Tarih: 17.09.2024 10:16

CHP Genel Başkanı Özel’den AK Parti ve MHP’ye HÜDAPAR göndermesi

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti ve MHP’ye HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun anayasanın ilk dört maddesinde değişiklik isteyen sözleri üzerinden yüklendi. Özel’in HÜDAPAR’la aynı şeyleri savunan, 31 Mart yerel seçimlerinde “Kent İttifakı” adı altında işbirliği yaptıkları DEM Parti’yi ağzına almaması ise dikkat çekti.

 

CHP ile DEM Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul’un Esenyurt başta olmak üzere 22 ilçesinde ve yurt çapında çok sayıda noktada “Kent Uzlaşısı” adı altında işbirliğine gitmişti.

‘ÜÇ BEŞ OY UĞRUNA’

CHP Lideri Özgür Özel, dün Balıkesir’deydi. Susurluk, Manyas ve Gönen Belediyelerini ziyaret eden Özel, temaslarının ardından çeşitli açıklamalarda bulundu. Susurluk Belediyesi çıkışı kendisini karşılayan kalabalığa seslenen Özgür Özel, erken seçim çağrısını yineledi. “Sokağa gelemiyorsan, sandığa gideceksin Tayyip Bey, sandığa.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuyu HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun ilk dört maddenin değiştirilmesini ima eden çıkışına getiren Özel, AK Parti ve MHP’yi eleştirdi. Partisi’nin HÜDAPAR’la aynı görüşü paylaşan DEM Parti ile yaptığı seçim işbirliğine değinmeyen Özel, “Maalesef, üç oy uğruna, beş oy uğruna olmadık işler yapıldı.” cümlesini kurdu.

‘NE DİYORSUN DEVLET BEY’

 

Özgür Özel, “Benim HÜDAPAR’a bir sözüm yok. Tayyip Beyin sağ kolunda HÜDAPAR, öbür kolunda Devlet Bahçeli var. Devlet Bahçeli’ye soruyorum. Sen bu HÜDAPAR’a ne diyorsun Devlet Bey?” dedi ve şöyle devam etti:

“HÜDAPAR diyor ki ‘Biz Anayasa’nın dördüncü maddesine karşıyız.’ Neymiş dördüncü maddesi, Türkiye Cumhuriyeti devleti nitelikleri. Bayrağı, İstiklal Marşı ve başkenti. Atatürk yapmış Ankara’yı başkent, Ankara’nın başkent olmasına karşılar. Bayrağımız renklerini şehit kanları ile sulanmış bayraktan alıyor, bayrağa karşılar. İstiklal Marşı yazılmış. Hep bir ağızdan okuyoruz. İstiklal Marşına karşılar. Türkiye Cumhuriyeti diyoruz, Cumhuriyete karşılar. Benim HÜDAPAR’a bir sözüm yok. Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsınız.”

DEM PARTİ’YLE İTTİFAKINI UNUTTU: YURT ÇAPINDA KENT UZLAŞISI

CHP ile DEM Parti 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul’un Esenyurt başta olmak üzere 22 ilçesinde ve yurt çapında çok sayıda noktada “Kent Uzlaşısı” adı altında işbirliğine gitmişti. Kimi ilçelerde DEM Partililer Belediye Meclislerinde grup kuracak şekilde CHP listelerinden Belediye Meclis Üyesi olarak gösterilmişti.

31 Mart 2024 seçimlerinde göreve gelen kimi DEM Partili belediyeler İstiklâl Marşı okumadan açılış yapmış, ilk icraatları belediye binalarının önündeki Türkçe tabelaları Kürtçe ile değiştirmek olmuştu.

HÜDAPAR gibi DEM Parti de Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda ilk dört maddede somutlaşan ulusal devlet niteliklerinin değiştirilmesini savunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —