Bugün, 1 Mart 2026 Pazar
  • BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Batman'da İran'a yönelik saldırılara tepki: "Zulme karşı tarafsızlık yoktur"

Batman Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde düzenledikleri basın açıklamasında, İran’a yönelik saldırılar telin edilirken işgal rejimi ve ABD'nin bölgedeki gerilimi küresel bir savaş projesine dönüştürmek istediğine dikkat çekildi, vahdet çağrısında bulu

GENEL 1.03.2026 17:12:22 0
Batman

Batman Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde Gülistan Caddesi'nde düzenlenen basın açıklamasında, İran’a yönelik saldırılar protesto edildi. Yoğun katılımın olduğu programda kalabalık sık sık 'Kahrolsun Amerika, kahrolsun israil' sloganları attı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan basın açıklamasına siyasi parti temsilcileri, sivil toplum temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Katılımcılar, taşınan pankartlar ve atılan sloganlarla İran’a yönelik saldırılara tepki gösterirken, İslam coğrafyasına yönelik müdahalelere karşı birlik çağrısında bulundu.

Basın açıklamasını Batman Sivil Toplum Kuruluşları adına Muhammed Habib Durmaz okudu. Programda ayrıca Peygamber Sevdalıları Vakfı Genel Başkanı Molla Beşir Şimşek konuşmacı olarak yer aldı.

Molla Beşir Şimşek

"Bu saldırı tüm İslam alemine ve mukaddesatımıza yapılmıştır"

Şimşek, basın açıklaması öncesinde yaptığı konuşmada, "Mübarek Ramazan ayı içindeyiz; ama tüm Müslümanların düşmanı olan, çete ve katil Amerika ile israil, İran'a hücum etti. Aslında bu saldırı, tüm Müslümanlara ve mukaddesata yapılmış bir saldırıdır. Bu katil ve haydutlar, kirli yüzlerini bir kez daha göstermiştir. Biz bunu Gazze'de, Filistin'de, Sudan'da, Suriye'de ve Mısır'da gördük. Bunların insanlığa hiçbir katkısı yok; bazı Müslümanları köleleştiriyorlar, köle olmayan Müslümanlara ise vahşi katliamlar ve saldırılar gerçekleştiriyorlar. Çocuklar, yaşlılar ve siviller hedef alınıyor. Üstüne üstlük; "Sizin silahınız olmasın, gücünüz olmasın," diyorlar. Maksatları, rahatça saldırabilmek." dedi.

"Birlik olmazsak zulüm devam edecek"

Müslüman coğrafyasının büyük bir tehlike altında olduğunu hatırlatan Şimşek, "Müslümanlar bu haydutlara karşı sesini yükseltmez ve birlik olmazsa, bu zalimane durum devam edecek. Müslüman, şerefli ve onurlu olmalıdır. Bugün kâfirler, Müslümanlara karşı düşmanlık beslemek için bir plan içindedir. Ey Müslümanlar! Fitne ve fesat yönünde bu kâfirler gibi dost olmayın. Siz Müslüman olduğunuz sürece onların hedefindesiniz. Amaçları her yeri işgal etmektir. Siyonist Amerika ve israil, dünyada bazı emellerini gerçekleştirmek için büyük bir plan içindedir. Hukuk ve adalet kalmamış; Venezuela Devlet Başkanı'nı ve eşini operasyonla aldılar. Nerede hukuk! Bu nedenle mukaddesatımıza sahip çıkmalı, bu zulme karşı durmalı ve birlik içinde olmalıyız. Bugün Müslüman coğrafyası tehlike altındadır. Filistin ve Gazze, Siyonist israilin zulmü altındadır." şeklinde konuştu.

"İran'a saldırı sonu gelmeyecek bir savaş projesidir"

Ardından basın açıklamasını okuyan Durmaz, İran'a yönelik saldırıların bölgesel bir çatışmanın ötesinde daha büyük bir planın parçası olduğunu vurguladı.

Durmaz, "Mübarek Ramazan ayında İslam coğrafyasına yönelik emperyalist kuşatma bir kez daha kanlı yüzünü gösterdi. ABD, işgalci israil, Batılı destekçileri ve bazı Müslüman ülkelerin de desteği ile İran'a yönelik ortak saldırı düzenlediler. Bu saldırıda 150'den fazla çocuğu katletmekle başladılar." dedi.

Muhammed Habib Durmaz

"Bu saldırgan tutum sistematik bir istikrarsızlaştırma politikasıdır"

Açıklamasında saldırıların uluslararası hukuku hiçe saydığını ifade eden Durmaz, şu ifadeleri kullandı:

"Yıllardır Irak, Suriye, Libya ve Filistin'de milyonlarca Müslüman’ın kanını döken küresel zorbalar, bitmek bilmeyen vahşetlerine bir yenisini daha eklerken, hiçbir hukuki ve somut delile dayanma gereği bile hissetmeden, uluslararası tüm kurum ve kuruluşları ayaklar altına alarak, Dünya’nın gözlerinin içine baka baka pervasızca hareket ettiler. Bu saldırıların amacı, bölgedeki bütün devletleri zaaf ve kaosa teslim etmek, ülkeleri istikrarsızlaştırmak ve bölgeyi kan gölüne çevirmektir. Bu saldırgan tutum artık münferit değil, sistematik bir istikrarsızlaştırma politikasıdır."

"Orta Doğu'yu israil için güvenli bir alana dönüştürme çabası"

İslam coğrafyasında son 25 yıldır süren çatışmalara dikkat çeken Durmaz, "Son çeyrek asırdır hep bir bahane, hep bir yalanla İslam coğrafyaları bombalanıyor. Olan bitenin arkasında ise israilin sapkın ‘Arz-ı Mev’ud’ anlayışına hizmet eden bir plan olduğu görülüyor. Ortadoğu’yu israil için güvenli ve konforlu bir alana dönüştürme çabası adım adım ilerliyor." ifadelerini kullandı.

"Bu saldırılar İran'la son bulmayacak"

Bölgedeki yıkımın farklı ülkelerde sürdüğünü belirten Durmaz, "Ayakta kalan sağlam bir İslam beldesi bırakmadılar. Siyonist çete ve destekçileri Irak’ı yakıp yıktı, milyonlarca Müslümanın kanı döküldü. Suriye’yi parçalara ayırdılar, ülkeyi zayıf ve savunmasız hâle getirdiler. Libya gibi bir zamanlar huzuruyla anılan bir ülke küçük küçük yapıların mücadelesine sahne oluyor. Filistin’in yarası ise bırakın sarılmayı, her geçen gün daha da derinleşiyor. Bu saldırılar İran’la son mu bulacak? Hayır! Şüphesiz ki, bu durum Türkiye'ye yönelecek tehdidin bir habercisidir. Buna karşın ülkemiz İncirlik Hava Üssü ile Kürecik Radar Üssü’nü derhal kapatmalıdır. Daha önce de yaptığı gibi buralara bayrağımızı çekmelidir." dedi.

"Pakistan ile Afganistan öfkelerini Amerika ve israile yönlendirmeli"

Durmaz, konuşmasının devamında son günlerde Pakistan ile Afganistan arasında başlayan çatışmalara da değinerek şu çağrıda bulundu:

"Müslüman ülkeler olan Pakistan ile Afganistan arasında başlayan savaşın derhal durdurulması, tarafların birbirlerine değil öfkelerini İslam coğrafyasında pervasızca her türlü zulmü yapan Amerika ve israile yönlendirmelidirler. Unutulmamalıdır ki, Amerika'nın düşmanı olmak tehlikeli, ama dostu olmak ölümcüldür. Bugün yapılması gereken; dağınık ve cılız açıklamalar değil, İslam ülkelerinin ortak ve kararlı bir duruş sergilemesidir. Siyasi, diplomatik ve ekonomik alanlarda güçlü bir birliktelik ortaya konulmalı; siyonist israil'e anladığı dilden fiili müdahale yapılmalıdır."

"Zulme karşı tarafsızlık yoktur"

Açıklamasının sonunda uluslararası topluma çağrıda bulunan Durmaz, "Bizler Batman Sivil Toplum Kuruluşları olarak haykırıyoruz: 'Zulme karşı tarafsızlık yoktur, sessizlik suça ortaklıktır.' Mazlumların kanı üzerinden kurulan hiçbir proje başarılı olamayacaktır. Uluslararası toplumu, sözde insan hakları savunucularını ve tüm vicdan sahibi halkları; israilin saldırganlığına ve bu saldırılara destek veren güçlere karşı açık, net ve bağlayıcı bir tavır almaya çağırıyoruz. Kınamalarla, göstermelik açıklamalarla bu kan durmaz." vurgusunda bulundu.

"Siyonist katillere karşı İran'ın ve tüm İslam beldelerinin yanındayız"

Durmaz, “Bugün İran'a yapılan saldırıya sessiz kalanlar, yarın daha büyük felaketlerin sorumluluğunu taşıyacaktır. Tarih, zulmü işleyenleri de zulme sessiz kalanları da affetmeyecektir. Buradan bir kez daha ilan ediyoruz: Ne işgale alışacağız, ne zulme razı olacağız ne de mazlumların yalnız bırakılmasına izin vereceğiz. Son olarak siyonist katillere karşı İran'ın ve tüm İslam beldelerinin yanında olduğumuzu beyan ediyoruz." şeklinde konuştu.

Program, yapılan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Yorum Ekle

Edirne'de iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Aliyev'den İran'a başsağlığı mesajı

Bursa Büyükşehir borçlarını sıfırladı! Su yönetiminde yeni projeler başlıyor

Bursa Büyükşehir hizmetleriyle her kesime dokunuyor

Uluslararası havalimanına sahip tek üniversite afetlere karşı lojistik üs oldu

İran Savunma Şurasından Ahmediyan: Şura, düşman tamamen yenilene kadar savaşı sürdürmeye hazırdır

Adana’da sazangillerin avcılığına 31 Mayıs'a yasak!

Bursa'da Mudanya esnafına Oda aidatı desteği

Türkiye ve İran Dışişleri Bakanlıkları arasında başsağlığı ve istişare görüşmesi

Çocuklar için yapılan parklar bir yılda kullanılamaz hale geldi

Nebenzya: İran’a yönelik saldırılar diplomasinin ihanetidir

Bakan Şimşek: 'Borsa İstanbul' iddiaları manipülasyon girişimi

Eski İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad şehit edildi

Irak, hava sahasını geçici olarak kapatma kararı aldı

Mustazaflar Cemiyeti’nden şehitler için başsağlığı mesajı

Bağımsızlık Tırı "Sen De Yeşilaycısın" mesajıyla Bağcılar'da

Cumhurbaşkanı Strateji ve Bütçe Başkan Yardımcısı Taşkın, KTO üyeleriyle buluştu

Türk Tabipleri Birliği’nden savaş karşıtı açıklama: Yaşamın ve barışın savunucusuyuz

20252'te 60 gar ve istasyon yenilendi

Ankara’da ABD’nin İran’a saldırısı protesto edildi

İran, ABD'nin uçak gemisi Lincoln'u hedef aldı

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut’tan Hamaney ve şehitler için başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Prens Selman ile görüştü

Dışişleri’nden yurt dışındaki vatandaşlara güvenlik uyarısı

Van SDİ: İncirlik, Kürecik ve Van’daki NATO üsleri kapatılsın

Diyarbakır'da kayıp yaşlı adam için arama çalışmaları devam ediyor

İşgal rejimi ve ABD'nin İran'a yönelik saldırıları İstanbul'da protesto edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Bursa’nın hikâyeleri Ramazan’da anlatıldı

'Atatürk’ün banknotlardan kaldırıldığı' iddiasına İletişim'den yalanlama

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR ÜNYE DEPLASMANINDAN PUAN ÇIKARAMADI

Kış Memleketiyiz Ama Yola Çıkamıyoruz!

ZEMİN KÖTÜ, OYUN SERT, LİDER NET

Erzurum’da Sağlık-Sen’den Basınla İftar Buluşması

Eyvah eyvah! Değil mi ki hayallerimizin üzerinden bir kez daha su çıktı…

Erzurum’da Gönül Sofraları: Başkan Sekmen Kepçeyi Eline Aldı

Atatürk Üniversitesi’nde Rektör Hacımüftüoğlu Kampüste Gönüllere Dokundu

VASAT OYUNA RAĞMEN 3 PUAN ERZURUM'UN..

Rektör Hacımüftüoğlu Öğrencilerle İftar Sofrasında Buluştu

Çat’ta Ramazan Bereketi:

33. Dönem POMEM Alımında “Ek Çağrı” Talebi Gündemde

Ara Tatillerde Değişiklik Mi Geliyor? Bakan Tekin Yanıtladı

YÖK’ten denklik ve yatay geçişte yeni düzenleme

KAYMEK'ten MSÜ sınavı öncesinde deneme fırsatı

Bursa Büyükşehir’den ücretsiz müzik eğitimi

Halk Kart ve Öğrenim Yardımı ödemeleri hesaplarda

Hasyurt’ta Minik Yüreklerin Birlik ve Beraberlik Coşkusu!

Maltepe’de minikler uzayın sırlarını bu atölyede keşfetti

"43. Kitap Ve Kültür Fuarı" İstanbul'da açıldı

Uluslararası geçerli denizcilik kursları başlıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

YAZARLAR