Bugün, 13 Ocak 2025 Pazartesi
  • BIST 100

    9836,37%-0,75
  • DOLAR

    35,48% 0,17
  • EURO

    36,30% -0,06
  • GRAM ALTIN

    3064,80% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4887,81% 0,00

Bursa'da Başkan Bozbey gazetecilerle buluştu

Bursa'da Başkan Bozbey gazetecilerle buluştu

GÜNDEM 10.01.2025 23:56:02 0
Bursa

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Bursa basınını düzenlenen özel yemekte bir araya getirdi. Bozbey, Bursa'da basının, geçmiş dönemlerdeki gibi baskı altında değil, özgürce kendisini ifade etmesi gerektiğine inandığını belirterek, Büyükşehir Belediyesi olarak, gazetecilerin eleştirilerinin ve önerilerini çok değerli bulduklarını söyledi.

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Merinos AKKM'deki Yıldırım Beyazid Salonu'nda verdiği akşam yemeğinde basınla buluştu.

CHP Bursa Milletvekilleri Hasan Öztürk, Orhan Sarıbal, CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş,  belediye bürokratlarının da hazır bulunduğu programda buluşmaya Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestrası da renk kattı.

Protokol konuşmalarında CHP PM üyesi Canan Taşer, 10 Ocak'ın kutlanacak bir gün olmadığını belirterek, özgür bir ortamda bu günü kutlamayı diledi.

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, 10 Ocak'ı bir dayanışma günü olarak gördüğünü söyledi. Konuşmasında Basın İlan Kurumu'nun yüzde 15 kesintinin haksızlığına dem vuran Sarıbal, Anadolu basınının güçsüz düşürülmeye çalışıldığını belirterek, bu karanlıktan çıkmanın yolunun basın mücadelesi olduğunu söyledi.

Özgür basının varlığının önemine dikkati çeken CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ise, "Biz güçlü bir Türkiye istiyorsak özgür basın bunun mimarı olacaktır" dedi.

Bursa basının bir araya geldiği Büyükşehir Belediyesi'nin buluşmasında sivil toplum kuruluşlarından mesleki örgütlerin başkanlarına da söz verildi. 

İGF: ANADOLU MEDYALARI YAŞAMALI

İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, yerel medyaların ekonomik açıdan büyük sıkıntı yaşadığı dönemde işsiz gazeteci sayısının da arttığını ifade etti.


"Geçtiğimiz yıllarda Basın İlan Kurumu ile İŞKUR arasında yapılan protokolle, medyalarda istihdam edilen iletişim fakültesi mezunu genç gazeteciler için 9 aylık teşvik verilmekteydi" diyen Mesut Demir, "Bu protokol süresi bittikten sonra yeniden bir anlaşma yapılmadığı için yerel medyalarımız bu teşvikten yararlanmaz hale geldi ve işsiz gazeteci sayısında ciddi artış meydana geldi. Her yıl iletişim fakültelerinden yaklaşık 2 bin genç meslektaşımız mezun olmakta, ancak çalışacak medya bulamamaktadır. Basın İlan Kurumu ile İŞKUR arasında yeniden bir protokol imzalanıp gerekli teşvikler medyalarımıza verilmelidir” diye konuştu. Demir, İGF olarak isteklerinin İletişim Fakültesi mezunlarının özgürce haberlerini yaparak, demokrasiye katkı sağlanması olduğunu belirtti.

BOZBEY: BASININ ELEŞTİRİ VE ÖNERİLERİNE ÖNEM VERİYORUZ

Programın sonunda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise Bursa basını "İkinci Bâb-ı Âli" olarak tanımladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla habercilik uğruna verilen mücadelede dayanışma bilinciyle her zaman gazetecilerin yanlarında olduklarını belirten Başkan Bozbey, doğru habercilik anlayışı ve etik ilkeler ışığında basının ayakta kalması açısından bu dayanışmanın önemli olduğunu söyledi. Bursa'da basının eleştiri ve önerilerine de önem verdiklerini kaydeden Bozbey, 10 Ocak'ı kutlamaktan çok dayanışmayı arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra hazırlanan özel pastayı katılımcı basın mensuplarıyla birlikte kesen Başkan Bozbey, program sonunda da medya kuruluşlarıyla 10 Ocak anısına onlarla birlikte ayrı ayrı poz verdi.


Burhan: Sudan'da HDK'ye dış destek kesilmedikçe iç savaş durmayacak

Filipinler ve Çin arasında Güney Çin Denizi'nde gerilim tırmandı

Almanya, Ukrayna'ya gelişmiş obüslerin teslimatını yaptı

NATO'dan AB'ye "savunma sanayi" uyarısı

Lübnan'da hükümeti kurma görevi UAD Başkanı Selam'a verildi

Kırklareli'de eğitime kar engeli

Belçika'da emekli maaşı kesintileri protesto edildi

Malatya'da yük ve yolcu taşımacılığı denetim toplantısı gerçekleştirildi

Özel ve İmamoğlu'ndan 'gözaltı' tepkisi!

Macaristan'dan TürkAkımı'na yönelik saldırıya tepki

Minibüs refüje çarptı: 2 yaralı

Şırnak'ta asayiş operasyonları: 29 gözaltı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan kayyum zirvesi

Düzce'de asansör kazası: 3 yaralı

Myanmar'da heyelan: 12 ölü, çok sayıda kayıp

BAE'den Beyrut'taki büyükelçiliğini yeniden açma kararı

Gazze'de şehit sayısı 46 bin 584'e yükseldi

Meksika'da göçmenler ABD sınırına doğru harekete geçti

Genç Nesiller Derneği'nin gençlik buluşması Adıyaman’da gerçekleşti - Videolu Haber

Sırrı Süreyya Önder: 'Heyet olarak işin pozitif şekilde ilerletilmesine odaklanmış durumdayız'

Atkısı hamur yoğurma makinesine takılan şahıs canından oldu

Lübnan Cumhurbaşkanı yeni başbakanı aday göstermek için parlamento istişarelerine başladı

Motorin ve benzine zam yolda!

JED'de Ali Kındap güven tazeledi

Samsun'da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Terörü ülke gündeminden çıkarmalıyız

Çin'de 4,9 büyüklüğünde deprem

Çocuk yardımları devreye alınıyor

Bingöl’de aranan şahısların yakalanması yönelik operasyon

Endonezya'da tekne battı: 5 kayıp

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU'NDAN BİRLİK MESAJI GELDİ

SERKANDAŞ SİGORTA BÜYÜKLER AMATÖR KÜME İLK DEVRESİ TAMAMLANDI

DADAŞIN HESABI TUTMADI

ERZURUM B.B. U-15 YAŞ GRUBU ŞAMPİYONU YAKUTİYE SPOR OLDU

ATAFOM UNIVERSITY’den Erzurum için eğitim desteği

Atatürk Üniversitesinden basına jest…

Vali Çiftçi 2025’in ilk asayiş toplantısını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde basın ile birlikte yaptı

Allah aşkına bir susun!

Vali Çiftçi’nin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlama Mesajı

BAŞKAN UÇAR’DAN ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ MESAJI

İstanbul Beylikdüzü'nde geleceğin mühendisleri yetişiyor

Diyarbakır İmam Hatip Liseleri arası Kur'an-ı Kerim okuma final yarışması düzenlendi

Türkiye'nin en iyi üniversiteleri hangileri? Yeni rapor yayınlandı, sıralama değişti

Sakarya'da ailelere 3 önemli tavsiye!

Manisalı miniklere enerji tasarrufu bilinci

Manisa'da öğrencilere motivasyon desteği

2024'te 7 bin kişiye deprem bilinci aşılandı

Lise ortak sınav soruları sızdırıldı

İstanbul'da eğitimde akademik mutabakat

Bursa İnegöl'de bol vitaminli 'Kitaphane'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 18 16 0 2 30 50
2.Fenerbahçe 17 12 2 3 26 39
3.Samsunspor 18 11 4 3 14 36
4.Eyüpspor 18 8 4 6 10 30
5.Beşiktaş 18 8 4 6 8 30
6.Göztepe 17 8 5 4 9 28
7.İstanbul Başakşehir 18 7 6 5 4 26
8.Gazişehir Gaziantep 18 7 7 4 -1 25
9.Rizespor 18 7 8 3 -8 24
10.Trabzonspor 18 5 6 7 6 22
11.Alanyaspor 18 5 6 7 -2 22
12.Kasımpaşa 17 4 4 9 -1 21
13.Antalyaspor 18 6 9 3 -16 21
14.Konyaspor 17 5 7 5 -6 20
15.Sivasspor 18 5 8 5 -7 20
16.Kayserispor 18 3 8 7 -17 16
17.Bodrum FK 18 4 11 3 -11 15
18.Hatayspor 18 1 11 6 -15 9
19.Adana Demirspor 18 2 14 2 -23 5

YAZARLAR