Tarih: 07.10.2024 10:43

Berlin’de Binler İsrail’i Protesto Etti

Facebook Twitter Linked-in

Berlin’de 6 Ekim 2024 tarihinde Kreuzberg’de gerçekleştirilen Filistin’e destek yürüyüşünde binlerce kişi toplandı. Göstericiler, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto ederken, polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüş barışçıl bir şekilde başladı, ancak ilerleyen saatlerde gerginlikler yaşandı. Polisin sert müdahalesi sonucu bazı göstericiler gözaltına alındı, ve yaralananlar oldu. Yürüyüş sırasında, protestocular Filistin’e yönelik saldırılara son verilmesi çağrısında bulundu.

Gösteride “Filistin’e özgürlük” sloganları atılırken, protestocular İsrail’in işgal politikalarını kınayan pankartlar taşıdı. Barışçıl başlayan yürüyüş, polisle yaşanan gerginlikler sonucunda çatışmalara dönüştü. Bazı göstericiler gözaltına alınırken, polisin sert müdahalesi eleştirilere neden oldu. Eylemciler, Almanya’nın İsrail’e yönelik tutumunu da protesto etti ve Filistin halkının haklarını savundu.

 

Hamas'ın İsrail'e yönelik saldırıları ve İsrail’in karşılık vermeye başlamasının birinci yıldönümü öncesinde on binlerce Filistin yanlısı protestocu ateşkes çağrısında bulunmak üzere hafta sonunda Avrupa'nın büyük şehirlerinde ve dünyanın dört bir yanında sokaklara döküldü.

Birçok Avrupa kentinde büyük mitingler düzenlendi. Gösterilerin hafta sonu boyunca devam etmesi ve 7 Ekim'in yıldönümü olan Pazartesi günü zirveye ulaşması bekleniyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —