9432,55%-0,61
38,40% 0,20
43,69% -0,02
4094,52% -0,84
6581,38% -0,97
Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Fidan Gül hakkında ihaleye fesat karıştırma iddiasıyla gözaltı kararı verildi. Fidan Gül'ün evinde ve belediyedeki makam odasında arama yapıldı.
Gözaltı ve arama kararının elde edilen yeni deliller çerçevesinde, görevden uzaklaştırılan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in de tutuklu olarak bulunduğu soruşturma dosyası kapsamında verildiği öğrenildi.
Soruşturma kapsamında halen 12 şüpheli tutuklu bulunuyor.
Fidan Gül’ün, Ekrem İmamoğlu'nun başkan olduğu Beylikdüzü Belediyesi döneminde kreş müdürüyken 2024 yılının haziran ayında Beykoz Belediye Başkanlığında Sosyal Yardım İşleri Müdürü olarak göreve başladığı öğrenildi.
CHP Önderliğindeki Sokak Hareketi -1- Tencere sesine değil ABD çağrısına koşuyorsunuz
Hakkında ihaleye fesat karıştırma suçundan Büyükçekmece Adliyesinde yargılamasının devam etmesinin kamuoyuna yansıması sonrası bu yer değişikliğinin Beykoz yerelinde tepkiyle karşılanmasına rağmen Fidan Gül'ün, 2024 yılı ekim ayından itibaren Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünden de sorumlu olacak şekilde Köseler tarafından başkan yardımcısı olarak görevlendirildiği belirtildi.
1979'da Elazığ'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Elazığ'da tamamladı. 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü kazandı, 2001 yılında bölümünden mezun oldu.
2001-2002 yıllarında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Eğitim Bilimleri (Pedagojik Formasyon) Tezsiz Yüksek Lisans yaptı, o dönemde aynı zamanda Küçükçekmece İsmet Aktar Anadolu Teknik Lisesi'nde Tarih Öğretmeni olarak çalıştı.
2012-2013 yılları arasında İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında Tezsiz Yüksek Lisans yaptı. 2002-2014 yılları arasında Küçükçekmece, Beylikdüzü ve Bakırköy'de çeşitli dershanelerde ve özel okullarda Eğitim Yöneticiliği yaptı.
2014 yılında Beylikdüzü Belediyesi'nde Kültür ve Sosyal İşler Müdürü olarak görev yaptıktan sonra 2017 yılında Spor İşleri Müdürlüğü'ne atandı. Fidan Gül, 2023 yılından itibaren Kreş Müdürü olarak görev yaptı. Gül, Mayıs 2024'te Köseler tarafından Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı.