-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,04
-
EURO
51,10% 0,23
-
GRAM ALTIN
7337,52% 0,03
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Bursa'da Ankara Yolu'na yeni nefes
Bursa'da Ankara Yolu'na yeni nefes
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara-İzmir karayolunun güneyinde alternatif güzergah oluşturulması amacıyla başlatılan Değirmenönü–Karapınar mahallelerini birbirine bağlayan yol projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
BURSA (İGFA) - Bursa’nın daha yaşanabilir ve daha ulaşılabilir bir kent olması için çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Ankara yolundaki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla yolun güneyindeki Kaplıkaya ile Kestel arasına yeni bir alternatif güzergah daha kazandırıyor.
Otosansit ile Karapınar mahallerini birbirinden ayıran Balıklıdere ile Deliçay köprüleri arasında kalan alanda çalışmalarına aralıksız devam eden Büyükşehir Belediyesi, her iki mahalleyi birbirine bağlayacak olan 30 metre genişliğinde ve 650 metre uzunluğundaki bölünmüş yolda yapım işlerini tüm hızıyla sürdürüyor.
Proje kapsamında 1300 metre uzunluğundaki bisiklet yolunu tamamlanırken, yolun 400 metrelik kısımda kazı dolgu çalışmaları da devam ediyor. Her iki tarafında otopark cebi, bisiklet yolu ve yaya kaldırımı olacak yolda şu ana kadar 15 bin ton kazı dolgu ve 5.500 ton asfalt kaplama yapıldı.
DAHA ULAŞILABİLİR BURSA
Bursa trafiğini daha ulaşılabilir hale getirmek için projeleri tek tek hayata geçirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Ankara-İzmir karayolunu yüklerinden arındırmak için yolun güneyinde oluşturulan alternatif güzergahta çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Değirmenönü- Karapınar bağlantısının önemine vurgu yapan Başkan Mustafa Bozbey, “Çalışmalar bittiğinde eski İnegöl Yolu diye bilinen güzergahta işlemlere başlayacağız. Böylece vatandaşlarımız Ankara Yolu’na inmeden Yıldırım bölgesine ulaşmış olacak dedi.
Kentin birçok noktasında kent içi trafiği rahatlatacak projelerin hayata geçirildiğini dile getiren Başkan Mustafa Bozbey, “Önümüzdeki süreçte Ankara-İzmir yolundaki trafiği rahatlatmayı hedefliyoruz. Alternatifler oluşturmak için hamlelerimizi yapıyoruz. Trafik akışını diğer alanlara da aktararak Bursa trafiğine nefes aldıracağız” diye konuştu.
Yapılan çalışmalardan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Değirmenönü Mahallesi Muhtarı Şevket Işık ise, “Yaklaşık 30 bin insanın yaşadığı mahallemiz yıllardır hizmete susamıştı. Başkanımız Mustafa Bozbey’den Allah razı olsun. Mahallemiz için güzel bir yatırım oldu” dedi.
Bakan Güler Suudi Arabistan Savunma Bakanı Selman ile görüştü
İstanbul'da 2 katlı iş yerinde çıkan yangın söndürüldü
İranlı Tümgeneral Rızaî: Uzun bir savaşa hazırız ancak düşman buna hazır değil
Bakan Bayraktar: Kozlu'da en kısa sürede normal üretim süreçlerine döneceğiz
Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantısını yaptı
Manisa'daki kavgada hayatını kaybeden 2 kişi defnedildi
İran'dan ABD'ye "liman" uyarısı
Bitlis’te yolcu otobüsünde 4 kilo skunk ele geçirildi
Batman'da toplumun farklı kesimleri iftarda buluştu
Endonezya genelinde birçok volkanın aktivitesinde artış gözlemleniyor.
Malatya Meslek Lisesinin yeniden inşası için imzalar atıldı
Ağrı'da 29 milyon TL'lik para trafiğine operasyon çok sayıda gözaltı
Etiyopya'da heyelan: 30 ölü
Bingöl Üniversitesinde “Yeni Nesil Üniversite Vizyonu” toplantısı gerçekleştirildi
Malatyada Kutsal Emanetler ve Vakıf Eserleri Sergisi'ne yoğun ilgi
Malatya'da Ramazan şenliğinde cami çocukların neşesiyle doldu
Malatya'da çatı yangını
Bingöl Valisi Çelik, UMKE’nin çalışmaları hakkında bilgi aldı
Gazprom: Türkiye'ye giden doğalgaz boru hattı altyapısına yönelik saldırılar püskürtüldü
İzmir'de yaban domuzları ilçe merkezine indi
İzmir'de HÜDA PAR Gençlik Kolları, trafikte iftariye dağıttı
Diyarbakır'da otomobil takla attı: Bir yaralı
İzmir’de çöpe atılan APP plakalar dikkat çekti
İngiltere, Epstein'ın arkadaşının ABD elçisi olarak atanmasına ilişkin belgeleri yayınladı
Siirt'te fitrelik buğday geleneği sürüyor
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
İzmir'de Başkan Tugay’dan kredi tepkisi!
Kocaeli Büyükşehir’den bayram öncesi temizlik seferberliği
Trump, İran'a saldırıların yakında bitebileceğini iddia etti
Gaziantep’te 10 günde 389 sürücüye hatalı şerit cezası
Yükleniyor











