Bugün, 5 Mart 2026 Perşembe
  • BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,27% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7302,29% 0,63
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

Bursalı kadınlar dünya sahnesinde... Bursa, dünyaya tanıtıldı

Bursalı kadınlar dünya sahnesinde... Bursa, dünyaya tanıtıldı

DÜNYA 5.03.2026 11:17:44 0
Bursalı kadınlar dünya sahnesinde... Bursa, dünyaya tanıtıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, dünyanın en prestijli turizm fuarlarından olan 'ITB Berlin’de Bursa standıyla yer alarak kentin tarihi ve kültürel mirası ile gastronomisini Avrupa’ya tanıttı.

BURSA (İGFA) - Turizm sektörünün lider fuarı konumunda olan ve 1966 yılından bu yana düzenlenen Berlin Turizm Fuarı (ITB 2026) 160’tan fazla ülkeden 6.000’e yakın firmanın katılımıyla gerçekleştirildi. Fuar kapsamında iş dünyası, bilim ve siyaset çevrelerinden yaklaşık 400 üst düzey konuşmacı dört sahnede ve 17 tematik başlık altında bir araya getirildi.
Fuara Türkiye’den 144 kurum ve kuruluş katılırken, Türk turizmciler Türkiye’nin potansiyelini hem ziyaretçilere hem de sektör temsilcilerine aktardı. Fuarda birçok kamu ve özel kurum temsilcisi de hem yöresel hem de ulusal kimlikte öne çıkan çalışmalarını ve ürünlerini tanıtma fırsatı buldu.

BERLİN TURİZM FUARI'NDA YOĞUN TEMASLAR

ITB Berlin 2026’da Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin standı da büyük ilgi gördü. ‘Her Gülümseme Bir Hikâye Anlatır’ kampanyasıyla organizasyonda yer alan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in liderliğindeki heyet, 3-5 Mart tarihleri arasında yerli ve yabancı sektör temsilcileriyle bir araya gelerek Bursa’nın turizm potansiyelini anlattı. Fuardaki diğer firmaların stantlarını da gezen Başkan Mustafa Bozbey, birebir görüşmeler gerçekleştirerek yapılabilecek iş birliklerini konuştu. Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğul’u ve Türk-Alman İşverenler Derneği Başkanı Remzi Kaplan’ı da ziyaret eden Başkan Mustafa Bozbey, yapılabilecek iş birlikleri hakkında fikir alışverişinde bulunurken Bursaspor forması ve atkısı hediye etti.

YÖRESEL LEZZETLER TANITILDI

Öte yandan Good Travel Alliance iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Yeşil Bursa Sertifikasyon Sistemi’ kapsamında sertifika alan Bursalı kadın kooperatifleri de organizasyonda yerini aldı. Bursa’nın kültürel zenginlikleri ve turizm potansiyeli hakkında bilgilendirmenin de yapıldığı stant, etkinlik boyunca yoğun ilgi gördü. Stantta ikram edilen yöresel lezzetler de ziyaretçilerin damak zevkine hitap etti.

“AMACIMIZ BURSA'DA GECELEME SAYISINI ARTIRMAK”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, hem Bursa'yı hem de Bursa'nın farklı yönlerini yerli ve yabancı misafirlere tanıtmak için fuara katıldıklarını söyledi. Aynı zamanda katılan diğer firmaları da gözlemleyerek stantlarda nelerin yapıldığını, turizmle ilgili nelerin öne çıkarıldığını görme fırsatı bulduklarını anlatan Başkan Mustafa Bozbey, çok verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Bursa’nın 8500 yıllık tarihi birikimini, turizm potansiyelini, coğrafi ve kültürel değerlerini ve gastronomisini daha fazla tanıtmak istediklerinin altını çizen Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa'ya daha fazla turistin gelmesi, Avrupalı turistlerin Bursa'ya daha farklı ve olumlu bakış açısı geliştirmeleri amacıyla çaba gösteriyoruz. Amacımız Bursa'da geceleme sayısını artırmak. Hem ikna ederek hem de güven vererek dünyanın her yerinden insanları Bursa'da ağırlamak istiyoruz” dedi.

“AVRUPA'DAKİ GÜZEL İNSANLARI BURSA'YA BEKLİYORUM”

Büyükşehir Belediyesi olarak geliştirdikleri Green Destination projelerine de dikkat çeken Başkan Mustafa Bozbey, projeye 20 civarında kadın derneğinin müracaatta bulunduğunu, kriterlere uyan ilk üç kooperatifin yetkililerini fuara getirdiklerini anlattı. Bursa gastronomisine kattıkları el emeği ürünleri yerli ve yabancı konuklara tanıttıklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, “Bursa gastronomisi birçok yerden çok daha üstün, iyi ve nitelikli. Kadın kooperatifleri de kendi ürünlerini tanıtarak turizm elçisi olarak misafirleri Bursa’ya davet ediyorlar. Avrupa'daki güzel insanları Bursa'ya bekliyorum” diye konuştu.

Berlin’de yaşayan Bursalı bir ziyaretçi, fuarı gezdiğini ve Bursa standını görünce çok mutlu olduğunu belirterek, “Yeşil Bursa’yı görünce çok duygulandım. Burada görmek bize ayrı bir heyecan katıyor” dedi. Daha önce Türkiye’de bulunduğunu ancak Bursa’ya gitme fırsatı bulamadığını belirten Alman kadın ziyaretçi, standta tattığı lezzetleri beğendiğini söyledi. Alman erkek ziyaretçi ise Türkiye gastronomisini bildiğini ve Bursa standında ürünlerin lezzetli olduğunu belirtti.

BURSA’NIN TERMAL YÖNÜ ANLATILDI

Etkinlik kapsamında Avrupa Tarihi Termal Şehirler Ağı (EHTTA) tarafından düzenlenen ‘Avrupa’nın termal kentleri geleceğine yatırım yapıyor’ paneline de Bursa Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Turizm Danışmanı Arzu Kutucu Özenen, konuşmacı olarak katıldı. Başkan Mustafa Bozbey, programın sonunda konuşmacılara Bursa’yı tanıtıcı hediyeler verdi.

BURSALI KADINLAR DÜNYA SAHNESİNE ÇIKTI

ITB Berlin Fuarı kapsamında çok sayıda ülkeden katılımcının yarıştığı ve en değerli projelerin ödüllendirildiği Green Destinations/Good Travel etkinliği de düzenlendi. Etkinlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in eşi Seden Bozbey’in öncülük ettiği Green Bursa (Yeşil Bursa) projesi kapsamında sertifika almaya hak kazanan ve ilk üçe giren Zeyniler Çalıkuşu Kooperatifi, Cumalıkazık Koperatifi ve Nilüfer Çamlıca Kadın Derneği de sahneye çıktı.

Yeşil Bursa Sürdürülebilirlik Sertifikası sürecinin öncüsü Seden Bozbey, törende yaptığı konuşmada, turizmin artık yalnızca ekonomik büyümeyle değil, sosyal ve çevresel etkisiyle de ölçüldüğünü vurguladı. Bursa’nın bu dönüşümü izleyen değil, yön veren bir şehir olduğunu ifade eden Seden Bozbey, “Kente özgü olarak geliştirilen Green Bursa modeli sadece bir sertifika sistemi değil. Yerel üretimi güçlendiren, kadın emeğini görünür kılan ve kültürel mirası koruyan bütüncül bir sürdürülebilirlik yaklaşımıdır. Süreç özellikle kadın dernekleri ve kooperatiflerle başlatıldı. ‘Sürdürülebilirlik sahada başlar’ mesajı paylaşıldı. Kadın örgütlerinin üretim, dayanışma ve yerel kalkınma temelli çalışmaları, Bursa’nın sürdürülebilir turizm dönüşümünün lokomotifidir. Uluslararası turizm profesyonellerini Bursa’ya davet ediyoruz. Turizmin geleceği, iş birliği, etik değerler ve kapsayıcılıkla inşa edilecektir. Bursa, bu dönüşüme hazır ve bu değişime öncülük etmeye kararlı” dedi.

Yorum Ekle

Artvin’de Taksi Durağı Esnafı İftarda Buluştu

Beylikdüzü’nde Engelli ve Yaşlı Bireyler İçin Deprem Farkındalık Semineri

Bakan Şimşek: Eşel Mobil Sistemi Geçici Olarak Devrede

MASKİ’den Alaşehir Delemenler’de İçme Suyu Hattı Yenileme Çalışması

Gaziantep Bilim Merkezi’nde Gençlere Özel Ramazan Kampı

MSB: Türkiye-İran hudutlarında olağan dışı hareketlilik yok

Batman'da kadınlar tezhip sanatını öğreniyor

Palandöken: Akaryakıtta eşel mobil sisteminin yeniden uygulanması piyasayı rahatlatacak

Adıyaman Belediyesi’nden Ramazan ayında fırınlarda gramaj ve hijyen denetimi

Gaziantep'te gençler iftardan sahura teknolojiyle buluşuyor

Başkan Büyükkılıç’tan Kayseri’nin Gündemine Dair Değerlendirmeler

Bursa’da uyuşturucu operasyonunda binlerce sentetik hap ele geçirildi

Kız öğrenci yurdunda Ramazana özel manevi programlar

Wall Street Journal: İran'a karşı savaş uzarsa ABD'nin mühimmatı yetmeyebilir

Batman Garı'nda tatbikat yapıldı

Yeşilyurt'ta bir taziye evi daha inşa edilecek

Adıyaman’da ‘Ulaşım Eylem Planı’ kamuoyuna sunulacak

Bursa'da kanun resitalinde dede torun kapıştı

Osmangazili çocuklar GUHEM’de uzayın kapılarını araladı

Doç. Dr. Aslaner: Kanserde erken teşhis için vücudun verdiği sinyallere dikkat edilmeli

İş dünyasından savaş uyarısı: Hürmüz Boğazı küresel ekonomiyi olumsuz etkileyecek

YÖK ile AFAD arasında afete hazırlık protokolü imzalandı

Dışişleri Bakanlığı’ndan Ege Adaları açıklaması

Batılı ülkeler Orta Doğu'dan vatandaşlarını tahliye ediyor

Sanayiden yayılan karbondioksit gazını azaltacak proje geliştiriliyor

Adıyaman İl Müftülüğü Ramazan boyunca gençlerle iftar ve sahurda buluşuyor

Bakanı Şimşek: Akaryakıttaki artışın vergi yükünü geçici hafifletiyoruz

Ramazan sofrası Bursa’da binlerce kişiyi bir araya getirdi

Konya'da yeni evlilere 36 ay kira desteği! 3 yıl süreyle aylık 5 bin TL verilecek

Kocaeli'de Başiskele’ye 459 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ERZURUMSPOR FK’DAN KUPADA 4 GOLLÜ GALİBİYET...

Vekil sayısı çokluğuyla yada yokluğuyla neyi ifade etti ki?

OLTU’YA DEV YATIRIM: MODERN SPOR SALONU İÇİN İMZALAR ATILDI!

Sağlıkta Türkiye Yüzyılı Vizyonuna Önemli Katkı: Atatürk Üniversitesi, Sağlıkta Yapay Zekâ Patentlerinde Türkiye’nin Zirvesinde…

Buz üstünde erimeyen sorular!

Bosna Caddesi’nde Kar Çilesi: Vatandaş Parayla İş Makinesi Kiraladı

ERZURUM KAR ALTINDA, YOLLAR AÇILMADI

ERZURUM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR ÜNYE DEPLASMANINDAN PUAN ÇIKARAMADI

Kış Memleketiyiz Ama Yola Çıkamıyoruz!

ZEMİN KÖTÜ, OYUN SERT, LİDER NET

Açık Öğretim Okulları e-Sınav giriş belgeleri erişime açıldı

Dil öğrenmenin en etkili yöntemleri

İzmir Bornova’da eğitime yatırım, başarıya ödül

Bursa Kestel’de Musa Fırat Coştun Ortaokulu yeniden yapılıyor

KUMLUCA’DA EĞİTİMİN ZAFERİ

Bursa’da 'Bir Destandır Çanakkale' ruhu

Milli Eğitim’de Şube Müdürlüğü Sınav Sonuçları Açıklandı

Bursa Yıldırım'da nefes kesen tatbikat

Büyükşehir’den Bursalı Çocuklara Afet Eğitimi

Batman'da üniversite öğrencilerine Erasmus+ eğitimi verildi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13

YAZARLAR