-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,95% -0,10
-
GRAM ALTIN
7247,29% -1,21
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Bursa İnegöl'de 572 fidanlı koruluk Akhisar'a nefes oldu
Bursa İnegöl'de 572 fidanlı koruluk Akhisar'a nefes oldu
Bursa'da İnegöl Belediyesi Akhisar Mahallesi Akkanal Sokak’ta 2 parçadan oluşan toplam 23 dönüm üzerinde planladığı koruluk alanın 13 dönümlük birinci etabı tamamlandı. 572 fidan toprakla buluştu. Bölgeye nefes olacak projenin ikinci etabı da yıl sonuna kadar tamamlanacak.
BURSA (İGFA) - Yeşiller içerisinde bir İnegöl hedefiyle çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Park Bahçeler Müdürlüğü marifetiyle özellikle mahalle aralarında oluşturduğu koruluklarla şehre nefes oluyor. Bu kapsamda Akhisar Mahallesi Akkanal Sokakta 2 etaplı bir koruluk alan çalışması devam ediyor. 2 ayrı parçadan oluşan ve toplamda 23 bin 139 metrekarelik alana sahip koruluk, özellikle son yıllarda yaşanan orman yangınları ve ciddi orman kayıplarına ithafen yapılıyor.
572 FİDAN TOPRAKLA BULUŞTU
2 etaplı koruluk uygulamasının 1. etabı tamamlanırken, Belediye Başkanı Alper Taban da beraberindeki heyetle birlikte hem alanda inceleme yaptı hem de fidan dikimi gerçekleştirdi. AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Durmuş, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, meclis üyeleri ve AK Partili yöneticiler ile mahalle sakinleri ve bölgedeki okullardan öğrencilerin de katıldığı fidan dikiminde, 13 bin 410 metrekarelik 1. Etap koruluk alanına; akçaağaç, sedir, servi, çam, ıhlamur ve akasya türlerinde 572 fidan dikildi.
İKİNCİ ETAP YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK
Koruluğun 9 bin 729 metrekare alana sahip ikinci etap uygulama sahasında da çalışmaların devam ettiği ve bu yıl içerisinde ikinci etap uygulamasının tamamlanmasının hedeflendiği açıklandı.
Koruluk alan çalışmasıyla beraber bölgede bulunan ve zamanla deforme olmuş, artık kullanım ömrünü tamamlamış çocuk oyun alanı da yeriş değiştirilerek yenilendi. Sağlık ocağı yanında bulunan çocuk oyun alanı mevcut yerinden sökülerek koruluk alan içerisinde yenilenmiş oyuncaklarla daha geniş ve kullanışlı bir park oluşturuldu. Eski park alanını da fitness alanı olarak düzenlenerek vatandaşların hizmetine sunuldu.
Rus denizaltısı Kazan, tatbikat sırasında 300 km uzaklıktaki bir su üstü hedefini vurdu
İslam coğrafyasında değişmeyen gerçek: Savaşın kurbanı masum çocuklar ve siviller
Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 3 ölü, 11 yaralı
İl Sağlık Müdürü Mehmet Şirik: ‘İklim değişikliği ve çevre kirliliği böbrek hastalıkları riskini artırabilir’
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi aşevinde skandal: Dağıtılan kavurmada at ve eşek eti çıktı
HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Ramazan ayı kardeşliğimizi güçlendirmek için önemli bir fırsat
Pezeşkiyan'dan İran halkına "Kudüs Günü" çağrısı
FLYADEAL Bursa'dan 'uçuş'a hazır
Kocaeli'de engelsiz aşkın adresi
Malatya Çamlıca Koleji, başarılarıyla dikkat çekiyor
Şili’de devlet başkanı seçilen Kast göreve başladı
BM Genel Sekreteri Guterres’e Atatürk Uluslararası Barış Ödülü
Şiddetli yağışlar Kenya’yı vurdu: 50 ölü, 9 kayıp
Bangladeş parlamentosunun yeni başkanı belli oldu
Mersin Büyükşehir’den 'aşhane' iddialarına yanıt
Rojava’nın karanlık yüzü ve YPG zulmünün yeni kurbanı Ala Emin!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul etti
Sami Er: Malatya'nın spor ajandasını oluşturuyoruz
Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a yönelik saldırılarını kınıyoruz
Ankara'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Başkan Büyükakın’dan Halep’te ziyaret trafiği
Türkiye’nin yaşlı nüfusu 9,6 milyona ulaştı... Yaşlıların internet kullanımı ikiye katlandı
Ankara Haymana 4,1 büyüklüğünde sallandı!
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Kocaeli’de otopark yönetiminde dijital ve modern dönem
Konya için sis ve buzlanma uyarısı
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 356 bin sentetik hap ele geçirildi
Mücteba Hamanei'den ilk mesaj: Düşmanın zayıf olduğu cepheleri açabiliriz
Mudanya planı Bursa Büyükşehir Meclisi'ni gerdi!
Malatya Beydağ'ında dağ keçileri görüntülendi
Yükleniyor











