Tarih: 06.09.2024 09:41

Beyaz Saray, Putin'in ABD seçimlerine ilişkin ironik yorumundan rahatsız

Facebook Twitter Linked-in

ABD yönetimi, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD'deki başkanlık seçimlerine ilişkin ironik yorumundan rahatsız oldu.

Günün erken saatlerinde Rus lider, ironik bir şekilde, görevdeki ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından "çekilmesinin" ardından Moskova'nın halefi Kamala Harris'i "desteklemeye" geldiğini söyledi. Rus başkan, "Günün sonunda, seçim Amerikan halkına kalmış ve biz buna saygı göstereceğiz" diye ekledi.

"Amerika Birleşik Devletleri'nin bir sonraki başkanının kim olacağını belirlemesi gereken tek kişi Amerikan halkıdır. Ve Sayın Putin'in A, seçimimiz hakkında konuşmayı bırakmasını ve B, buna karışmayı bırakmasını çok takdir ederiz," dedi Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby muhabirlere.

ABD, 5 Kasım'da başkanlık seçimini yapacak. Mevcut Başkan Joe Biden'ın Demokrat Parti'nin adayı olması gerekiyordu ancak Trump ile televizyonda yayınlanan bir tartışmada gösterdiği başarısız performansın ardından Demokratlar arasında Biden'ın yarıştan çekilmesi yönündeki çağrılar yoğunlaştı. 21 Temmuz'da yarıştan çekilme ve ABD başkanlığı için Demokrat aday olarak Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i destekleme kararını açıkladı. Trump, seçimde Cumhuriyetçi başkan adayı.

 

Rusya, ABD'deki siyasi süreçlere müdahale ettiği iddialarını defalarca yalanladı, bu iddiaları kesin bir dille reddetti ve gelecekte ABD seçimlerine müdahale etmeyi planlamadığını söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —