Tarih: 10.09.2024 08:33

BM Genel Kurulu'nun 79'uncu oturumu New York'ta başlıyor

Facebook Twitter Linked-in

Genel Kurul oturumlarının en önemli etkinliği geleneksel olarak üst düzey bir haftadır; her yıl devlet başkanları ve bakanları bir araya getiren ve acil konular hakkında görüş alışverişinde bulunulan bir etkinliktir.

Yıllık tartışma 24-28 Eylül ve 30 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleşecek. 

Bu yıl yıllık oturum kapsamında “Gelecek Zirvesi” de düzenlenecek ve bunun sonucunda “Gelecek Paktı”, Küresel Dijital Kompakt ve “Gelecek Nesiller Bildirgesi”nin onaylanması gerekecek. Etkinlik, daha iyi bir bugünün nasıl sağlanacağı ve geleceğin nasıl güvence altına alınacağı konusunda yeni bir uluslararası fikir birliği oluşturmak üzere tasarlandı. 22 ve 23 Eylül'de gerçekleşecek.

Yetmiş sekizinci oturum, diğer şeylerin yanı sıra, Güvenlik Konseyi'nin Filistinlilerin BM'ye üyeliği konusunu olumlu bir şekilde yeniden değerlendirmesini tavsiye eden bir karar da dahil olmak üzere bir dizi belge ve iğrenç konuşmalarla hatırlanacak. Aynı belgenin değerlendirilmesi sırasında örgütün İsrail daimi temsilcisi Gilad Erdan kürsüye bir parçalayıcı getirerek örgütün tüzüğünü parçaladı.

Salı günü sona eren Genel Kurul'un 78'inci oturumu kapsamında son toplantısı yapılacak ve ardından yeni 79'uncu oturum başlayacak. 78. oturumun Başkanı Dennis Francis, sonuçları özetleyerek bunun "gerçekten yoğun" olduğunu kaydetti. Yeni oturuma eski Kamerun Başbakanı Philemon Young başkanlık edecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —