLUKLU BÜTÜNCÜL YAKLAŞIM….

“Ulaşımda uzun soluklu ve bütüncül bir planlama yapıyoruz. Sadece Yazlık Kavşağı özelinde değil,Tunatan, Mithatpaşa, SGK ve SEDAŞ kavşaklarını da kapsayan bir düzenleme gerçekleştiriyoruz. Bir noktayı iyileştirirken başka bir noktaya trafik yükü bindirmek istemiyoruz. Tüm bu bölgeleri birbirine entegre bir bağlantı ağı olarak ele alıyor, planlamalarımızı bu anlayışla yapıyoruz.”

“Esas gündem maddelerimizden biri de Sapanca Gölü’dür. Herkesin önemsediği ancak tedbir noktasında çoğu zaman geri planda kalan Sapanca Gölü için kararlı adımlar atıyoruz. Havzamızı korumaya çalışıyoruz. Bizim hedefimiz Sapanca Gölü’nü vatandaşımıza açmak.Kaçak yapıların kalkmasıyla birlikte birinci etap çalışmalarına başladığımız Sapanca Park projemizde ilerlemeye başladık. 6 kilometrelik kıyı hattını göle dolgu yapmadan, ekosisteme zarar vermeden, yürüyüş ve bisiklet yollarıyla, peyzajıyla, Sapanca’mıza yakışır bir alana çevireceğiz.”

“Tüm bunların yanı sıra Bilim Merkezi, Şehir Kütüphanesi, AKM, AFA ve her ilçede gerçekleştirdiğimiz spor yatırımlarıyla gençlerimizin eğitimden bilime, teknolojiden kültür ve sanata, spordan sosyal yaşama kadar her alanda kendilerini geliştirebilmeleri için çalışıyoruz. Attığımız her adımda şehrin geleceğini ve gençlerimizin daha iyi şartlarda yaşamasını esas alıyoruz”

Sunum sonrası bilgilendirme için teşekkür eden Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Genç, “Bizleri davet ettiğiniz ve bu bilgilendirme toplantısını gerçekleştirdiğiniz için teşekkür ediyorum. Sakarya, sizin başkanlığınızda gerçekten şanslı bir dönem yaşıyor. İl başkanlığınız ve Serdivan’da geçirdiğiniz 15 yıllık süreç, tecrübenizi açıkça ortaya koyuyor. İki yıl gibi kısa bir sürede hayata geçirilen hizmetler son derece kıymetli. Bu, en önemli sorunlarımızdan biriydi” diye konuştu.

Yorum Ekle

Osmaniye'de 36 kilogram skunk ele geçirildi: 2 tutuklama

Çekya çocuklara sosyal medya kullanımını yasaklamaya hazırlanıyor

Bakan Kaçır CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile bir araya geldi

Suudi Arabistan ve ABD’den ortak deniz tatbikatı

Bayburt’ta yediden yetmişe “Siyer Yarışması”nda katılım gösterdi

Tayland'da erken seçimi Bhumjaithai Partisi kazandı

Hindistan’da kömür madeni patlamasında ölü sayısı 27’ye yükseldi

ABD-Rusya arasında gayri resmi nükleer anlaşma

Trabzon’da Peygamber sevgisi “Siyer Yarışması”nda buluştu

Kumluca-Kemer Yolu 10 Metrelik Çukurla Kapandı, Kalıcı Çözüm Zamanı Geldi

Lübnan'da bir bina çöktü: 6 ölü, 7 yaralı

Hakkari'de 17 kilogram skunk ele geçirildi

Rize’de “Siyer Yarışması”na yoğun ilgi 

Giresun’da 16’ncı “Siyer Yarışması" yoğun katılımla yapıldı

Siyer Yarışması'nın cevap anahtarları yayımlandı

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Siyer Yarışması teşekkür mesajı

Arakçi: Nükleer konusunda müzakereden başka yol yok

“O’nu oku, O’nu yaşa” Siyer Yarışması'na Mersin’den yoğun katılım

Aşiret liderlerinden ortak duruş: Gençliğimizi ve ailemizi korumak zorundayız

Şanlıurfa Halkı: Bu sınavın asıl ödülü Peygamber’i tanımaktır

Edirne’de Meriç Nehri’nin debisi düşüşe geçti

Kars’ta Siyer sevdası, yüzlerce aday Peygamber Efendimizin hayatı için ter döktü

Şanlıurfa’da toplumsal sorunlar düzenlenen panelde ele alındı

Manisa'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Şanlıurfa aşiret liderleri ve kanaat önderlerinden kapsamlı basın açıklaması

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan CHP’den istifa etti

Elazığ'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

Tayland'da halk erken seçim için sandık başında

ABD, Orta Doğu'ya askeri malzeme transferini artırıyor

Siyer Yarışması'na katılan Bursalı çocuklar: Ödül değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için yarıştık

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Oltu’yu Yasa Boğan Kaza: Üç Kişi Son Yolculuğuna Uğurlandı

SOĞUK HAVADA FUTBOL VARDI, HAKEM YOKTU...

KAR ÜSTÜNDE DESTAN YAZDI: OLTULU KENAN GÖR BAŞPEHLİVAN

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, İbrahim Erkal Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sarıkamış Medd-Up Kardeşlik Programına katıldı

Kamuoyuna Duyurulur!

Aileye Sosyal Konut Projesi…

KİM VAR SANAT ETKİNLİĞİ…

Yakutiye işine bakıyor…

ERZURUM KENETLENDİ HEDEF ŞAMPİYONLUK...

Erzurum’a bir kez daha operasyon çekildi ve biz bir kez daha bunu göremedik…

Şanlıurfa Halkı: Bu sınavın asıl ödülü Peygamber’i tanımaktır

Kars’ta Siyer sevdası, yüzlerce aday Peygamber Efendimizin hayatı için ter döktü

Bursa Osmangazi’de kreş sayısı 5’e yükseldi

Denizli’de anneler için çifte farkındalık semineri

Siyer Yarışması'na katılan çocuklar: Peygamber Efendimizin hayatını anlamak bizim için bir onurdur

Batmanlılar kaybedeni olmayan bir yarışma: En büyük kazanç Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Ağrı'da gerçekleştirilen Siyer Yarışmasına yoğun katılımla bitti

Önen: Tek çıkış yolumuz Resulullah'ın hayatını öğrenmek ve yaşamaktır

Bitlis’te Siyer Yarışması yoğun katılımla gerçekleştirildi

Siyer sevdası engel tanımadı, kırık ayağıyla Siyer Yarışmasına girdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12

YAZARLAR