Tarih: 28.09.2024 14:30

Büyük Birlik Partisi’nden Zafer Partisi’ne Sert Eleştiri

Facebook Twitter Linked-in

Büyük Birlik Partisi (BBP) ile Zafer Partisi arasında sosyal medya üzerinden sert tartışmalar yaşandı. 2024 yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mahmut Tatar’ın BBP’yi eleştiren tweetine, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’den sert bir yanıt geldi.

 

 

BBP’yi eleştiren Zafer Partisi adayı Mahmut Tatar, “Evimizdeki klimalarımızı, televizyonlarımızı, elimizdeki cep telefonlarımızı satarak kurduğumuz Büyük Birlik Partisi’ni, makam, mevki ve şahsi çıkarları için satıp, Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun izinde yürüyen, Cumhur İttifakına katılmayı reddeden il ve ilçe başkanlarını görevden alarak, dava ve yol arkadaşlarına ihanet eden çakma Alperen, çakma ülkücü Mustafa Efendi… Yeni dava arkadaşın hayırlı olsun!” ifadelerini kullanarak, partinin duruşunu ve Mustafa Destici’yi hedef aldı.

 

 


 

Bu tweet sonrasında sessiz kalmayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, oldukça sert bir dille Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a yüklendi. Destici, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Büyük Birlik Partisi’ne ‘Milliyetçi değiller’ hadsizliğinde bulunan; Müslümanların ilk kıblesinin bulunduğu Kudüs için, ‘Bizimle alakası yok’ diyen; Srebrenitsa’da binlerce masum soykırıma uğrarken ‘Onlar Boşnak’, Kosova Savaşında ‘Onlar Arnavut’ diyerek sessiz kalan; Rusya ve Çin’den fonlandığı iddia edilen yıllarda Kırım’ı, Doğu Türkistan’ı ağzına alamayan; Çin Komünist Partisi, Mossad ve CIA yetkilileriyle her fırsatta görüşen; Soros’un çocuğu; sadece Müslüman mülteciler için ‘Sovyet Stalin modeli ile, trenlere, otobüslere doldurarak olmadı, Mancınıkla geri göndereceğim’ diyecek kadar Müslümanlardan nefret eden; terörist İsrail’in katliamlarına ‘Filistin bizim davamız değil’ diyerek destek veren; her fırsatta İslam’a ve Müslümanlara saldıran bir kişi necip ’Türk Milleti’nin de, asil ’İslam ümmeti’nin de bir parçası olamaz. Şehit Liderimin sözleriyle olsa olsa, ‘nesebi gayri sahih it oğlu it’tir.”

Destici, eleştirilerini Necip Fazıl Kısakürek’in, “Pezevenklik mi desem; Azdır der, bizim mihenk. Ama, kız satan değil, Vatan satan pezevenk!” dizeleriyle sonlandırarak, Ümit Özdağ’a sert bir yanıt verdi.

 

 



Erzurum İl Başkanı’ndan Destici’ye Destek

Öte yandan konu hakkında görüşlerini aldığımız BBP Erzurum İl Başkanı Ahmet Eşref Yılmaz da Zafer Partisi’ne sert eleştirilerde bulunarak, Mustafa Destici’ye destek verdi. Yılmaz, “Zafer Partisi’nde siyaset yapan, siyasi ikbali ve geleceği için parti değiştiren, bu durumu haklı gösterme çabası ile yazılmış, bugün gündemde olan Ümit Özdağ’a olan tepkimize kendince itiraz sebebiyle dile getirdiği beyhude kelamdır bununki. Hüdapar konusu ayrıca tartışılabilir, ancak bu zevatların derdi bu konu değil, akıllarınca bu durumdan çıkar sağlamaktır. Ümit Özdağ kriptosuyla siyaset yapıp, bize laf söylemek densizliktir. Kıymeti de yok nezdimizde,” dedi.

Bu açıklamalar, iki parti arasındaki gerilimin daha da yükseleceğinin sinyallerini verirken, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —