Bugün, 3 Mart 2026 Salı
  • BIST 100

    16139,48%-2,69
  • DOLAR

    43,95% 0,06
  • EURO

    51,48% -0,90
  • GRAM ALTIN

    7627,43% 2,59
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

BTÜ’de “5 Dakikada TEKNOFEST” heyecanı

BTÜ’de “5 Dakikada TEKNOFEST” heyecanı

GÜNDEM 13.12.2025 18:49:48 0
BTÜ’de “5 Dakikada TEKNOFEST” heyecanı

BTÜ’de “TEKNOFEST Yarışma Sürecini 5 Dakikada Anlat” etkinliği düzenledi. TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları’nda finale kalan takımların deneyimlerini paylaştığı etkinlikte en iyi sunumu yapan 5 ekip seçilerek, ödüllendirildi.

BURSA (İGFA) - Ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettikleri başarılarla dikkat çeken Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) öğrencileri, TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları’nda da her yıl önemli dereceler kazanmayı sürdürüyor. 2025 TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları’nda da pek çok kategoride finale kalma başarısı gösteren ve dereceler elde eden BTÜ öğrenci takımları, bu yıl Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü tarafından ilk kez düzenlenen “TEKNOFEST Yarışma Sürecini 5 Dakikada Anlat” etkinliğinde deneyimlerini paylaşmak üzere bir araya geldi. Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleşen etkinliğe; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Elvan Kuzucu Hıdır, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Bursa Şube Başkanı Emre Yıldız, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Çağlar: Bu etkinlik üretken ruhu nesillere aktaracak

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Naci Çağlar, “TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları’na katılan öğrencilerimizin süreç boyunca yaşadıkları heyecan ve motivasyon bizim için çok kıymetli. Bu enerji, yeni öğrencilerimiz için güçlü bir ilham kaynağı olacaktır. Bu etkinliğin, bu ruhun nesilden nesle aktarılmasına büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum” dedi. Rektör Çağlar ayrıca, milli teknoloji hamlesiyle savunma sanayinde büyük bir dönüşüm başlatan ve genç yeteneklerin önünü açan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’a teşekkür ederek, “Sayın Bayraktar’ın gençlerimize duyduğu güven ve onlara sunduğu imkânlar, bugün üniversitelerimizde gördüğümüz üretim heyecanının en önemli motivasyon kaynaklarından biridir” ifadelerini kullandı. BTÜ’de 2023 yılında Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü’nü kurduklarını da hatırlatan Rektör Çağlar, “Akademik birikim ile öğrenci enerjisini aynı çatı altında buluşturan bu yapı sayesinde BTÜ’nün teknoloji üretim kapasitesini daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Dr. Elvan Kuzucu Hıdır: Milli teknoloji hamlesi rehberliğinde tam bağımsız Türkiye

T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Elvan Kuzucu Hıdır, derece alan ve finale kalan tüm takımları tebrik ederek, etkinliğin özellikle üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için önemli bir ilham kaynağı olacağını vurguladı. Günümüzde bir paradigma dönüşümünün yaşandığına değinen Dr. Elvan Kuzucu Hıdır, “Vakfımızın kuruluş felsefesi, gençlere yalnızca çalışma alanı sunmak değil, zamanında kaybedilmiş özgüveni yeniden inşa edebilmektir. Bu topraklar geçmişte bilimin öncü isimlerini yetiştirdi; şimdi yeniden ayağa kalkma zamanı. Bunu da ‘biz geçmişte başardık’ diyebilme özgüveniyle, tam bağımsız ve daha güçlü Türkiye için millî teknoloji hamlesiyle yapıyoruz” dedi.

Yarışmalar gençliğin inşasında önemli bir rol…

TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları sürecinde öğrencilerin edindiği bilgilerin sahaya büyük etkisi olduğunu dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Bu yarışmalar için emek veren gençlerimizin iyi firmalar tarafından istihdam edildiğine şahit oluyoruz. Bu noktada böyle yarışmalar gençlerimizin geleceğinin inşası için önemli rol üstlendi. Bu vesileyle yaptığınız her çalışma, yeryüzünün iyilikle bulaşmasını sağlayacak” dedi. İş dünyası olarak gençlerin millî teknoloji hamlesine katkı vermesini önemsediklerini dile getiren ASKON Bursa Şube Başkanı Emre Yıldız, bu üretim enerjisinin büyüyerek devam etmesi temennisinde bulundu.

En iyi sunumu yapan 5 finalist takım seçildi

Açılış konuşmalarının ardından, finale kalan 11 takım, TEKNOFEST süreçlerini 5 dakikalık sunumlarla katılımcılara aktardı. En iyi sunumu yapan 5 takımı seçmek üzere T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Elvan Kuzucu Hıdır, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, ASKON Bursa Şube Başkanı Emre Yıldız jüri olarak yer aldı. Poyraz, Matrover, Lodos, Lagari, Sancar, Luna, Hacıwatt, Alfa, Pusula, Luna İka ve Quadruplet takım kaptanları yarışma öncesinde yaşadıkları tempoyu, bu süreçten çıkardıkları dersleri ve yarışma atmosferi tecrübelerini, tüm öğrencilerle paylaşarak tavsiyelerde bulundu.

Takımların anlatımlarının ardından en iyi sunum yapan 5 takım jüri oylarıyla seçildi. Buna göre; birinciliği Lagari üstlenirken onu Alfa, Luna-İka, Luna, ve Lodos takımları takip etti. Derece alan takımlara toplam 45 bin lira değerindeki hediye çeki takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekiminin ardından TEKNOFEST takımları için özel olarak tasarlanan “Özdemir Bayraktar TEKNOFEST Atölyesi”nin gezilmesi ile son buldu.

Yorum Ekle

Şubat ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

Aile Dağılıyor, Kimse Fark Etmiyor

Muhammed Raad: Hizbullah’ın Siyasi Karar Mekanizmasının Kilit İsmi

Günlük kanser tarama sayısı en yüksek seviyeye ulaştı

Muhammed Raad: Hizbullah’ın Siyasi Karar Mekanizmasının Kilit İsmi

İran operasyonunda 6 Amerikalı asker öldü

İran, operasyonun 13'üncü dalgasını başlattı: "Düşman için güzel günleri sona erdi"

İran–ABD Gerilimi Tırmanıyor: Tahran Uzun Savaşa Hazırlanıyor

Genç Umut Kervanı’nın Ramazan ayı yardımları devam ediyor

“Komşu Komşunun Kurusunu Yer, Ama Sosyal Medya Hepimizi Yiyor”

Bakan Gürlek’ten Fatma Nur Çelik paylaşımı: Sorumlular hukuk önünde hesap verecek

İran Devrim Muhafızlarından "Hürmüz Boğazı" uyarısı

Bahanen Bu mu Netanyahu? “Koruma” İle Yıkım Arasında

İran'ın avladığı IHA'lar düşmanın savaş aklını felç ediyor

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve yardımcısı tutuklandı

Hürmüz Boğazı krizi Avrupa'yı vurdu: Gaz fiyatları gün içinde yüzde 48 yükseldi

Petro'dan Orta Doğu için acil barış çağrısı: Bir an önce uluslararası hukuka saygı ilkesine geri dönülmeli

Milli Eğitim Bakanlığından Çekmeköy’deki olaya ilişkin açıklama

Bolu Belediye Başkanı ve yardımcısı tutuklandı!

Mansur Yavaş’tan Tanju Özcan’ın tutuklanmasına tepki

Nijerya'da Lassa ateşi salgın alarmı: 10 sağlık çalışanı hayatını kaybetti

BAE ve Katar, ABD'yi ikna etmeye çalışıyor

Çekmeköy’deki lisede dehşet... MEB, idari inceleme başlattı

Ankara'da 16 yıldır Ramazan ayı boyunca yüzlerce öğrenciye ücretsiz iftar veriliyor

Pezeşkiyan: Savaş koşullarında hizmet vermek bir cihat örneğidir

Fransa'dan nükleer silah açıklaması: Nükleer başlık sayısı artırılacak

İran, savaşta 500'den fazla noktayı hedef aldı

Rusya'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı

İBRAHİM YILDIZ NEDEN ÖLDÜ?

İsviçre: Diplomatik kanallar halen aktif

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

Bosna Caddesi’nde Kar Çilesi: Vatandaş Parayla İş Makinesi Kiraladı

ERZURUM KAR ALTINDA, YOLLAR AÇILMADI

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR ÜNYE DEPLASMANINDAN PUAN ÇIKARAMADI

Kış Memleketiyiz Ama Yola Çıkamıyoruz!

ZEMİN KÖTÜ, OYUN SERT, LİDER NET

Erzurum’da Sağlık-Sen’den Basınla İftar Buluşması

Eyvah eyvah! Değil mi ki hayallerimizin üzerinden bir kez daha su çıktı…

Erzurum’da Gönül Sofraları: Başkan Sekmen Kepçeyi Eline Aldı

Atatürk Üniversitesi’nde Rektör Hacımüftüoğlu Kampüste Gönüllere Dokundu

VASAT OYUNA RAĞMEN 3 PUAN ERZURUM'UN..

Milli Eğitim Bakanlığından Çekmeköy’deki olaya ilişkin açıklama

Balıkesir’de özel bireyler hipoterapi eğitimlerini tamamladı

Antalya'da toplu ulaşım şoförlerine eğitim

Balıkesir Büyükşehir’den öğrencilere YKS desteği

YKS Başvuruları Bu Gece Sona Eriyor

ÇAK-TİM’den Okulda Arama Kurtarma Tatbikatı

ÇAK-TİM'den tatbikat

YKS başvuruları için son gün

2026 YKS başvurularında son saatler

Bursa Nilüfer’de Deprem Haftası’nda uygulamalı afet eğitimi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

YAZARLAR