-
BIST 100
16392,93%1,23
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
51,04% 0,03
-
GRAM ALTIN
7350,74% 0,20
-
Ç. ALTIN
11804,41% -0,19
Büyükşehir’den YKS ücreti desteği
Büyükşehir’den YKS ücreti desteği
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek sosyal incelemesi yapılmış ihtiyaç sahibi ailelerin 12. sınıf öğrencilerinin sınav ücretlerini karşılayacak.
İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir’de yaşayan öğrencilerin eğitim hayatlarına katkı sağlamak amacıyla 2025-2026 eğitim öğretim yılında da desteklerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek sosyal incelemesi yapılmış ihtiyaç sahibi ailelerin 12. sınıf öğrencilerinin sınav ücretleri İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 20–21 Haziran tarihlerinde yapılacak sınavlarda; Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumuna katılacak öğrencilere 700 TL, TYT ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumlarına katılacak öğrencilere bin 400 TL, TYT, AYT ve Yabancı Dil Testi (YDT) oturumlarına katılacak öğrencilere ise 2 bin 100 TL sınav ücreti desteği sağlanacak. Başvurular, bizvariz.izmir.bel.tr adresi üzerinden alınmaya başlandı.
Başvurular 2 Mart’a kadar
12. sınıf öğrencileri, 2 Mart tarihine kadar başvuruda bulunabilecek. Başvurular, ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan ve sınav ücretinin ödendiğini gösteren “Başvuru Kayıt Görüntüle” belgesi ile öğrenci belgesinin (PDF formatında) sisteme yüklenmesiyle tamamlanabiliyor. Başvurular öğrencilerin ebeveynleri üzerinden yapılırken, sosyal incelemesi tamamlanmış ve sosyal yardımlardan yararlanan, “nakdi yardım karar durumu olumlu” olan ihtiyaç sahibi 12. sınıf öğrencileri bu destekten faydalanabilecek. Başvurusu olumlu değerlendirilen öğrencilere YKS sınav ücreti desteği nisan ayı içerisinde sağlanacak.
Sınav ücretlerinde üç yılda yüzde 508 artış
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı destek, ekonomik açıdan güçlük yaşayan ailelere önemli bir nefes aldırıyor. Bu yıl her oturumu 700 TL olarak belirlenen sınav ücretleri, 2023 yılından bu yana yüzde 508 oranında artış gösterdi. 2023 yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) tek oturum ücreti 115 TL iken, 2024 yılında 295 TL’ye, 2025 yılında ise 450 TL’ye yükseldi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden üniversite öğrencilerine özel etkinlik
ÜNİDES 6. Dönem Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Savunmadan Sanata: Genç Tasarımlar Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu
Keşan’da meydan ismi tartışması... Tekel Meydanı mı, Alparslan Türkeş Meydanı mı?
Bıçkıdere Göleti’ne zarar verenler hakkında işlem başlatılacak
Cizre’de minikler cami ile buluştu
Siirt’te İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy anıldı
Mücteba Hamanei'i ilk kez açıklama yapacak
İlaç fiyatlarında Euro kuru ve kâr marjları güncellendi
Beylikdüzü İFSAK Kısa Film Festivali'ne ilk kez ev sahipliği yapacak
Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, BTÜ’de öğrencilerle buluştu
Mardin’de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
TİHEK’te "İslamofobi ile mücadele" paneli düzenlendi
Adıyaman’da Yeşilay Haftası Satranç Turnuvası gerçekleştirildi
Adıyaman’da Geleneksel Okçuluk Heyecanı yaşandı
Bursa Osmangazi'de Anadolu’nun kahramanlık türküleri yankılandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da yakalandı
Malatyalılardan Kürecik NATO Radar Üssü ve Patriot tepkisi
Kırmızı bültenle aranan 13 kişi Gürcistan’da yakalandı
İran, siyonist Şin Bet karargahına İHA'yla hedef aldı
Yuvamız Bakırköy’de miniklere “Sıfır Atık” eğitimi
Edirne 2. Amatör’de gruplar belli oldu
Fitre sadece bir yardım değil, oruçtaki kusurları tamamlayan ibadettir
Konya’da kütüphanelerde masa rezervasyonu uygulaması
Çin’in en büyük siyasi toplantısı sona erdi
Konya Karatay’da online rezervasyon dönemi genişliyor
Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı
Süt ve süt ürünlerinde yoğurt üretimi arttı
Konya’da trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti
Diyarbakır'da otomobil yayaya çarptı
Yükleniyor











