Tarih: 25.10.2024 07:50

Bolivya BRICS ortak ülkesi olmaya davet edildi

Facebook Twitter Linked-in

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, BRICS üyelerinin Bolivya'yı ortak ülke olarak belirleme konusunda anlaştıklarını söyledi.

Telegram'da yaptığı açıklamada, "Bolivya, üye ülkelerin kendisine ortak ülke statüsü verme onayını açıklamasıyla BRICS'e katılma yolunda önemli bir adım attı." ifadelerini kullandı .

Arce, bu hareketi hükümetinin "en önemli dış politika başarısı" olarak nitelendirdi. BRICS ile daha yakın bağlar Bolivya'nın "ekonomik büyüme, sanayileşme ve gelir dağılımındaki hedeflerini ilerletmesine" olanak tanıyacak dedi.

Cumhurbaşkanına göre ülke, grubun tam üyesi olmayı umuyor. BRICS "her gün kardeşlik, kapsayıcılık, iş birliği ve karşılıklı yarara dayalı, halkların egemenliğine ve kendi kaderini tayin hakkına saygılı yeni bir çok kutuplu dünya düzeninin güçlendirilmesine katkıda bulunuyor" dedi.

 

Bolivya, geçen Haziran ayında gruba katılma isteğini duyurdu. Perşembe günü Bolivya başkanı, BRICS Zirvesi'ne katılmak ve Rus mevkidaşı Vladimir Putin ile görüşmek üzere Rusya'nın Kazan şehrine geldi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —