Bugün, 17 Mart 2026 Salı
  • BIST 100

    16068,61%0,71
  • DOLAR

    44,20% 0,08
  • EURO

    50,94% 0,14
  • GRAM ALTIN

    7120,47% 0,16
  • Ç. ALTIN

    11511,77% -0,20

Başkan Bozbey kendi mahallesinde komşularıyla iftar yaptı

Başkan Bozbey kendi mahallesinde komşularıyla iftar yaptı

GÜNDEM 17.03.2026 12:25:32 0
Başkan Bozbey kendi mahallesinde komşularıyla iftar yaptı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi Seden Bozbey ile birlikte Kadir Gecesi’nde doğup büyüdüğü baba ocağı Özlüce Mahallesi’nde oruç açtı. 

BURSA (İGFA) - Özlüce’de artık geleneksel hale gelen iftara Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in annesi Münevver Bozbey, eşi Seden Bozbey ve akrabalarının yanı sıra, Özlüce sakinlerinin katılımı da büyük oldu.

İftara, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri de yer aldı. Özlüceliler tarafından büyük bir sevgiyle karşılanan Başkan Bozbey, masaları tek tek gezerek hemşehrileriyle sohbet etti.

“HER SOKAĞINDA AYAK İZİMİZ VAR”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kadir Gecesi gibi özel bir günde kendi köyünde olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Özlüceli olmaktan onur ve gurur duyduğunu ifade eden Başkan Bozbey, “Her sokağında ayak izimiz var. Çiftçilik yaptık, hayvan otlattık, tütün yaptık. Başta babam Hasan Bozbey olmak üzere geçmişte buralarda yaşayıp şimdi aramızda olmayan büyüklerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Çok güzel insanlar köyümüzden geldi, geçti. Özlüce’deki iftar programında ailece bulunmaktan mutlu olduğumu belirtmek isterim. Kalabalığı görünce duygulanmamak elde değil. Bu duyguyu yaşatan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.

“RAMAZAN BAYRAMINIZI KUTLUYORUM”

Paylaşma ve dayanışma ayı olan Ramazan’ın her akşamında farklı bir ilçede Bursalılarla bir araya geldiklerini anlatan Başkan Mustafa Bozbey, aynı sofrada buluşmanın, lokmaları paylaşmanın, birlikte dua etmenin Ramazan’ı daha anlamlı kıldığını ifade etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ramazan boyunca tüm ekipleriyle sahada olduğunu hatırlatan Başkan Bozbey, “17 ilçede düzenlenen iftar programlarıyla, 4 sabit iftar noktasıyla, 14 noktada iftariyelik dağıtımıyla, tüm camilerimizde tatlı ikramıyla ve Ramazan Meydanı’yla Ramazan’ın dayanışma ruhunu, Bursamızın her bir köşesine taşıdık. Amacımız, eşit ve kimsenin geride kalmadığı Ramazan iklimini Bursa’nın dört bir tarafında hissettirmektir. Şimdiden Ramazan Bayramınızı kutluyorum” diye konuştu.

Ramazan ayında Batı Trakya ve Balkanlarda da iftar programları düzenlediklerini hatırlatan Başkan Bozbey, oradaki soydaşlarımızdan da bol bol selam getirdiklerini belirtti. Dünyada etkili olan savaşların da artık son bulmasını temenni eden Başkan Bozbey, barışın hakim olacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, aynı sofrada buluşmalarına vesile olan Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür ederek Ramazan ayının ülkeye ve dünyaya barış, huzur, kardeşlik ve bereket getirmesini temenni etti.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir de Özlüce’de düzenlenen iftar programında paylaşma ve dayanışma ruhunu en üst seviyede hissettiklerini belirterek herkesin Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Programda konuşan Özlüce Mahalle Muhtarı Burak Sazlık, mahallede ve Bursa’da yaptığı hizmetlerden dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e teşekkür etti.

Program sonunda da Başkan Bozbey, mahalle halkıyla tek tek sohbet ederek geçmişi yad etti. Özlücespor yönetimi de Başkan Bozbey’e günün anısına forma hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

İFTAR SOFRALARI BURSALILARI BULUŞTURUYOR

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kiremitçi Mahallesi Sinanbey Meydanı’nda düzenlediği iftar programına ise Başkan Mustafa Bozbey’i temsilen Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Aydın Saldız katıldı. Bursalılarla aynı sofrayı paylaşmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Mehmet Aydın Saldız, tüm Bursalıların Ramazan Bayramı’nı da tebrik etti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kadir Gecesi dolayısıyla başta Ulu Cami olmak üzere 17 ilçedeki toplam 24 camide Bursalılara tatlı ikramında bulundu.

Yorum Yorum Ekle

Batman'da plastik poşet denetimleri sürüyor

Adıyaman Üniversitesi’nin 20. yıl dönümü

Mukaddes emanetler Kocaeli'de 'Beyaz Kalpleri' duygulandırdı

Yurt Dışından Getirilen Elektronik Cihazlarda Bandrol Ücretine Zam Yok!

Ordu Büyükşehir, İklim Değişikliği Çalışmalarını Genişletiyor

Hazır Beton Sektöründe Toparlanma Sınırlı, Kalıcı İvme Yok!

TOFAŞ, Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde Karditsa’yı Konuk Ediyor

Umut Kervanı yüzlerce aileye bayram sevinci yaşattı

Elazığ’da kuaförlük kursiyerlerinden öğrencilere bayram öncesi anlamlı etkinlik

Muratpaşa’dan Down Sendromu farkındalık etkinliği

Çayırova Zabıtası’ndan Ramazan Bayramı öncesi denetim

TSK’dan Senegal’de ortak uçuş

Gaziantep’te Bayram Boyunca Toplu Taşıma Ücretsiz

İstanbul’da Bayram Boyunca Toplu Taşıma Ücretsiz

Konya Büyükşehir, Evinde Kritik Maçı Kazandı

Şahinoğlu: Müslümanların tepkisizliği Mescid-i Aksa’nın kapatılmasına zemin hazırlıyor

Adıyaman Belediyesi ‘Sosyal Destek Kartı’ iddialarına yanıt verdi: ‘Yardımlar düşürülmedi, artırıldı’

İnegöl Belediyesi hayvan pazarının kotra ihale tarihi belli oldu

Konya Büyükşehir'den evinde kritik galibiyet

BASKİ: 9,5 milyar TL borca rağmen Balıkesir’in su geleceği güvence altında

Muğla'dan 21 yıl önce çalınan traktör Van’da bulundu... 21 yıllık hasret sona erdi!

Adana’da bağırtlak kuşlarını yasa dışı avlayan kişiye ceza

Körfez'deki saldırılarla ilgili son gelişmeler

Sinop’ta 2025’te 19 milyon TL tutarında tüketici uyuşmazlığı karara bağlandı

Malatya'da bayram öncesi cami ve mezarlıklar temizleniyor

MTB Başkanı Özcan: Kayısıda en kritik dönem başladı

Vali Osman Varol vatandaşlarla bir araya geldi

Başkan Hallaç’tan Kahta’da bozulan yollarla ilgili açıklama

Başkan Sadıkoğlu’ndan 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Giresun'da mezarlıklar bayrama hazır

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

Kadir Gecesi’nde Oltu’da Gönüller Bir Oldu

“Vekillere” ayrıcalık…

Başkan Uçar geleneği bozmadı…

Başkan Uçar Geleneğini bozmadı, personellerine kendi elleriyle iftarlık dağıttı.

Atatürk Üniversitesi’nde ki gönül köprüsünün "Işıklı Yol" Mucizesi…

Erzurum Saadet Partisi’nde Vefa İçeren İftar Programı “Adalet Sofraları”…

Azamet Üst’ten Kadir Gecesi Mesajı: "Güçlü Devlet, Sarsılmaz Birlik"

Başkan Altın’dan Kadir Gecesi mesajı…

KARAKOCA'DAN KADİR GECESİ MESAJI...

Erzurum büyükşehir spor deplasmanda kazandı...

MEB, 2. Çocuk Edebiyatı Öğretmen Kongresi'ne hazırlanıyor

İnegöl'de öğrencilere sınav yolunda güçlü destek

GTÜ’de Millî Teknoloji Atölyesi Bilim ve Teknolojiye Ev Sahipliği Yaptı

İzmir'de Bornova’nın çınarları yapay zekayla tanıştı

Milli Teknoloji Atölyesi’nde bilim ve teknoloji rüzgarı

'Şüheda 1915" 500 kişilik kadroyla sahneye konulacak

Yeşilay İzmir’den çocuklara üretken medya eğitimi

MEB, ikinci dönem birinci ortak yazılı sınavlar için kılavuz yayımladı

Eğitimde ikinci dönem ortak yazılı sınav takvimi netleşti

AFAD’dan uluslararası iş birliğiyle hayvan koruma projesi... RESQ-ANIMALS başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 26 16 1 9 30 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 26 8 9 9 -7 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17

YAZARLAR