Bugün, 7 Mart 2026 Cumartesi
  • BIST 100

    16012,85%1,27
  • DOLAR

    44,06% 0,17
  • EURO

    51,15% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7264,85% 1,18
  • Ç. ALTIN

    11873,13% 0,00

Batman'da binlerce kişi İran'a yönelik saldırıları protesto etti

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğünün çağrısıyla bir araya gelen binlerce kişi, teravih namazının ardından düzenlenen kitlesel basın açıklamasında İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik saldırıları lanetleyerek ABD ve siyonist işgal rejimine t

GENEL 6.03.2026 23:05:00 0
Batman

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlüğü, kitlesel bir basın açıklaması yaparak emperyalist ABD ve siyonist işgal rejiminin İran İslam Cumhuriyeti'ne yönelik saldırılarını lanetledi.

Yoğun katılımın olduğu basın açıklaması, Gülistan Caddesi'nde teravih namazının ardından başladı.

Açıklamaya siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, âlimler, kanaat önderleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Basın açıklaması sırasında sık sık tekbir getiren kalabalık, Amerika ve siyonist işgal rejimi aleyhine sloganlar attı.

"Kan içici zalimler için yaşasın cehennem" temasıyla yapılan açıklamada önce İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Osman Teyfur kısa bir konuşma yaparak saldırıları tel'in etti.

Molla Osman Teyfur

"Mazlumların dostu, zalimlerin ise düşmanıyız"

Teyfur, "Daha önce nasıl Mısır'da, İdlip'te, Suriye'de, Gazze'de, Afganistan'da yapılan katliamlar için bir araya geldiysek bugün de İran'daki katliamlar için toplandık. Çünkü bizler mazlumların dostu, zalimlerin ise düşmanıyız. Zalim kimse karşısındayız, mazlum da kimse onunlayız. Trump ve dostlarının epstein vahşiliklerini kimse konuşmasın diye ilk olarak Venezuela'ya saldırdılar. Baktılar ki yine unutulmadılar, bu kez müzakereler devam ederken haince İran'a saldırdılar." dedi.

"Müslümanlar ihtilaf ve tefrikaları terk etmeli"

"Bugün Müslümanların en büyük sıkıntısı, Müslümanların içindeki ihtilaf ve tefrikalardır." diyen Teyfur, "Müslümanlar bu ihtilaf ve tefrikaları terk etmeli, Allah'ın emrettiği gibi kardeş olmalı ve mezhepçilik sorunlarını aralarından kaldırmalıdırlar. Şiilik yapıp insanları ayrıştıran ve Sünnilik yapıp insanları ayrıştıran, mukaddesatlarımıza dil uzatanlar ve tarihin çöplüklerinden çıkardıkları ihtilafları her seferinde gündeme getirerek Müslümanları ayrıştıranlar Müslümanlardan değillerdir. Onlar ya Mossad ajanı ya CIA ajanıdırlar." diye uyardı.

"Aklımızı başımıza alalım"

Tüm fitnelerin sebebinin Müslümanların birlik olmamasından kaynaklandığını vurgulayan Teyfur, "Aklımızı başımıza alalım. Birbirimize omuz verelim. Bu İslam ve insanlık düşmanlarına karşı durmalıyız. Mazlumlara sahip çıkmalıyız." diye konuştu.

Ardından basın metnini Batman Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Kenan Çaplık okudu.

"Müslümanlar izzetlice ayağa kalkmalıdır"

Çaplık, konuşmasında şunları söyledi:

"Katil Amerika’nın, soykırımcı siyonist barbarların, bir kez daha bir İslam beldesi olan İran’a vahşi bir şekilde saldırılarına tanıklık ediyoruz. Bu vahşi saldırılar ilk olmadığı gibi karşı çıkılmadıkça son saldırı da olmayacaktır. Müslümanların topraklarını işgal eden, kaynaklarını sömüren bu kan içici zalimler, her gün yeni bir İslam beldesine saldırı düzenlemekte, barbarca katliamlar gerçekleştirmektedir.

Dün Afganistan’da gerçekleştirdikleri katliamlarını Irak’ta devam ettirdiler. Libya’da, Yemen’de taş üstünde taş bırakmadılar. Milyonlarca Müslümanı katlettiler, milyonlarca Müslümanı yurtlarından ederek mülteci durumuna düşürdüler. Suriye’yi, Lübnan’ı yeni icat ettikleri silahların deneme alanı haline getirerek on binlerce Müslümanı acımasızca kıyımdan geçirdiler. Yine on binlerce aileyi parçaladılar, yüzbinlerce insanı evsiz barksız bir şekilde mülteci kamplarına mahkûm ettiler."

Kenan Çaplık

"Gazze'de yüzyılın en büyük soykırımı gerçekleştirildi"

Konuşmasının devamında Çaplık, şu ifadeleri kullandı:

"Üç yıldan fazladır katil ABD ve vahşi siyonistler; Gazze’de yüzyılın en büyük soykırımını gerçekleştirdiler. Çocukları açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan ölüme mahkûm ettiler. Halen Gazzeli Müslümanlara yönelik en acımasız bir şekilde vahşi saldırılar devam ettirilmekte, dünyanın gözü önünde çocukların açlıktan ölmesi için ablukayı gaddarca sürdürmektedirler.

Bir haftadan bu yana bu katiller sürüsü İran’ı en vahşi şekilde bombalamaktadırlar. Sadece bir ilkokulda 160’tan fazla kız çocuğunu füzelerle katlettiler. İslam Cumhuriyeti liderini ve genelkurmay başkanı da dâhil olmak üzere binlerce Müslümanı şehid ettiler. Bu vahşi saldırılar halen devam etmektedir."

"İslam coğrafyasını kan gölüne çevirdiler"

Çaplık açıklamasında, İslam dünyasının hedef alındığını belirterek şöyle devam etti:

"Bütün bir İslam coğrafyasını; siyonist işgalcilerin güvenliğini bahane ederek kan gölüne çevirdiler. Çıkardıkları kaos ve kargaşalarla milyonlarca Müslümanı evinden yurdundan ederek mülteci durumuna düşürdüler. Biz biliyoruz ki zulüm burada durmayacak, yeni işgal ve katliamlarla siyonist barbarların güvenliği bahane edilerek milyonlarca Müslümanın kanı akıtılacaktır.

Afganistan, Suriye ve Gazze ile yetinmeyen bu katil emperyalistlerin İran ile de yetinmeyeceklerini çok iyi bilmemiz lazımdır. Eğer İran’da istediklerini elde ederlerse sırada başka yerlerin de olacağını söyleyerek bizi tehdit edip durmaktadırlar. Hiçbir kutsalı, hiçbir ahlaki değeri tanımayan bu insan kılıklı yaratıkların vahşette de sınır tanımadıklarını Gazze’de gerçekleştirdikleri soykırımdan hepimiz çok iyi biliyoruz."

"Her askeri üs işgal için bir adımdır"

Çaplık, bazı ülkelere yapılan askeri üs çağrısına da değinerek şunları söyledi:

"Ülkelerinde Amerika’ya askeri üs kurma izni verenler de şunu iyice bilmelidirler ki her üs işgal için bir adımdır ve hepiniz tehlikedesiniz. Amerika bu üsler ile sizi koruma derdinde değil, aksine yeri ve zamanı geldiğinde işgale zemin hazırlamaktadır. Nitekim bu üslerin soykırımcı siyonist çetenin saldırılarında herhangi bir karşılık vermediğine herkes şahit olmuştur.

Bu ülkelere ve halklarına çağrımız şudur: Sömürgecilerin kaynaklarınızı sömürmesine, işgalin öncü gücü durumundaki askeri üslere izin vermeyin. İslam dünyasında adım adım yürütülen işgal ve katliamların bir gün size de uğrayacağını unutmayın. Emperyalistlere değil Müslüman kardeşlerinize ve Allah’a güvenin."

"Ayağa kalkıp dur deme zamanı çoktan gelmiştir"

Çaplık konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Küçük çocuklara tecavüz edip öldüren ve kanlarını içip etlerini yiyecek kadar insanlıktan çıkan vahşi yaratıkların karar verici konumda oldukları bir dünyada yaşıyoruz. İpleri küresel siyonist çetenin elinde olan pedofili sapkınlar dünyaya kaos, karmaşa ve vahşetten başka bir şey veremezler.

Bu barbarlara karşı ayağa kalkıp dur deme zamanı çoktan gelmiştir. Bütün insanların izzetli bir şekilde ayağa kalkarak bu aşağılık yaratıkları alaşağı etmeleri, zulüm düzenlerini yerle bir etmeleri gerekir."

"Ümmet bilinciyle hareket etmek zorundayız"

Çaplık, Müslümanlar arasındaki birlik ve kardeşlik vurgusuyla konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Şunu unutmamamız gerekir: Zulüm cephesi Gazze’de soykırımdan geçirdikleri Müslümanların Sünniliğine bakmadıkları gibi şimdi de İran’da öldürdükleri Müslümanların Şiiliğine bakmayacaklardır. Farklılıklarımızı kardeşliğimizin önüne geçirerek bizi bölmeye, birbirimize karşı düşmanlaştırmaya yönelik projeleri devreye koymaktadırlar.

Oysa kardeşliğimizin Allah’ın emri olduğu hakikatinden yola çıkarak ümmet olma bilincinin, birlikte hareket ederek kuvvetli olma şuurunun bizim inancımızın ta kendisi olduğunu da bilmemiz gerekir."

"Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu yoktur"

Basın açıklamasının sonunda Çaplık şu çağrıyı yaptı:

"Bütün Müslümanların; küfrün vaatlerini, algılarını, hile ve oyunlarını ayaklarının altına alarak izzetlice ayağa kalkmaktan başka bir seçeneği yoktur. Müslüman'ın Müslüman'dan başka dostu da yoktur.

O halde ey ümmetin izzetli evlatları! Kalkın, Allah için bir araya gelin, bir güç oluşturun ve küfrün üzerimizdeki oyunlarını bitirin."

Basın açıklaması yapılan duanın ardından sona erdi. (İLKHA)

Yorum Ekle

Yalova’da sokak satıcılarına operasyon: 3 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Asansör boşluğuna düşen şahıs yaralandı

Büyükelçi atamaları Resmi Gazete'de yayımlandı

Bakan Gürlek'ten dijital mecralardaki dezenformasyon faaliyetlerine ilişkin açıklama

İran'a yönelik saldırılar İstanbul'un 6 ilçesinde eş zamanlı protesto edildi

Pezeşkiyan ile Putin bölgedesi son durumu görüştü.

Siyonist-ABD'nin yeni kâbusu: Hürremşehr 4 füzeleri

Uzaktan hasta değerlendirme sistemi ile sağlık hizmetine kolay erişim

Avrupa'nın FCAS çıkmazı sürüyor: Ortak savaş uçağı kararı bir kez daha ertelendi

ANTALYA’NIN SANAT ENERJİSİ GAZİANTEP’E TAŞINDI... "VİNELLO MÜZİK"

İmamoğlu’ndan Duruşma Öncesi Sert Mesaj: “Son Perde Pazartesi Açılıyor”

Malatya'da uyuşturucu ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Beyaz Saray, İran'a saldırıları 4-6 hafta sürebileceğini savundu

Huawei, MWC Barselona 2026'da 8 GLOMO Ödülü kazandı

Mahkeme Kararını Verdi: Ekrem İmamoğlu Cezaevinde Kalacak

600 Kilometrelik Nakil: Murat Çalık Duruşma Öncesi Silivri’de

Batman'da binlerce kişi İran'a yönelik saldırıları protesto etti

Benin'de askeri bir noktaya silahlı saldırı: 15 asker öldü, 5 asker yaralandı

Özgür Özel Bolu’dan Sert Çıkış: “Bolu Beyi mi Güçlü, Tanju Özcan mı?”

Arıkan’dan Kritik Uyarı: “Türkiye ile İran’ı Karşı Karşıya Getirmek İstiyorlar”

Novak: Rus gazını Avrupa yerine Asya pazarına göndereceğiz

Ağrı’dan İran'a yönelik saldırılara tepki

İzmir Beydağ'da 'bereketli' buluşma

Dışişleri Bakanı Fidan, Ermeni mevkidaşı Mirzoyan ile görüştü

Solomon Adaları'nda 6,7 büyüklüğünde deprem

Emniyet’ten APP plaka uyarısı: Cezası 140 bin TL

Bakan Gürlek: 'Siber Vatan'da milli güvenliği korumakta kararlıyız

İran Hatam'ül-Enbiya Karargahı: ülkeye karşı harekette bulunan her üs hedef alınacak

Katar: Körfezdeki enerji krizi dünya ekonomilerini çökertebilir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

FIS SBX Snowboard Dünya Kupası, Palandöken Kayak Merkezi’nde start aldı…

ERZURUMSPOR FK’DAN KUPADA 4 GOLLÜ GALİBİYET...

Vekil sayısı çokluğuyla yada yokluğuyla neyi ifade etti ki?

OLTU’YA DEV YATIRIM: MODERN SPOR SALONU İÇİN İMZALAR ATILDI!

Sağlıkta Türkiye Yüzyılı Vizyonuna Önemli Katkı: Atatürk Üniversitesi, Sağlıkta Yapay Zekâ Patentlerinde Türkiye’nin Zirvesinde…

Buz üstünde erimeyen sorular!

Bosna Caddesi’nde Kar Çilesi: Vatandaş Parayla İş Makinesi Kiraladı

ERZURUM KAR ALTINDA, YOLLAR AÇILMADI

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR ÜNYE DEPLASMANINDAN PUAN ÇIKARAMADI

Kış Memleketiyiz Ama Yola Çıkamıyoruz!

Karaman il eğitim değerlendirme toplantısı, Bakan Tekin'in başkanlığında yapıldı

Bursa'da milli değerler ve modern yaklaşımlarla çocukları yarınlara hazırlıyor

İstanbul Maltepe'de dayanıklı bina modelleri inşa ettiler

Ankara'da gençlere eğitim desteği

“Ülkem Yanımda” Platformu ile Türkçe ve Kültür Evde Öğreniliyor

YEDAM ve Milli Eğitim’den bağımlılıkla mücadelede güç birliği

Geyve’de minikler 'su müfettişi' oldu

Yeşil Vatan'ın Mart teması: Su verimliliği

Ülkem Yanımda Platformu, Türkçe ve kültürü evde öğretiyor

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şube Başkanı Demir: İdari gecikmenin bedeli öğretmene ödetilmemeli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

YAZARLAR